Terör örgütü YPG/PKK'ya ait 5 sosyal medya hesabına erişim engeli

İletişim Başkanlığı, Suriye ordusunun operasyonları sürerken terör örgütü YPG/PKK adına Türkiye'yi hedef alan dijital medya kampanyalarını yürüten hesapları tek tek tespit etti. Yapılan tespitlerin ardından 5 örgüt hesabına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından erişim engeli getirildi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Terör örgütü YPG/PKK'ya ait 5 sosyal medya hesabına erişim engeli
Hızlı Özet Göster
  • İletişim Başkanlığı'nın dijital izleme çalışmaları sonucunda YPG/PKK terör örgütüne ait propaganda hesapları tespit edilerek hukuki süreç başlatıldı.
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla terör propagandası yaptığı belirlenen 5 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.
  • Engellenen hesapların Latakian57, OgloSozdar, amed_zana242, serhat492133 ve jiboxwe kullanıcı adlarını kullandığı bildirildi.
  • Terör örgütü Suriye'deki askeri gelişmeler döneminde sosyal medya hesapları, haber siteleri ve dijital kanallar üzerinden Türkiye'yi hedef alan içerikler üretiyor.
  • İletişim Başkanlığı'nın teknik ekipleri terör örgütünün dijital platformlardaki algı operasyonlarını sürekli takip altında tutuyor.

İletişim Başkanlığı'nın yürüttüğü kapsamlı dijital izleme çalışmaları sonucunda, YPG/PKK terör örgütüne ait propaganda hesapları deşifre edilerek hukuki süreç başlatıldı.

Sanal dünyada terör propagandası. (Haberin fotoğrafları AA ve Takvim Foto Arşiv'e aittir)

DİJİTAL PLATFORMDA TERÖR PROPAGANDASI

Suriye'deki askeri gelişmelerin yaşandığı bu hassas dönemde, terör örgütü dijital platformlarda yoğun bir algı operasyonu yürütüyor.

Sosyal medyada teröre geçit yok.

Sosyal medya hesapları, haber siteleri ve çeşitli dijital kanallar üzerinden Türkiye'yi hedef alan içerikler üreten bu yapılanma, İletişim Başkanlığı'nın teknik ekipleri tarafından sürekli takip altında tutuluyor.

Erişim engeli getirilen 5 hesap: Latakian57, OgloSozdar, amed_zana242, serhat492133, jiboxwe

5 HESABA ENGEL

Bu kapsamında tespit edilen örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 hesaba Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla erişim engeli getirildi. Hesapların, Latakian57, OgloSozdar, amed_zana242, serhat492133, jiboxwe kullanıcı adını kullandıkları bildirildi.

Terör örgütü üyeleri sistematik şekilde algı operasyonu yapıyor.

Bu adım dijital terörle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu hesapların içerik analizi, terör örgütünün sadece yerel değil, uluslararası kamuoyunu da etkilemeye yönelik çok katmanlı bir strateji izlediğini gösteriyor. Özellikle Batılı medya organlarına kaynak oluşturmak ve Türkiye'nin meşru güvenlik operasyonlarını karalamak amacıyla üretilen içerikler, sistematik bir şekilde yayılıyor.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler