Son dakika: İYİ Parti'de 'olağanüstü' haller! İstifa çağrıları sonrası Akşener'den 'seçimli kongre' ilanı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim sonrası kameralar karşısına geçti. 'İstifa' ve 'kurultay' iddialarına ilişkin konuşan Akşener, "Seçim sonuçlarına ilişkin muhasebemizi ve özeleştirimizi yapacağız. Gereken adımları atacağız" dedi. İYİ Parti lideri en kısa sürede olağanüstü seçimli kongre toplayacaklarını ilan etti.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2024, 12:32 Güncelleme 01 Nisan 2024, 15:01
Son dakika: İYİ Parti’de ’olağanüstü’ haller! İstifa çağrıları sonrası Akşener’den ’seçimli kongre’ ilanı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 31 Mart yerel seçimlerine hür ve müstakil girme kararı alan İYİ Parti, dün yerel seçim sonuçları sonrasında gerilim dolu saatler yaşadı.

İYİ Partili Bilge Yılmaz ve İrem Yaman, partiden istifa ettiklerini açıkladı. Bilge Yılmaz açıklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de istifaya çağırdı.

Peş peşe istifalar sonrası Ekrem İmamoğlu intikam düğmesine bastı. İYİ Parti'deki gerilimi yükseltmek için İbrahim Özkan aracığıyla "İYİ Parti Genel Başkanı Akşener; Kurultay kararı alarak yeniden aday olmayacağını açıkladı" iddiası ortaya atılırken, Ekremci medya tarafından körüklendi.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonrası kameralar karşısına geçti. Akşener, en kısa sürede olağanüstü seçimli kongre toplayacaklarını ilan etti.



İşte Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar;

"Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Seçimler olgunlukla tamamlandı. Demokrasilerde her konu tartışılabilir.

Demokrasilerde her konu tartışılabilir ama tek bir konu tartışılamaz. O da seçmenin sandığa attığı oyudur. Yani milletin sandıkta gösterdiği iradedir.

"OLAĞANÜSTÜ SEÇİMLİ KONGRE TOPLANACAK"

Sandıklardan çıkan mesajı duymak hepimizin görevidir. İYİ Parti olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Her zaman yaptığımız gibi, seçim sonuçlarına ilişkin muhasebelerimizi ve özeleştirilerimizi yapacağız.

Nitekim, tam da bu sebeple; en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN