
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan 5 belediye başkanından biri olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve ekibinin, "Bağış" adı altında rüşvet aldıkları iddia edildi. İfade veren işadamları, 'villa devri, sponsorluk ödemesi veya bağış' adı altında kendilerinden rüşvet alındığını söyledi:
İNŞAAT MÜHENDİSİ HAYRETTİN MERMER: "İnşaatları yaptıktan sonra belediyeye yol yapımı için başvurdum. '20 milyon tutar. Nakit ödeyemeyecekseniz. 2 villa teslim edin' dediler. 2 villayı 14 milyon 500 bin liraya saydım. Daha sonra Akgün'ün damadı Eray Kurt ile Gökay Kurt'a 2 villa sattım. Tanesini 5 milyon 84 bin 746 liraya saydım."
EROL GÜRSOY: "İskan için belediyeye başvuru yaptık ancak sonuç alamadık. Bunun üzerine ortağım Hasan Albayrak'ın 'Basketbol takımına destek olalım' demesi üzerine 2 milyon 350 bin lira sponsorluk ücreti gönderdim."
HASAN ALBAYRAK: "Şantiyeye giden yollar yapılmadı, iskan alamadık. Tarık Erdoğan, basketbol takımına 5 milyon bağış yapmamız gerektiğini söyledi. 100 bin lira gönderdim. Ortağım Erol Gürsoy ise 2 milyon 350 bin lira gönderdi. Ancak yine de yol yapılmadı."
MURAT KAZICI: "Hasan Albayrak ve Erol Gürsoy ile birlikte inşaat yapıyorduk, ruhsatta zorluk çıktı. Hasan, basketbol takımına para yatırmamız gerektiğini söyledi. Üzerime düşen payı yatırdım."
MUSTAFA KELEŞ: "Pelican Hill isimli projenin inşaat ruhsatı, kat irtifakı ve iskanı için 3 daire ile 1 villa verdim."
ŞAHİNLER HOLDİNG BAŞKANI KEMAL ŞAHİN: "İnşaat ruhsatı başvuru aşamasında iken Akgün, 'Basketbol takımına sponsor olur musun?' dedi. Teklifi kabul ettim, 40 milyon liralık anlaşma imzaladım."
İŞ ADAMI MERT BOYSANOĞLU: "Büyükçekmece Belediyesi villa projesi için 'kreşlere bağış yapılmasını' istedi. Eray Kurt, Gökay Kurt ve Acon Yapı'ya (Yunus Akgün) villa sattık."
İŞ ADAMI METİN GÜL: "Flamingo isimli projeyi devralmıştım. Hamit Demir'e 23 daire verdim. Bu dairelerin Hasan Akgün ile bağlantılı kişilere devredildiğini düşünüyorum "