Başkan Erdoğan ile Donald Trump telefonda görüştü: İran gerilimi ve Gazze için kritik mesajlar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Türkiye-ABD ilişkileri ile bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alındığı görüşmede Başkan Erdoğan, İran ile ABD arasındaki gerilimde diplomasinin önemine dikkat çekti. Erdoğan, Gazze'de kalıcı barış ve yeniden imar için Türkiye'nin desteğini sürdüreceğini vurguladı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
Başkan Erdoğan ile Donald Trump telefonda görüştü: İran gerilimi ve Gazze için kritik mesajlar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Kritik görüşmede Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Başkan Erdoğan, görüşmede İran ile ABD arasındaki gerilim, bölgesel güvenlik ve Gazze'deki gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi.

Başkan Erdoğan ve ABD Başkanı Trump. (Fotoğraflar AA'dan alınmıştır.)Başkan Erdoğan ve ABD Başkanı Trump. (Fotoğraflar AA'dan alınmıştır.)

ERDOĞAN'DAN İRAN-ABD GERİLİMİ İÇİN DİPLOMASİ MESAJI

Başkan Erdoğan, İran ile ABD arasındaki gerilimde diplomasiden azami ölçüde istifade edilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

İran ile ABD arasındaki görüşmelerin sürmesini temenni ettiklerini belirten Erdoğan, Türkiye'nin barış çabalarına destek vermeye devam edeceğini kaydetti.

Başkan Erdoğan ile Donald Trump telefonda görüştü: İran gerilimi ve Gazze için kritik mesajlar-3

ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASI'NA DİKKAT ÇEKTİ

Görüşmede bölgesel güvenlik konusu da gündeme geldi.

Başkan Erdoğan, Pakistan ve Suudi Arabistan ile birlikte imzalanan Ortak Savunma Anlaşması'yla bölgesel istikrar ve güvenliğin sağlanması için güçlü bir duruş sergilediklerini ifade etti.

Başkan Erdoğan ile Donald Trump telefonda görüştü: İran gerilimi ve Gazze için kritik mesajlar-4

GAZZE'DEKİ GELİŞMELERİ TRUMP'A AKTARDI

Başkan Erdoğan, Gazze barış sürecinde ikinci aşamaya geçilmesinin hedeflendiği bir dönemde İsrail yönetiminin Filistinlileri hedef alan eylemlerinde artış yaşandığını belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin bölgede kalıcı barışın sağlanması ve Gazze'nin yeniden imarı için atılacak adımlara destek vermeyi sürdüreceğini vurguladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Nilsu Çakıroğlu
Nilsu Çakıroğlu Takvim.com.tr Güncel

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler