Hakemler soruşturmasında yeni gelişme! Süper Lig Hakemi Yasin kol ve Yardımcı Hakem Göktuğ Hazar Erel gözaltına alındı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Merkez Hakem Kurulu'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Süper Lig hakemi Yasin Kol ile yardımcı hakem Göktuğ Hazar Erel gözaltına alındı. Şüphelilerin, dijital materyallerin incelenmesi ve MASAK kayıtlarının detaylı analizi sonucu elde edilen yeni deliller doğrultusunda gözaltına alındığı bildirildi.
Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Süper Lig hakemi Yasin Kol ve yardımcı hakem Göktuğ Hazar Erel hakkında gözaltı işlemi uygulandı.
Yasin Kol (Fotoğraflar: AA, Takvim Fotoğraf Arşivi)
DİJİTAL MATERYALLER VE MASAK KAYITLARI İNCELENDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından MHK Başkanı ve diğer şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltındaki şüphelilerden ele geçirilen dijital materyaller ile MASAK kayıtları detaylı şekilde incelendi.
İncelemeler sonucunda elde edilen yeni deliller doğrultusunda Süper Lig hakemi Yasin Kol ile Süper Lig yardımcı hakemi Göktuğ Hazar Erel hakkında gözaltı kararı verildi.

3 SUÇLAMA YÖNELTİLDİ
Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iki hakemin 7258 sayılı Kanun'a muhalefet, evrakta sahtecilik suçuna iştirak ve görevi kötüye kullanma iddiaları kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.
Başsavcılığın ilgili raporunda şu ifadelere yer verildi:
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; Hakemi Yasin Kol ve Süper Lig Yardımcı Hakemi Göktuğ Hazar Erel'in; Gözaltında bulunan şüphelilerden ele geçen dijital eşyaların incelenmesi ve MASAK kayıtlarının detaylı analizi neticesinde; 7258 sayılı kanuna muhalefet, evrakta sahtecilik suçuna iştirak ve görevi kötüye kullanma suçları iddiası ile gözaltına alındı."

TRABZON'DAKİ HAZIRLIK MAÇI SONRASI GÖZALTINA ALINDILAR
Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel'in, Trabzon'da oynanan Trabzonspor-Drogheda United hazırlık maçının ardından gözaltına alındığı öğrenildi.
Soruşturma kapsamında dijital materyaller ve mali kayıtlar üzerinden yapılan incelemelerin ardından iki hakemin de dosyaya dahil edildiği belirtildi. Gözaltı işlemlerinin ardından soruşturma kapsamında adli süreç devam ediyor.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yasa Dışı Bahis ve Spor Suçları Bürosunun koordinasyonunda yürütülen "Hakemler dosyası" soruşturması kapsamında bazı şüpheliler hakkında "eziyet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarına ilişkin iddialar olduğu belirlenmişti.
Dosya kapsamında yapılan açık kaynak araştırmaları, MASAK ve HTS çalışmaları, müşteki ve tanık ifadeleri ile bilirkişi tespitleri sonucunda MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile MHK üyesi bazı hakem ve gözlemcilerin suçla bağlantılı olabilecekleri değerlendirilmişti.
İstanbul, Ankara, Elazığ ve Manisa'da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda Ferhat Gündoğdu, TFF Faal Hakemler Derneği Başkanı Ferdi Karadoruk, eski TFF Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Ahmet Şahin, eski TFF Merkez Hakem Kurulu Üyesi Yunus Yıldırım, TFF Eğitim ve 4. Bölge Sorumlusu Sebahattin Şahin, TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Teşkilat Sorumlusu Alican Sağlar ile TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Emre Kosif gözaltına alınmıştı.
Öte yandan "Hakemler Dosyası" soruşturması kapsamında Tanık ve Müşteki olarak ifadesi alınan hakemler şu şekilde:
Hüseyin Göçek – Eski Hakem, VAR Hakemi
Mete Kalkavan – Eski Hakem, VAR Hakemi
Zorbay Küçük – Hakem
Ümit Öztürk – Hakem
Mustafa İlker Coşkun – Hakem
Koray Gençerler – Eski Hakem (VAR)
Süleyman Abay – Eski Hakem
Mert Güzenge – Hakem
Tugay Kaan Numanoğlu – Hakem
Bahattin Şimşek – Hakem
Burak Pakkan – Hakem
Zorbay Küçük - Hakem
Mustafa Kamil Abitoğlu - MHK Üyesi
Sarper Barış Saka - Hakem
Oğuzhan Uğurlu (Müşteki) - Hakem
Kerem Ersoy (Müşteki) - Hakem
Abdullah Buğra Taşkınsoy - Hakem
Erdem Onur Uçarcı -Avukat - Hakem
Lemi Çelik -Bal Gözlemcisi
Hikmet Öksüzoğlu -MHK Üyesi
Murat Zirek (Müşteki) - Hakem
Mustafa İlker Coşkun - Hakem
Gamze Durmuş Pakkan -Hakem
Mehmet Dilaver Ay - Gözlemci - Hakem
Burak Taşkınsoy - Hakem
Ümit Öztürk - Hakem
Mehmet Türkmen - Hakem
Emir Eray EYİSOY – Hakem
Direnç TONUSLUOĞLU – Hakem
Abdullah POLAT - Hakem
Eren ACAR –TFF Hakem İşleri Eski Çalışanı
Alparslan DEDEŞ –Eski Hakem
Alper ULUSOY (Müşteki) –Eski Hakem
Taner GİZLENCİ (Müşteki) –Gözlemci Hakem
İbrahim Hakan CEYLAN (Müşteki) -Hakem
Mustafa SÖNMEZ (Müşteki) –Yardımcı Hakem
Mustafa TOSUN (Müşteki) –Yardımcı Hakem
Ali TUNA (Müşteki) –Eski Hakem
Burak ŞEKER -Hakem
Burak ERDOĞAN -Hakem
İsmail ŞENCAN (Müşteki) – Eski Yardımcı Hakem
Mesut ARIK (Müşteki) – Gözlemci Hakem
Binnaz TUNA Müşteki Ali Tuna'nın Eşi Eski Hakem
Emre ALTUN (Müşteki) – Eski Hakem
Abdulkadir BİTİGEN - Hakem
Kerem ERSOY – Yardımcı Hakem