PKK/YPG'nin son çırpınışları! Türkiye'nin olası askeri harekatı öncesi ABD ve Batı'ya yalvardılar: "Siyasi olarak bizi tanıyın"

PKK/YPG Sözcüsü Ferhad Şami, "Türkiye önümüzdeki yaz Kobani (Ayn El-Arap) bölgesine saldırı yapmayı planlıyor" diyerek ağababalarından destek istedi. Sürekli saldırı altında olduklarını dile getirip ağıt yakan YPG'li Şami, ABD ve Batı'ya "Siyasi olarak bizi tanıyın" diyerek yalvardı. Türkiye'nin olası askeri harekatı öncesi ABD ve Batı'dan mühimmat ve askeri destek dilenen YPG'li üst düzey terörist "Güçlerimize olan desteğinizi artırmayı düşünün" dedi.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2024, 18:59 Güncelleme 07 Nisan 2024, 19:17
PKK/YPG’nin son çırpınışları! Türkiye’nin olası askeri harekatı öncesi ABD ve Batı’ya yalvardılar: Siyasi olarak bizi tanıyın

İÇİNDEKİLER

Türkiye, güney sınırlarında bir 'teröristan' kurulmasına asla müsaade etmeyecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yarım kalan işi tamamlayacağız" diyerek harekat sinyali vermesi sonrası PKK'ya ölümcül darbe vurmak için hazırlıklar sürüyor.

Erdoğan geride bıraktığımız günlerde yaz aylarını işaret ederek "Başarılı operasyonlarımız sayesinde iyice köşeye sıkıştırdığımız bölücü terör örgütüne, ölümcül darbeyi mutlaka indireceğiz. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum… Güney sınırlarımızın ötesinde bir "teröristan" kurulmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ANKARA - BAĞDAT HATTINDA MASA KURULDU

Bir yandan da Türkiye ve Irak arasında görüşmeler sıklaştı. Ankara - Bağdat hattındaki güvenlik zirvesi sonrası Ortak Daimi Komite kuruldu. Irak'ın kuzeyinde güvenli bölge kurulması planlanıyor.



Ankara'nın PKK'nın kökünü kazıyacak bu hamleleri Suriye ve Irak'ın kuzeyinde konumlanan terör unsurlarını bir hayli panikletti.

ABD'nin besleyip palazlandırdığı PKK/YPG Sözcüsü Ferhad Şami, "Türkiye önümüzdeki yaz Kobani (Ayn El-Arap) bölgesine saldırı yapmayı planlıyor" diyerek ağababalarından destek istedi.




ABD VE BATI'YA YALVARDI: "SİYASİ OLARAK BİZİ TANIYIN"

"Kürdistan'ın genelinde tehlike var. Sürekli saldırı altındayız"
diyerek ağıt yakan YPG'li Şami ABD ve Batı'ya "Siyasi olarak bizi tanıyın" diyerek yalvardı.

YPG Sözcüsü, "Şu anda daha fazla önem verdiğimiz konu, uluslararası güçlerle diyaloglarımız ve müzakerelerimiz olan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin siyasi olarak tanınması" dedi.



Türkiye'nin olası askeri harekatı öncesi ABD ve Batı'dan mühimmat ve askeri destek dilenen YPG üstü düzey terörist "Güçlerimize olan desteğinizi artırmayı düşünün" ifadelerini kullandı.

156 MİLYON DOLAR FON AYIRDILAR
Öte yandan ABD, PKK/YPG/SGD için 2024 savunma bütçesinden 156 milyar dolarlık fon ayırırken 2014'ten bu yana terör örgütüne "DEAŞ'la mücadele" kılıfıyla para ve silah akıtıyor.

ABD'DEN YPG İLE LOBİCİLİK ANLAŞMASI
PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde "Suriye Demokratik Konseyi" Washington'da lobicilik faaliyetlerinde bulunmak üzere ABD merkezli halkla ilişkiler firmasıyla 6 aylık lobicilik sözleşmesi imzaladığı ortaya çıktı.



ABD aynı zamanda teröristlere silah ve askeri eğitim desteği de sağlıyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığına bağlı sosyal medya hesaplarından teröristlere silah eğitimi verildiği anlara ilişkin görüntüler paylaşıldı.