Başkan Erdoğan'dan CHP'nin Antalya ve Beşiktaş tutumuna tepki: Güya adalet adına Van'a koşanlar...

Kabine toplantısı sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP kanadının Antalya’daki teleferik faciasının sorumlusunu korumasına, Beşiktaş’ta 29 kişinin hayatını kaybettiği yangın hakkında sus pus olmasına tepki gösterdi. Erdoğan, “Güya hak hukuk adalet adına Van'a koşanlar Beşiktaş'ta can veren işçiler için tek adım dahi atmadılar. Hem Antalya'daki hem Beşiktaş'taki cinayetlerinin faillerinin hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2024, 19:30 Güncelleme 16 Nisan 2024, 19:37
Başkan Erdoğan’dan CHP’nin Antalya ve Beşiktaş tutumuna tepki: Güya adalet adına Van’a koşanlar...

İÇİNDEKİLER

Antalya'da bir kişinin hayatını kaybettiği 174 kişinin saatlerce kurtarılmayı beklediği teleferik faciasında ihmalleri ortaya çıkan Tünektepe Teleferik Tesisi'nin CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anet A.Ş.'nin önceki Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kocagöz (CHP Kepez Belediye Başkanı), Genel Müdür vekili Ahmet Buğra Samsunlu ve şirketin teleferikten sorumlu Makine Mühendisi Okan EROL, MEGA TOWER A.Ş isimli şirket yetkilisi Serdar Tezcan ve Tesis Amiri Serkan Yellice tutuklandı.

SEÇİM NEDENİYLE 14 GÜNDE YAPILDI
Faciada bile bile ölüme davetiye çıkartıldığı ortaya çıktı. Takvim'in ulaştığı bilgiye göre bakım yapan şirket yetkilisinin, eksikleri ve kazaya sebebiyet olan malzemelerin değişmesi gerektiğini ABB Anet A.Ş. yönetimine bildirdiği ortaya çıktı. Anet A.Ş. yetkililerinin "Şu an önümüz seçim" diyerek malzemeleri değiştirmediği iddiası ortaya atıldı. Normalde 2 ay süren yıllık bakımın seçim nedeniyle 14 günde yapıldığı öğrenildi.

Mesut Kocagöz'ün sorumluluğunda olduğu için tutuklanmasının ardından gerek CHP medyası gerekse CHP'li siyasetçiler facianın ilk anından itibaren karşı korumaya geçtiler. Demokrasiden dem vuran CHP'nin kazadan sorumlu olan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü koruma telaşına Başkan Erdoğan'dan tepki geldi.

"ADALET ADINA VAN'A KOŞANLAR…"
Erdoğan, CHP tarafının aynı tutumu Beşiktaş'ta 29 işçinin öldüğü vahim olayda da takındığını hatırlatarak "Güya hak hukuk adalet adına Van'a koşanlar Beşiktaş'ta can veren işçiler için tek adım dahi atmadılar. Hem Antalya'daki hem Beşiktaş'taki cinayetlerinin faillerinin hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması:

Telefirik faciasıyla hepimizin yürekleri dağlanmıştır. Bu elim kazada 174 insanımız kabinlerde saatlerce mahsur kaldı. AFAD ve silahlı kuvvetlerimiz başta olmak üzere yoğun gayretler neticesinde 23 saat süren tahliye operasyonuyla 174 vatandaşımızın tamamını kurtardık. Kurtarma çalışmalarını sürdüren 2 bin 200'den fazla personelimize teşekkür ediyorum. Yaşanan olayla ilgili ihmali, kusuru ile ilgili yargımız harekete geçmiş bir ön rapor hazırlanmıştır. Soruşturma kapsamında 5 kişi tutuklanmıştır.

Ana muhalefet partisi yöneticilerin daha olayın ilk anından itibaren hadiseyi sulandırma, asıl sorumluları koruma çabaları gözlerden kaçmamıştır. Maalesef aynı vicdansızlığın Beşiktaş'ta yaşanan yangın faciasında da sergilendiğini gördük. Rızkının peşindeki 29 emekçi kardeşimiz İstanbul'un göbeğinde hayatını kaybetti. Ne sendikalardan ne de muhalefet cephesinden kayda değer hiçbir tepki gelmedi.

Güya hak hukuk adalet adına Van'a koşanlar Beşiktaş'ta can veren işçiler için tek adım dahi atmadılar. Hem Antalya'daki hem Beşiktaş'taki cinayetlerinin faillerinin hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağız. Tedbirlerimizi ve denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız. Trafik kazalarında ve her iki facida hayatını kaybeden insanlarımız Allah'tan rahmet diliyorum.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN