İftara ne kadar kaldı? 3 Nisan Pazar iftara kaç saat var? İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Bursa il il 2022 Ramazan iftar saatleri

Ramazanın ikinci gününde iftar için ezanın saat kaçta okunacağı merak ediliyor. İftara az bir süre kala internet arama motorlarında Diyanet ezan saatleri araştırılıyor. Bu yıl 2 Nisan'da başlayan oruç ayı 2 Mayıs'ta sona erecek. Farz olan oruç ibadetini yerine getiren müslümanlar için iftar saatlerine haberimizde illere göre yer verdik. Peki İftara ne kadar kaldı? 3 Nisan Pazar iftara kaç saat var? İşte İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Bursa il il 2022 Ramazan iftar saati...

Giriş Tarihi 03 Nisan 2022, 17:26 Güncelleme 03 Nisan 2022, 17:26
İftara ne kadar kaldı? 3 Nisan Pazar iftara kaç saat var? İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Bursa il il 2022 Ramazan iftar saatleri

İÇİNDEKİLER

3 NİSAN 2022 İFTAR-SAHUR SAATLERİ! İftara ne kadar kaldı? 3 Nisan Pazar iftara kaç saat var? soruları gündemde yer alıyor. , 3 Nisan akşamı açılacak olan iftar için hanelerde yemek hazırlığı devam ediyor. Diyanet'in yayımladığı 2022 imsakiyesi ile vatandaşlar iftar ve sahur saatlerini öğrenebiliyor. Büyükşehirler İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 81 ilin iftar ve sahur saatleri haberimizde! İşte İl il 2022 Ramazan iftar saatleri!

İFTARA NE KADAR KALDI?

3 Nisan Pazar günü İstanbul'da iftar için ezan saat 19:37'te okunacak. İzmir'de ise saat 19:43'te okunacak. Başkent Ankara'da da saat 19:21'de okunacak.

👉 İL İL İMSAKİYELER İÇİN TIKLAYINIZ

2022 RAMAZAN AYI DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

Ramazan Başlangıcı - 2 Nisan 2022 Cumartesi

Kadir gecesi – 27 Nisan 2022 Çarşamba

Ramazan Bayramı Arifesi- 1 Mayıs 2022 Pazar

Ramazan Bayramı 1. Gün- 2 Mayıs 2022 Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. Gün- 3 Mayıs 2022 Salı

Ramazan Bayramı 3. Gün- 4 Mayıs 2022 Çarşamba

İFTAR DUASI VE ANLAMI

İftar Duası Okunuşu:

"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

İftar Duası Anlamı:

"Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"

İFTAR SOFRASINDA OKUNACAK DUALAR VE ANLAMLARI

Yemek Duası Okunuşu ve Anlamı

"Bismillâhirrahmânirrahîm

Elhamdülillâhi'llezî et'amenâ ve sekânâ ve cealnâ minel müslimîn.Nimetu celillullah,Berakati Halillullah Şefaat ya Rasulullah, Külû ve'şrabû ve lâ tüsrifû, İnnehû lâ yuhibbü'l müsrifîn.Allahumme zid velâ tengus bi-hürmeti-l Fatiha…"

Yemek Duası Anlamı:

"Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd bizi doyuran, içiren, ve bizi müslümanlardan eyleyen Allaha mahsustur.Yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. Allahım Fatiha suresi hürmetine arttır eksiltme. AMİN"

YEMEKTEN VE İFTARDAN SONRA OKUNACAK DUA

Okunuşu: Elhamdülillahillezî et amenâ ve sekenâ ve cealenâ minel müslimin

Anlamı: Açlığımızı ve susuzluğumuzu gideren ve bizi Müslüman kılan Allah'a hamdolsun.