CHP'de komşuya makam kıyağı! Bülent Kerimoğlu’nun kardeşi Mutlu Kerimoğlu, Erdal Beşikçioğlu’nun yardımcısı oldu

CHP'de eşe dosta makamalar peşkeş çekilmeye devam ediyor. CHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Bakırköy eski Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun kardeşi Mutlu Kerimoğlu'nu kendine yardımcı yaptı. Belediye başkan yardımcısı olan Kerimoğlu, Ankara Çankaya’da işlettiği lüks işletmeyle biliniyordu. Kerimoğlu’nun işletmesi, Beşikçioğlu’nun kurduğu Tatbikat Sahne’nin de bulunduğu Güneş Sokak’ta yer alıyordu.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2024, 21:41 Güncelleme 20 Nisan 2024, 22:09
CHP’de komşuya makam kıyağı! Bülent Kerimoğlu’nun kardeşi Mutlu Kerimoğlu, Erdal Beşikçioğlu’nun yardımcısı oldu

İÇİNDEKİLER

31 Mart'ta belediye koltuğuna oturan CHP'li isimler eşe dosta makam dağıtmaya devam ediyor. Son olarak peşkeş olayı Etimesgut Belediyesi'nde baş gösterdi.



EŞE DOSTA KIYAK
CHP'li Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ilk yardımcısı belirledi. Beşikçioğlu, Bakırköy Belediyesi'nin başkanı iken CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alması ile gündeme gelen Bülent Kerimoğlu'nun kardeşi Mutlu Kerimoğlu'nu kendine yardımcı yaptı.



BEŞİKÇİOĞLU'NUN KOMŞUSU
Belediye başkan yardımcısı olan Kerimoğlu, Ankara Çankaya'da işlettiği lüks işletmeyle biliniyordu. Kerimoğlu'nun işletmesi, Beşikçioğlu'nun kurduğu Tatbikat Sahne'nin de bulunduğu Güneş Sokak'ta yer alıyordu.



BALLI TRANSFERLER GÜNDEMDE GELMİŞTİ
İzmir'in Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın eşi Damla Çelik Kaya'yı çalıştığı Karabağlar Belediyesi'nden transfer ederek Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü görevine getirmişti.



Damla Çelik Kaya, bu atamanın ardından Eşki ile makamında çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kaya, "Bu fotoğrafın çok uzun bir geçmişi var... Bundan 22 yıl önce birlikte bir yola çıktık. Bugün o yol arkadaşı İzmir'in en büyük ilçelerinden birisine belediye başkanı oldu. Ve o yol arkadaşı bana Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü makamını uygun görerek atamamı istedi" ifadelerini kullanmıştı.

Ses getirecek başka bir atama haberi de yine İzmir'in Konak Belediyesi'nden gelmişti.. CHP'den Konak Belediye Başkanı seçilen Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Belediyesi şirketi Merbel'e İyi Parti eski İzmir İl Başkanı Koray Ükünç'ü getirdi. Şirketin genel müdürlük koltuğuna oturan Ükünç bir süre önce İyi Parti'den istifa etmişti. Ükünç'ün Konak Belediyesi'ne transferinde eski başkan Soyer döneminde büyükşehir belediyesine bağlı İZBELCOM şirketinde genel müdür olarak görev yapan ve 2023 yılı mayıs ayında genel seçimlerde İyi Parti'den milletvekili seçilen Ahmet Ersagun Yücel'in etkili olduğu öne sürüldü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN