Lübnan sınırındaki İsrail'in katliam tanklarını A Haber görüntüledi!

7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım gerçekleştiren İsrail, Lübnan'a kara harekatı yapmaya hazırlanıyor. A Haber ekibi, Lübnan-İsrail sınırında harekat hazırlığı yapan İsrail'in katliam tanklarını görüntüledi. Konuyla ilgili İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkenin kuzeyindeki zırhlı birlikleri ziyaret ederek Lübnan'a kara saldırısı imasında bulundu. Batı basını da İsrail'in Lübnan'a karşı kara harekatına hazırlandığını duyurdu.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Lübnan sınırındaki İsrail'in katliam tanklarını A Haber görüntüledi!

HABERİ
SESLİ DİNLE

00:00 00:00
Tüm Sesli Haberler

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail tankları yönünü Lübnan'a çevirdi.

Yer: İsrail - Lübnan sınırı! İsrail'in katliam tanklarını A Haber görüntüledi!



A HABER KATLİAM TANKLARINI GÖRÜNTÜLEDİ
Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldüren İsrail şimdi de Lübnan'a kara harekatı hazırlığı içinde. A Haber ekibi, Lübnan-İsrail sınırında İsrail'in katliam tanklarını görüntüledi.

Lübnan sınırındaki İsrail tankları (Ekran görüntüsü/A Haber)

İSRAİL KARA SALDIRISINA HAZIRLANIYOR
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkenin kuzeyindeki zırhlı birlikleri ziyaret ederek Lübnan'a kara saldırısı imasında bulundu. İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Gallant, ülkenin kuzeyindeki İsrail ordusuna ait bir zırhlı birliği ziyaret ederek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Lübnan sınırındaki İsrail tankları (Ekran görüntüsü/A Haber)

Burada askerlere hitap eden Gallant, Lübnan'a kara saldırısı imasında bulunarak, "(Hizbullah Genel Sekreteri Hasan) Nasrallah'ın ortadan kaldırılması son değil. (İsrail'in) Kuzey sakinlerini evleri geri getirmek için siz de (zırhlı birlik askerleri) dahil tüm yeteneklerimizi harekete geçireceğiz." ifadesini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant (AA)

KARA SALDIRISINI HALEVİ DUYURMUŞTU
Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan'a kara saldırısına hazırlandıklarını duyurmuştu. Kuzey Komutanlığı Komutanı Ori Gordin, Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda "yeni bir aşamaya girdiklerini" savunarak Lübnan'a olası kara saldırısı için hazırlıklı olmaları gerektiğini söylemişti.

Lübnan sınırındaki İsrail tankları (Ekran görüntüsü/A Haber)

İsrail ordusu, yedek askerlerden oluşan iki tugayın ülkenin kuzeyine konuşlandırıldığını bildirmişti.

İsrail'den paylaşılan görüntü (Sosyal medya)

Batı basını da İsrail'in Lübnan'a karşı kara harekatına hazırlandığını duyurdu.

ABD basınına konuşan ABD'li yetkili, İsrail'in güney Lübnan'a sınırlı bir işgale hazır göründüğünü ifade etti. Washington Post'ta yer alan haberde, "ABD'li bir yetkili yaptığı açıklamada, İsrail'in, İsrail sınır topluluklarının yakınındaki Hizbullah altyapısını temizlemeye odaklanan güney Lübnan'a sınırlı bir kara saldırısı başlatmaya hazır göründüğünü söyledi. Harekat, askeri müzakerelere aşina bir İsrailli tarafından da doğrulandı." denildi.

ABD'DEN AÇIKLAMA: ATEŞKES OLMALI
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e, Lübnan'a yönelik olası "sınırlı kara operasyonunu" durdurması çağrısı yaparak, "Şimdi hemen ateşkes olmalı." dedi.

ABD Başkanı Biden (İHA)

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da Helene Kasırgası ile ilgili düzenlediği basın toplantısının bitiminde Lübnan'daki son duruma ilişkin soruyu yanıtladı.

Biden, İsrail'in Lübnan'a yönelik olası "sınırlı kara operasyonu" ile ilgili durumun farkında ve İsrail'in planından tatminkar olup olmadığına ilişkin soruya yanıt verdi. Biden, "Tahmininden daha fazla farkındayım ve onların (operasyonlarını) durdurmalarından tatminkar olurum. Şimdi hemen ateşkes olmalı." değerlendirmesini yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon (AA)

ABD ASKER GÖNDERİYOR
Biden'ın açıklamalarına rağmen ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, güvenliği artırmak ve gerektiğinde İsrail'i savunmaya hazır olmak için Orta Doğu'ya "birkaç bin" asker daha göndereceğini duyurdu.

Pentagon sözcüsü Sabrina Singh, gazetecilere yaptığı açıklamada, artan varlığın birden fazla savaş uçağı filosundan geleceğini söyledi.

Ek personel, F-15E Strike Eagle, F-16, A-10 ve F-22 savaş uçağı filolarını ve bunları desteklemek için gereken personeli içeriyor. Savunma Bakanı Lloyd Austin de Pazar günü, bölgedeki USS Abraham Lincoln uçak gemisi görev grubunun ve ilgili filolarının görev süresinin geçici olarak uzatıldığını duyurdu. Singh, jetlerin tahliyeye yardımcı olmak için orada olmadığını, "ABD güçlerini korumak için oradalar" dedi.

Lübnan sınırındaki İsrail tankları (Ekran görüntüsü/A Haber)

İSRAİL'İN LÜBNAN'A ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 1178 KİŞİ ÖLDÜ
Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1178 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler