Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in ailesine taziye mesajı

Başkan Erdoğan, Hakkari'nin Derecik ilçesinde arama- tarama faaliyeti sırasında Hacıbey Çayı'na düşüp şehit olan Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in ailesine taziye mesajı gönderdi.

Giriş Tarihi 03 Nisan 2022, 18:34 Güncelleme 03 Nisan 2022, 18:36
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen’in ailesine taziye mesajı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in ailesine başsağlığı diledi.

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Hakkari'nin Derecik ilçesinde devriye görevi icra ederken çaya düşerek şehit olan Piyade Asteğmen Kupşen'in ailesine taziye mesajı gönderdi.



NE OLMUŞTU?
Samanlı Hudut Birliğinde görevli Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen, 31 Mart'ta arama- tarama faaliyeti esnasında dengesini kaybedip Hacıbey Çayı'na düştü. Kupşen'i bulmak için toplam 12 dalgıç, 173 asker, 105 güvenlik korucusu ve vatandaşların yardımıyla çalışma başlatıldı.



Ekipler, dün Kupşen'in cansız bedenine ulaştı. Acı haber şehit Kupşen'in İzmir'deki baba ocağına tez ulaştı. Bekar olduğu ve 3 kardeşten ikiziyle beraber büyüdüğü öğrenilen şehit Asteğmen Kupşen'in oturduğu ev ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

HAVA ŞEHİTLİĞİ'NDE TOPRAĞA VERİLDİ
Şehit Asteğmen Kupşen için bugün öğlen, Gaziemir 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde askeri tören düzenlendi.



Öğlen kılınan cenaze namazı sonrasında, şehidin cenazesi tören mangası tarafından omuzlanarak, askeri bando eşliğinde, önce top arabasına ardından da cenaze aracına taşındı.

Şehit Kupşen'in cenazesi, Kadifekale Hava Şehitliği'ne götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN