Başkan Erdoğan'dan NATO Zirvesi'nde diplomasi trafiği! Liderlerle sıcak temas

ABD'nin Başkenti Washington'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nin ilk gününde Macaristan Başbakanı Orban'la bir araya gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan temaslarını sürdürüyor. Başkan Erdoğan zirvenin ikinci gününde Yunanistan Başbakanı Miçotakis, İtalya Başbakanı Meloni ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile bir araya geldi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :11 Temmuz 2024 , 00:08 Güncelleme Tarihi :11 Temmuz 2024 , 09:05
Başkan Erdoğan’dan NATO Zirvesi’nde diplomasi trafiği! Liderlerle sıcak temas

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Başkenti Washington'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nin ikinci gününde temaslarını sürdürüyor.

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti.

NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'nun ardından Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da görüştü.

İTALYA BAŞBAKANI GİORGİA MELONİ
Başkan Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'da temaslarına devam ediyor.

Başkan Erdoğan’dan NATO Zirvesi’nde diplomasi trafiği! Liderlerle sıcak temas

NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'nun ardından Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da görüştü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, iki ülke ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'da, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti.

Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin Yunanistan ile iyi komşuluk esasına dayalı, dayanışma ruhunu geliştirme gayretlerine devam ettiğini, bunların artarak süreceğini ifade etti.

Başkan Erdoğan, Ukrayna ve Filistin'deki çatışmaların sona ermesi için müspet çabaların artırılması gerektiğini, tüm bölge ülkelerinin bu coğrafyalarda barışın hakim olması için çalışmasının yararlı olacağını da belirtti.

NATO'DA AKŞAM YEMEĞİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın NATO Devlet ve Hükumet Başkanları Zirvesi kapsamında devlet ve hükumet başkanları ile eşleri onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

LİDERLER ZİRVESİ'NDE İLK OTURUM
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'na da katıldı.

Zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'a gelen Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından, NATO üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları aile fotoğrafı çektirdi. Aile fotoğrafında Erdoğan'ın yanında İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile İngiltere Başbakanı Keir Starmer yer aldı.

Erdoğan daha sonra, NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'na katıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN