3 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı! Zeynep Yıldırım cinayetinin faili seri katil çıktı, Abdurrahman Aysu dosyasında çok sayıda gözaltı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının koordinasyonundaki çalışmalarla 3 faili meçhul cinayet dosyasının daha aydınlatıldığını açıkladı. İstanbul'da 2022'den beri kayıp Zeynep Yıldırım dosyasında bir cesede ulaşılırken, Mardin'de 14 yıl önce öldürülen baba-kız dosyasında 15, Manisa'daki 2016 tarihli cinayette ise 7 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Gürlek'in açıkladığı 3 faili meçhul cinayetin detaylarına TAKVİM ulaştı. Yıldırım cinayetinin faili Fethi Dağlı'nın seri katil olduğu ve başka bir cinayet soruşturması kapsamında tutuklu olduğu belirlendi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucu 3 faili meçhul cinayetin daha aydınlatıldığını bildirdi.
Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından, "Adalet, er ya da geç mutlaka tecelli edecektir" başlığıyla yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, hiçbir suçun ve hiçbir suçlunun cezasız kalmaması adına adalet ve güvenlik teşkilatları arasındaki güçlü koordinasyonu daha da ileri taşıdıklarını kaydetti.
Bakan Gürlek'in paylaşımı (Fotoğraflar DHA, sosyal medya ve Takvim Fotoğraf Arşivi’nden alınmıştır.)
Bir evladın, bir annenin, bir babanın, bir kardeşin yıllardır beklediği adaleti sağlamak için durmadan çalıştıklarını belirten Gürlek, "Bu çerçevede 24 Nisan 2026 tarihinde kurduğumuz Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda, Cumhuriyet başsavcılıklarımız ile emniyet ve jandarma teşkilatlarımızın titiz ve kapsamlı çalışmaları sonucunda bugün 3 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı." ifadelerini kullandı.
Aydınlatılan cinayetlere ilişkin bilgi veren Gürlek, şöyle devam etti:
"İstanbul'da 12 Eylül 2022 tarihinden bu yana kayıp olan Zeynep Yıldırım'ın kaybolmadan önce en son olarak Fethi Dağlı ile iletişim kurduğu belirlendi. Başka bir cinayet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Dağlı'nın sorgulanmasının ardından 1 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilen yer gösterme işleminde bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimliği Adli Tıp Kurumumuzca tespit edilirken, Fethi Dağlı yürütülen soruşturması kapsamında yeniden tutuklandı.
Cinayete kurban giden Zeynep Yıldırım
Mardin Nusaybin'de 2012 yılında İsmail Akın ile henüz 10 yaşındaki kızı Elif Akın'ın öldürülmesine ilişkin dosya 14 yıl sonra yeniden ele alındı. Beyanlardaki çelişkiler, HTS kayıtları, daraltılmış baz çalışmaları ve elde edilen yeni bulguların birlikte değerlendirilmesi sonucunda cinayetlerin şüphelileri tespit edildi. Dört ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı, 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.
Manisa Akhisar'da 2016 yılında öldürülen Abdurrahman Aysu'nun cinayetine ilişkin yürütülen yeni çalışmalar sonucunda olayın failleri ve suçun gizlenmesinde rol aldığı değerlendirilen şüpheliler tespit edildi. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde Manisa, Bursa ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı."

"HİÇBİR FAİLİ MEÇHULÜN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"
Adalet Bakanı Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığınca aydınlatılan cinayetlere ilişkin, "Kurulduğu 24 Nisan 2026 tarihinden bugüne kadar Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda Cumhuriyet Başsavcılıklarımızla yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucunda 40 dosyada, 46 maktul ve 7 yaralının bulunduğu faili meçhul olay aydınlatılmış oldu." bilgisini verdi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek
Faili meçhul dosyaların aydınlatılmasında görev alanlara teşekkür eden Gürlek, şunları kaydetti:
"Teknolojinin sunduğu bütün imkanlardan yararlanarak, eski dosyalardaki her bir delili yeniden incelemeye, çelişkileri tek tek değerlendirmeye ve faili meçhul olayların üzerindeki karanlığı kaldırmaya devam edeceğiz. Aradan kaç yıl geçerse geçsin hiçbir dosyayı unutmayacak, hiçbir faili meçhulün peşini bırakmayacağız."
Fethi Dağlı tarafından öldürülen Zeynep Yıldırım
Bakan Gürlek'in açıkladığı 3 faili meçhul cinayetin detaylarına TAKVİM ulaştı.
ZEYNEP YILDIRIM CİNAYETİNİN FAİLİ SERİ KATİL ÇIKTI
Adli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Zeynep Yıldırım, Kemerburgaz Çocuk Destek Merkezinde barındırılıyordu. Yıldırım, 12 Eylül 2022 tarihinde muayene amacıyla Gaziosmanpaşa Yeniyüzyıl Hastanesine götürüldü. Hastaneden izinsiz şekilde ayrılan Yıldırım'dan bu tarihten sonra haber alınamadı. Kayıp bildiriminin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
KAYBOLMADAN ÖNCE SON İLETİŞİM KURDUĞU KİŞİ TESPİT EDİLDİ
Soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda Zeynep Yıldırım'ın kaybolmadan önce son olarak Fethi Dağlı isimli kişiyle iletişim kurduğu belirlendi.
Dosya, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 24 Nisan 2026 tarihinde Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının kurulmasının ardından yeniden incelemeye alındı. Yapılan incelemelerde Fethi Dağlı'nın başka bir cinayet soruşturması kapsamında tutuklu olduğu belirlendi.
Katil Dağlı'nın öldürdüğü Erva Raziye Asar
BAŞKA BİR CİNAYET SORUŞTURMASINDAN TUTUKLUYDU
Dağlı'nın, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının 2024/44343 soruşturma numaralı dosyasında maktul Erva Raziye Asar'ı kasten öldürme suçundan tutuklu bulunduğu tespit edildi.
Fethi Dağlı cesedin bulunduğu yeri gösterdi.
CEZAEVİNDEN ALINARAK ADLİ İŞLEMLER YAPILDI
Zeynep Yıldırım dosyasının yeniden incelenmesi üzerine Fethi Dağlı, tutuklu bulunduğu ceza infaz kurumundan 31 Ağustos 2026 tarihinde alınarak adli işlemler için getirildi. Dağlı, 1 Eylül 2026 tarihinde kayıp şahsı gömdüğü yeri göstereceğini beyan etti.
Bu beyan üzerine şüpheliyle yer gösterme işlemi gerçekleştirildi. Yer gösterme işlemi sonucunda bir kadın cesedine ulaşıldı.
FETHİ DAĞLI TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında işlemleri sürdürülen Fethi Dağlı hakkında 3 Eylül 2026 tarihinde tutuklama kararı verildi. Kadın cesedinin kimliğinin belirlenmesine yönelik Adli Tıp Kurumundaki çalışmalar devam ediyor.
İsmail Akın
MARDİN'DE BABA KIZ CİNAYETİ
İsmail Akın ile kızı Elif Akın, 26 Mart 2012'de hayvanlarını otlatmak için Marebellik mevkisine gitti. Hayvanların öğle saatlerinde başıboş dönmesi üzerine yapılan aramada baba ve kız, saat 17.00 sıralarında birbirlerinden yaklaşık 7 metre uzaklıkta ateşli silahla öldürülmüş halde bulundu.
DOSYA 14 YIL SONRA YENİDEN AÇILDI
Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasında failleri belirlemeye yeterli delile ulaşılamaması üzerine 2015 ve 2021'de kovuşturmaya yer olmadığı kararları verildi.
İsmail Akın'ın kızı Elif Akın
Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının 24 Nisan 2026'da kurulmasının ardından dosya yeniden incelendi. Husumet ve tehdit iddiaları, tanık beyanlarındaki çelişkiler, HTS ve BAZ kayıtları ile otopsi bulguları birlikte değerlendirildi.
15 Haziran 2026 tarihli daraltılmış BAZ raporunda Siraç Taş'ın 10.46-12.30 saatleri arasında olay yeri ve çevresinde bulunduğu, Mahmut Akın adına kayıtlı iki GSM hattının da bölgede sinyal verdiği belirlendi. Yeni değerlendirmeler üzerine kovuşturmaya yer olmadığı kararı 27 Ağustos'ta Mardin Sulh Ceza Hâkimliğince kaldırıldı.
SORUŞTURMADA 16 ŞÜPHELİ
Siraç Taş, İsa Taş, Mahmut Taş, Übeyit Taş, Musa Taş ve Temmo Taş'ın maktulleri kan gütme saikiyle ve tasarlayarak öldürdükleri yönünde değerlendirme yapıldı.
Savaş Taş ve Siyamet Taş'ın öldürme suçuna yardım ettikleri; Terzen Taş, Mariye Taş, Kevser Taş, Suat Taş, Halit Aydın, İsmail Tan, Atman Taşkın, Yakup Çetin ve Mahmut Akın'ın ise yardım etme ve suçluyu kayırma suçları yönünden dosyayla bağlantılı oldukları değerlendirildi.
4 İLDE OPERASYON: 15 GÖZALTI
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda 4 Eylül saat 03.00 itibarıyla Mardin, Mersin, İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda Siraç Taş, İsa Taş, Mahmut Taş, Übeyit Taş, Musa Taş, Temmo Taş, Savaş Taş, Siyamet Taş, Mariye Taş, Kevser Taş, Suat Taş, Halit Aydın, İsmail Tan, Atman Taşkın ve Mahmut Akın gözaltına alındı. Terzan Taş'ın yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdüğü bildirildi.
MÜGE ANLI'DA GÜNDEM OLAN ABDURRAHMAN AYSU
Abdurrahman Aysu, 20 Mart 2016'da Akhisar ilçe merkezindeki evinden ayrıldı. Aysu'nun cansız bedeni 2 Nisan'da Yenidoğan Mahallesi Çağlak mevkisindeki dere yatağında başı koparılmış ve göğüs bölgesinde kesici alet yaraları bulunan halde bulundu.
Abdurrahman Aysu cinayeti Müge Anlı'da gündem olmuştu.
CİNAYET DOSYASINDA 7 ŞÜPHELİ
Soruşturmada Umut Can Keskiner'in cinayeti gerçekleştirdiği, maktulün oğlu Soner Aysu'nun ise cinayetin işlenmesine yardım ettiği yönünde değerlendirme yapıldı.
Soruşturma makamları, olayın öncesinde Abdurrahman Aysu'nun akrabası Asya Çay'a ait müstehcen fotoğrafları sosyal medyada paylaşmasının bulunduğunu değerlendiriyor. Soner Aysu'nun ise ailevi geçimsizlikler ve yaşanan olaylar nedeniyle Umut Can Keskiner'e yardım ettiği ileri sürülüyor.

SUÇUN GİZLENDİĞİ İDDİASI
Asya Çay, Ziya Keskiner, İlay Keskiner, Medine Aysu ve Samet Aysu'nun olayın işleyişini ve şüphelileri bilmelerine rağmen ailelerine zarar gelmemesi amacıyla suçu gizledikleri yönünde değerlendirme yapıldığı belirtildi.
Soruşturma; canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme, suçu bildirmeme ile suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçları kapsamında yürütülüyor.
3 İLDE 7 GÖZALTI
Şüphelilerin yakalanması amacıyla GSM sinyal bilgilerinin takip edilmesine yönelik karar 27 Ağustos 2026 itibarıyla uygulanmaya başlandı. 4 Eylül'de Akhisar'da 3, Bursa'da 1 ve İstanbul'da 1 olmak üzere toplam 5 adrese operasyon düzenlendi.
Operasyonlarda Soner Aysu, Samet Aysu, Medine Aysu, Umut Can Keskiner, İlay Keskiner, Asya Çay ve Ziya Keskiner yakalanarak gözaltına alındı.