DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan'dan Rum basınında 'terör örgütüyüz' itirafı: Liderimiz Abdullah Öcalan

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde yayın yapan Alpha News'e verdiği röportajda terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı siyasi ve ideolojik bir lider olarak gördüklerini itiraf etti. Öcalan, bu açıklaması ile terör örgütü PKK ile DEM Parti arasında bir ayrım olmadığını bir kez daha ortaya çıktı. Öte yandan Öcalan, Rum medyasına Türkiye'yi şikayet edip ABD ve Avrupa'ya güç birleştirme çağrısında bulundu. Abdullah Öcalan'a "liderimiz" demekten vazgeçmeyen Ömer Öcalan, "Tüm çözüm görüşmeleri İmralı, Abdullah Öcalan ile yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2024, 20:12 Güncelleme 16 Nisan 2024, 20:26
DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan’dan Rum basınında ’terör örgütüyüz’ itirafı: Liderimiz Abdullah Öcalan

İÇİNDEKİLER

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Meclis'teki yeğeni DEM'li Ömer Öcalan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi medyası Alpha News'e röportaj verdi.

Öcalan, Rum kesimine Türkiye'yi şikayet ederek, "Türkiye, yurt dışında topyekûn savaş politikası izliyor. Bu, Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürtleri kuşatmayı amaçlayan bir politika" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE İFTİRA
Türkiye'nin Kürtleri hedef aldığını ve diz çöktürmek istediğini iddia eden Öcalan, "Türkiye tüm bunları Avrupa'ya karşı şantaj olarak kullanıyor. Türk devletinin Avrupa'ya karşı şantaj politikası uyguladığını söylemek belki de doğru olacak" iftirasında bulundu.

BATI'YA BÖYLE AĞLADI
Öte yandan Batı'ya da ağlayan Öcalan, Abdullah Öcalan için sessiz kalındığını söyleyerek "Gerçekten Avrupa ülkeleri ve uluslararası güçlerin bu konuda Türk devletiyle gizli hatta açık anlaşmaları var ve Batı, İmralı Cezaevinde Kürt lidere uygulanan tecride karşı sessiz kalıyor. Avrupa bir yandan Türkiye'ye bunun için maddi destek verirken diğer yandan sığınmacıların Avrupa'ya geçmesini engellemek için birçok şeye göz yumuyor. Yani Türk devletinin Kürt halkına yönelik anti-demokratik uygulamalarına, şiddet politikalarına ve Abdullah Öcalan'a yönelik artan tecride göz yumuyorlar" dedi.

AVRUPA VE ABD'YE GÜÇ BİRLEŞTİRME ÇAĞRISI
Avrupa ve ABD'ye Türkiye'ye karşı güç birleştirme çağrısında bulunan Öcalan, "Avrupa ve Amerika en fazla uluslararası nüfuza sahip güçlerdir. Birbirimize ideolojik ve manevi olarak uzak olmamıza rağmen bu bir noktada buluşmayacağımız ve temasta bulunmayacağımız anlamına gelmiyor. Bu nedenle aramızda temas olması gerekiyor çünkü onların da Orta Doğu'daki Kürt gerçekliğini görmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"LİDERİMİZ APO"
Abdullah Öcalan'a "liderimiz" demekten de vazgeçmeyen Ömer Öcalan, "Abdullah Öcalan konusunda Sayın Öcalan'ı siyasi ve ideolojik bir lider olarak gördüğümüz için bu çözümün de tek muhatabıdır. Dolayısıyla bu çözümün adresi İmralı Cezaevidir. Tüm çözüm görüşmeleri onunla yapılmalı" sözleriyle birkez daha DEM Parti ve PKK arasında bir ayrım olmadığını gözler önüne serdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN