CHP'nin Bursa'daki rüşvet vurgununda WhatsApp mesajları dosyaya girdi
CHP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan Ersel Çakır isimli şüphelinin cep telefonunda yer alan WhatsApp yazışmalarında rüşvetin izi çıktı.
Hızlı Özet Göster
- Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey dahil 30 kişinin tutuklandığı imar yolsuzluğu ve rüşvet soruşturmasında yeni WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı.
- Yapı denetim firmasında çalışan Ersel Çakır ve Alper Biçer'in rüşvete aracılık suçundan gözaltına alındığı ve bazı çeklerde imzalarının bulunması nedeniyle tedirginlik yaşadıkları tespit edildi.
- Ersel Çakır'ın Alper Biçer'e attığı mesajda rüşvetçi belediye görevlilerinin Gümüştepe'de villalara geçerek zenginleştiklerini belirttiği görüldü.
- Alpiş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, Nilüfer Belediyesi'ne usulsüz emsal artışları karşılığı rüşvet vermek suçlamasıyla gözaltına alınmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
- Soruşturmada Ersel Çakır adına ciro edilen 1 milyon TL'lik senet rüşvet parası olarak kayıtlara geçti.
CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey başta olmak üzere 30 kişinin tutuklandığı imar yolsuzluğu ve rüşvet soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Gözaltına alınan Ersel Çakır isimli şüphelinin cep telefonunda yer alan WhatsApp yazışmalarında şok detaylara ulaşıldı.
Mustafa Bozbey dahil 30 kişinin tutuklandığı yolsuzluk soruşturmasında Whatsapp mesajları ortaya çıktı. (Fotoğraflar:Takvim Foto Arşiv)
Yapılan yolsuzluk soruşturmalarında rüşvete aracılık etme suçlarından gözaltına alınan bir yapı denetim firmasında çalışan Ersel Çakır ve Alper Biçer'in dosyada yer alan bazı çeklerde imzalarının bulunması ile ilgili tedirginlik yaşadıkları ortaya çıktı.
Sabah'tan Kerim Cengil'in haberine göre; İkili aralarındaki yazışmada, rüşvetçi belediye görevlilerinin olağanüstü zenginleştiklerine yönelik, "Gümüştepe'de villalara geçtiler memurken" dediği tespit edildi. Şüpheli Ersel Çakır'ın Biçer'e attığı mesajda, "Ulan daha geçen hafta dedim sana. Şu çeklerden dolayı bize de bulaşır diye terasta. Derinleşir bu iş daha diğer çeklere de sıra gelirse. Sen de sabah namazlarında bekle kapıyı" dediği ortaya çıktı.
Whatsapp mesajlaşmaları. (Haberin fotoğrafları Takvim Foto Arşiv'e aittir)
'ÇEKTE İMZAMIZ VAR'
Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Turgay Erdem'in gözaltına alındığına ilişkin haberleri birbirleri ile paylaştıkları görülen yazışmalarda Ersel Çakır'ın evine operasyon günü polisin geldiği ancak şahsın evde olmadığı anlaşıldı. Ersel Çakır operasyon sabahı Alper Biçer'e, şu ifadeleri yazdı: "Apartmanı ayağa kaldırmışlar. Kapıyı kırıp içeri girmişler. Bilmem ne.. 1 saat evi talan ettiler belki. Keşke evde olsaydım da gelselerdi, bizlik bir durum yok ki. Çekte imzamız var diye işte."

1 MİLYONLUK RÜŞVET ÇEKİ
Bursa'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan Alpiş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Karaalp, Nilüfer Belediyesi'ne usulsüz emsal artışları karşılığı rüşvet vermek suçlaması ile gözaltına alınmıştı. Soruşturmada rüşvete aracılık eden Ersel Çakır adına ciro edilen 1 milyon TL'lik senet, rüşvet parası olarak kayıtlara geçti.