Elini kolunu sallayarak CHP'li belediyelerde sahneye çıkmış! FETÖ hükümlüsü Atalay Demirci Kartal’da yakalandı
FETÖ davasında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan komedyen Atalay Demirci, İstanbul Kartal’da düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklandı. Demirci’nin yakalanmadan önce yıllarca özel tiyatrolarda ve CHP’li belediyelere bağlı kültür merkezlerinde biletli gösteriler yaptığı ortaya çıktı.
Hızlı Özet Göster
- FETÖ'den 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Atalay Demirci, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kartal'da düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklandı.
- Demirci'nin yakalanana kadar 'Kel Alaka' adlı stand-up gösterisiyle özel tiyatrolarda ve farklı şehirlerde sahne aldığı belirlendi.
- FETÖ hükümlüsü Demirci'nin CHP'li Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Fuarı ve Kongre Merkezi ile Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi'nde gösteriler yaptığı ortaya çıktı.
- Demirci'nin geçmişte FETÖ'ye ait Dünya Radyo'da program yaptığı ve 2005'te Pensilvanya'da Fetullah Gülen'i ziyaret ederek gösteri yaptığı belirlendi.
- Konyaaltı Belediyesi'ndeki gösteriler için bilet fiyatlarının 450 TL ile 950 TL arasında değiştiği tespit edildi.
Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar hız kesmeden sürerken, İstanbul'da kritik bir yakalama gerçekleştirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Atalay Demirci'nin yakalanması için çalışma başlattı.
Yapılan incelemelerde Demirci'nin, FETÖ davası kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı belirlendi.
Teknik ve fiziki takibin ardından Kartal'da düzenlenen operasyonla yakalanan Demirci, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Hakim karşısına çıkarılan Demirci tutuklandı.

ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK SAHNEYE ÇIKMIŞ
Yakalamanın ardından Demirci'nin yıllardır sahnelerde boy gösterdiği ortaya çıktı.
FETÖ hükümlüsü Atalay Demirci'nin "Kel Alaka" adlı stand-up gösterisiyle özel tiyatrolarda, kültür merkezlerinde ve farklı şehirlerde izleyici karşısına çıktığı belirlendi.
Gösterilerin Bubilet ve Biletinial gibi platformlar üzerinden satışa sunulduğu, Demirci'nin sahne programlarının sosyal medya hesaplarından da duyurulduğu görüldü.

CHP'Lİ BELEDİYELER FETÖ'CÜ İSME SAHNE AÇTI
Demirci'nin CHP'li belediyelere bağlı kültür merkezlerinde de sahne aldığı ortaya çıktı.
CHP'li Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı Nazım Hikmet Fuarı ve Kongre Merkezi'nde sık sık gösteriler yapan Demirci'nin, CHP'li Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi gibi belediye salonlarında da izleyiciyle buluştuğu öğrenildi.
FETÖ hükümlüsü bir isme CHP'li belediyelerin salon açarak görünürlük sağladığı ve sahne imkanı sunduğu tablo dikkatlerden kaçmazken, "CHP'li belediyeler terör örgütü mensuplarına kol kanat mı geriyor?" sorusunu yeniden gündeme getirdi.
Kamuya ait kültür merkezlerinin, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ'cü bir ismin gösterilerine açılması tepki çekti.
CHP'li belediyeler, daha önce de FETÖ bağlantılı isimlere belediye kadrolarında yer verilmesi iddialarıyla gündeme gelmişti.

ANTALYA'DA BİLET FİYATLARI DA İLAN EDİLMİŞ
Demirci'nin Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Fuarı ve Kongre Merkezi'ndeki gösterisi için bilet fiyatları da satış platformlarında yer aldı.
| Kategori | Bilet fiyatı |
|---|---|
| 3. kategori | 450 TL |
| 2. kategori - Bir alana bir bedava | 900 TL |
| 1. kategori - Bir alana bir bedava | 950 TL |

FETÖ BAĞLANTILARI DİKKAT ÇEKTİ
Atalay Demirci'nin geçmişte FETÖ ile olan bağı yeniden gündeme geldi. Demirci, FETÖ'ye ait Dünya Radyo'da program yaptı ve örgütün düzenlediği etkinliklerde sahne aldı.
Demirci, örgüt imamlarından "Vefa" kod adlı Muhammet Yusuf Kulaksız ile 2005'te Pensilvanya'ya giderek örgüt elebaşı Fetullah Gülen'i ziyaret etti ve burada Gülen için gösteri yaptı.
Televizyonda düzenlenen bir yetenek yarışmasında birinci olarak tanınan Demirci için örgüt mensuplarının kendi aralarındaki gizli mesajlaşmalarda oy toplanması talimatı verdiği de kayıtlara geçti.
Demirci'nin, 15 Temmuz sonrası darbe karşıtı mesajlar paylaşmasına rağmen örgüt mensuplarından aldığı talimatları yerine getirdiği de gerekçeli kararda yer almıştı.