Kılıçdaroğlu bayramın ikinci günü CHP Genel Merkezi'nde olacak | Neden 28 Mayıs?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve ekibini Genel Merkez'den tahliye ettirdikten sonra bayramlaşma merasimi düzenleyecek. Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı'nın ikinci gününe denk gelen 28 Mayıs'ta, CHP Genel Merkezi'nde partililerle ve vatandaşlarla bayramlaşacak. Peki, Kılıçdaroğlu neden 28 Mayıs'ı seçti? Arka planında değişimcilere manidar bir mesaj yatıyor...
CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan 38. Olağan Kurultayı'nın mutlak butlan gerekçesiyle iptal edilmesinin ardından Genel Merkez tahliye edildi.
Mahkeme tarafından CHP Genel Başkanı olarak görevlendirilen Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan 28 Mayıs'ta, CHP Genel Merkezi'nde partililerle ve vatandaşlarla bayramlaşacak.
Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezi'nde bir açıklama yapması da bekleniyor.
28 Mayıs tarihinin seçilmesinin arka planında ise ince bir mesaj yatıyor.
Ekrem İmamoğlu 28 Mayıs'tan hemen sonra ʺdeğişimʺ diye bayrak açıp gizli zoom toplantıları yapmıştı. Kılıçdaroğlu bu süreç için ʺhançerlendimʺ yorumunda bulunmuştu (Haberin görselleri Takvim Foto Arşiv'e aittir)
NEDEN 28 MAYIS?
Bilindiği üzere Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs 2023'teki ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettikten hemen sonra "değişimciler" bayrak açmıştı.
Yolsuzluk tutuklusu eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "değişim" videosu çekip gizli zoom toplantıları icra etmiş, kurultaya giden süreçte Kılıçdaroğlu'nu göz yaşlarıyla adaylığa uğurlayan Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'na rakip olmuştu.
Şaibeli olduğu mahkeme kararıyla tescillenen ve "mutlak butlan" hükmü verilen kurultayda ise delege iradesi sakatlanarak Kılıçdaroğlu koltuktan indirilmişti.
İşte Bay Kemal Genel Merkez'e kendisinin deyimiyle "hançerlendiği" ilk tarih olan 28 Mayıs'ta gidecek.

SORUMLUSU SİLİVRİ: BU TABLOYA BİZ YOL AÇMADIK
Öte yandan Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'deki tablonun sorumlusu olarak Silivri'yi işaret etti. Resmi açıklama yapmaktan kaçınan Kılıçdaroğlu, "Uzlaşma çabalarımız sonuçsuz kaldı, bu tabloya biz yol açmadık" dedi.
Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:
CHP tarihinde ilk kez milletvekilleri, PM üyeleri ve YDK üyelerimiz parti binamıza alınmadı. Bundan daha kötü ne olabilirdi?

"SONUNA KADAR UZLAŞMA YOLU ARADIK "
Biz sonuna kadar uzlaşma yolu aradık. Birlikte karar verme yolu aradık. Ancak tüm bu çabamız arkadaşlarımız tarafından karşılıksız bırakıldı. Ve ortaya benim de çok rahatsız olduğum bu tablo çıktı.

"BU TABLOYA KESİNLİKLE BİZ YOL AÇMADIK"
Ancak bu tabloya kesinlikle biz yol açmadık.
Lütfen parti örgütlerimize, vatandaşlarımıza, parti üyelerimize, herkese sükunet çağrısı yapın. Sizler de buradan dışarı çıktığınızda kırıcı olmayın, yapıcı olun.