DEM Parti'den İmralı'ya bir tur daha! Temas sonrası açıklama geldi! Komisyon vurgusu
Terör örgütü PKK'nın silah yakması ve Meclis'teki Terörsüz Türkiye Komisyonu görüşmeleri sürerken DEM Parti heyeti PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gitti. Ziyaret sonrası DEM Parti heyetinden yapılan açıklamada Başkan Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve siyasi parti liderleriyle yapılan temasların değerlendirildiği bildirildi. Açıklamada TBMM gündemindeki komisyon çalışmasından barış ve demokrasiye katkı sunacak kapsayıcı bir yöntem beklendiği ifade edildi.
Terör örgütü PKK'nın silah yakması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki Terörsüz Türkiye Komisyonu görüşmeleri sürerken İmralı'ya bir ziyaret daha gerçekleşti.
DEM PART HEYETİ İMRALI'YA GİTTİ
DEM Parti heyeti dün (25 Temmuz) İmralı'ya giderek PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüştü.
DEM Parti heyetinde, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan (ortada), DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar (sağda) ve terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatı Faik Özgür Erol (solda) yer aldı (Fotoğraf: AA, Takvim.com.tr Arşiv)
HEYETTEKİ İSİMLER
Heyette, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, DEM'li Mithat Sancar ve avukat Faik Özgür Erol yer aldı.
DEM Parti heyetinden İmralı ziyareti
DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA: KOMİSYON VURGUSU
DEM Parti'den PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a yapılan ziyarete ilişkin açıklama geldi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"DEM Parti İmralı Heyeti olarak 25 Temmuz 2025 tarihinde İmralı Cezaevi'nde Sayın Abdullah Öcalan ile üç buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdik.
Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Adalet Bakanı ve siyasi parti liderleriyle heyet olarak gerçekleştirdiğimiz görüşmeler hakkında fikir teatisinde bulunduk.
11 Temmuz'da gerçekleşen silahların imha edilme töreniyle ilgili izlenimler ve törenin yansımaları hakkında bilgi aktarıldı. Sayın Öcalan da törenin gerçekleştirilme biçimini, sergilenen irade, inanç ve barış kararlılığını çok değerli bulduğunu belirtti.
TBMM gündemindeki komisyon çalışmasının kapsamlı ve kapsayıcı bir yöntemle barış ve demokrasi adına önemli katkılar sunmasını beklediğini vurguladı.
Halka ve tüm toplumsal kesimlere en içten selam ve iyi dileklerini iletti."
TBMM'DE KURULACAK KOMİSYONUN HEDEFİ NE?
Terörsüz Türkiye hedefiyle Meclis'te kurulacak komisyonun ana görevi, PKK'nın silah bırakma ve fesih sürecini millet adına takip etmek olacak.
Komisyon, yaz boyunca çalışarak PKK'nın tasfiyesi için gerekli yasal zemini oluşturacak. Meclis yeniden açıldığında İnfaz Yasası'nda değişiklikler gündeme gelebilir.
Komisyonun odağı silahsızlanma ve toplumsal entegrasyon olacak. Af ya da cezasızlık söz konusu değil; sadece hasta, yaşlı veya infazı dolan mahkumların durumu değerlendirilecek.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ NASIL BAŞLADI: İÇ CEPHE VURGUSU!
"Terörsüz Türkiye" sürecinin zemini, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın iç cepheyi tahkim etme çağrısıyla atıldı. Başkan Erdoğan'ın 1 Ekim'de Meclis'in açılışında bu çağrısını daha güçlü bir şekilde tekrar etmesinin hemen ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti sıralarına gidip tokalaşması ve 22 Ekim'de "Örgütü lağvettiğini açıkla" diyerek Öcalan'a yaptığı tarihi çağrı, sürecin seyrini değiştirdi.
Görüşme trafiği yoğunlaştı. DEM Parti heyeti hem İmralı ile hem de Meclis'teki partilerle temas kurdu. 27 Şubat'ta Öcalan, silah bırakılması ve örgütün feshi yönünde çağrı yaptı. Ardından PKK, 12 Mayıs'ta bu çağrıyı dikkate alarak silah bırakma ve fesih kararı aldığını duyurdu.
PKK elebaşı Abdullah Öcalan
Son olarak 9 Temmuz'da örgüte bir çağrı daha yaparak "Silahın değil barışın gücüne inanın" diyen PKK elebaşı Öcalan, PKK'nın varlığının sona erdiğini yineledi. 11 Temmuz'da 30 kişilik PKK'lı grup silah yaktı. Devam eden süreçte TBMM'de komisyon kurulması için çalışmalar ve temaslar devam etti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve MİT Başkanı İbrahim Kalın siyasi partiler ile görüşerek komisyona ve sürece ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi.
Terör örgütü PKK silahları yaktı... Bese Hozat kazan başında! Tarihi görüntüler | İsim isim liste...

