Başkan Erdoğan ile Şara görüştü: Gündem Suriye’de güvenlik ve istikrar
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sahasındaki son gelişmeleri ve istikrarı güçlendirme yollarını ele aldı. Görüşmede sivillerin korunması, Halep çevresinin güvenliği ve kurumlar arası koordinasyon öne çıktı.

Suriye Cumhurbaşkanlığı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara arasında kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini duyurdu.
Başkan Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Şara telefon görüşmesi gerçekleştirdi
SURİYE SAHASINDAKİ SON GELİŞMELER ELE ALINDI
Açıklamaya göre, görüşmede Suriye sahasındaki son gelişmeler masaya yatırılırken, bölgede güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine yönelik atılabilecek adımlar değerlendirildi.
Başkan Erdoğan ile Şara görüştüTaraflar, sahadaki mevcut durumun istikrar temelinde yönetilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
Başkan Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Şara telefon görüşmesi gerçekleştirdi, AA
ŞARA ÜÇ ÖNCELİĞİ SIRALADI
Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara, görüşmede Suriye'nin ulusal ilkelerine vurgu yaparak, devlet egemenliğinin ülkenin tüm topraklarına yayılmasının en temel öncelik olduğunu ifade etti. Şara, mevcut süreçte sivillerin korunması ile Halep kenti çevresinde güvenliğin sağlanmasının öne çıkan başlıklar olduğunu belirtti. Ayrıca, yeniden imar sürecini engelleyen yasa dışı silahlı unsurların ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdi.
Başkan Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Şara telefon görüşmesi gerçekleştirdi, AA
BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KOORDİNASYON VE DESTEK VURGUSU
Başkan Erdoğan ise Türkiye'nin, Suriye'de güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine yönelik çabalara verdiği desteği yineledi. Başkan Erdoğan, bölgedeki ortak zorluklar ve tehditler karşısında iki ülke arasında yakın ve etkili koordinasyonun hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
Başkan Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Şara telefon görüşmesi gerçekleştirdi, AA
KURUMLAR ARASI YAKIN TEMAS SÜRECEK
Görüşmede, iki ülkenin ilgili kurumları arasında yakın temas ve koordinasyonun sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldığı bildirildi. Bu iş birliğinin, ortak anlayışların sahada uygulanmasını sağlaması, Türkiye ve Suriye halklarının çıkarlarına hizmet etmesi ve bölgede barış ile kalıcı istikrarın tesisine katkı sunması hedefleniyor.
