Özgür Özel ve İmamoğlu arasında ekran kavgası! Birbirlerini sabote ettiler! İmamoğlu- Yavaş rekabeti mi başlıyor?

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından CHP’de iç savaş ilk dakikalarda etkisini gösterdi. Genel Başkan Özgür Özel, önce “Bu sadece bir yerel seçim. Fazla sevinmeyelim” dedi. Ardından İmamoğlu, kürsüye geldi. Tam konuşmasını yaparken Özel, tekrar canlı yayına geçti. Birbirlerini sabote etmeleri dikkat çekti. Öte yandan seçim sarhoşluğu yaşayan Yavaş'ın hamlesi İmamoğlu ile arasında sessiz bir savaş mı başlıyor sorusunu yönetti. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Sabah Gazatesi yazarı Melih Atınok, "Bundan sonra İmamoğlu'nun rakibi Mansur Yavaş. Özgür Özel odasını toplamaya başlayabilir." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2024, 07:02 Güncelleme 01 Nisan 2024, 07:59
Özgür Özel ve İmamoğlu arasında ekran kavgası! Birbirlerini sabote ettiler! İmamoğlu- Yavaş rekabeti mi başlıyor?

İÇİNDEKİLER

Türkiye yine çok başarılı, olaysız bir yerel seçime daha imza attı. Milyonlarca kişi oy kullandı, tercihini sandığa yansıttı.

ANKETÇİLER ÇUVALLADI
Geçen yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde skandal sonuçlara imza atan anketçiler yine aynı başarısızlıkla tarihe geçti. ORC Araştırma, MAK Danışmanlık Şirketi, Konda ve Optimar, özellikle İstanbul seçimlerinde başarısız oldu.

İZMİR'İ TUTTURAMADI
Anket şirketlerinin çoğu, seçim sonuçlarını tahmin etmekte zorlandı. Genel seçimlerde en doğru sonuçları veren Betimar ise bu seçimde de Ankara ve İstanbul'u bildi, sadece İzmir'i tutturamadı.

İÇ SAVAŞ ETKİSİNİ GÖSTERDİ
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından CHP'de de iç savaş ilk dakikalarda etkisini gösterdi.

Partide Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan Özgür Özel arasındaki güç savaşının yaşandığı bilininen bir gerçekti.

CHP Lideri Özgür Özel

Özgür Özel, İzmir ve Çankaya'da Ekrem İmamoğlu'nun baskılarına rağmen adayları kendisi belirleyerek "Özgürleşme" denemeleri yapmıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu denemelere İstanbul'un ilçelerine kendi adamlarını aday göstererek karşılık vermeye çalışmıştı.

AYNI ANDA YAYINA ÇIKTILAR
Bu durum sonuçlarının açıklananmasının ardından kendisini iyice gösterdi.

İmamoğlu ve Özgür Özel saat 23:45'te aynı anda yayına çıktılar.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu.

Genel Başkan Özgür Özel, önce "Bu sadece bir yerel seçim. Fazla sevinmeyelim" dedi. Ardından İmamoğlu, kürsüye geldi. Tam konuşmasını yaparken Özel, tekrar canlı yayına geçti. Birbirlerini sabote etmeleri dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU'NUN SİYASİ GELECEĞİ KALMADI
Çıkan sonuçlarla koltuğunu sağlama alan Özel, CHP'deki 1 Nisan senaryolarını da bitirdi. Çıkan sonuçlar ışığında 14 yıllık siyasi hayatında hep hüsran yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi geleceği kalmadı.

CHP'de tek çekişme Özel ve İmamoğlu arasında da değildi. İki milliyetçi adayın yarıştığı başkentte Mansur Yavaş yine mümkün olduğunca konuşmayarak büyük farkla seçilmeyi başardı.

"ÖZGÜR ÖZEL ODASINI TOPLAYABİLİR"

Yaşanan tüm gelişmelere ilişkin bir yorumda bulunan Sabah Gazatesi yazarı Melih Atınok, "Bundan sonra İmamoğlu'nun rakibi Mansur Yavaş. Özgür Özel odasını toplamaya başlayabilir." ifadelerini kullandı.

Altınok, "Bundan sonraki süreçte Mansur Yavaş ve muhalefet liderliğinde eli güçlenen İmamoğlu'na karşı bu oyla sessiz bir yarış yürüteceğini göreceğiz" dedi.

YAVAŞ ZAFER SARHOŞU
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Mansur Yavaş, zafer sarhoşluğu yaşayarak, "Bu seçimin kaybedeni siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Turgut Altınok'tur" ifadelerini kullanarak rakibini yuhalatması ise bu durumun ilk göstergelerinden birisi oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN