Başkan Erdoğan'dan Arnavutköy Mitinginde İstanbul çağrısı: Fatih'in emanetine sahip çıkın

Başkan Erdoğan yerel seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde miting gerçekleştirdi. Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum'a destek isteyen Erdoğan, "Murat kardeşimi tercih ettiğimiz anda, İstanbul başka bir yöne açılacak. Sizlerden Fatih'in emaneti bu şehre sahip çıkmanızı bekliyorum." dedi. Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da yüklenen Erdoğan, "Çam Sakura Hastanesi'ni yaptık, şu anki belediye başkanı oranın yolunu yapmadı. " ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan daha sonra Güngören mitinginde konuştu. Erdoğan CHP'li isimlerin paradan kule yaptığı görüntülere gönderme yaparak, "İstanbul'u bavul bavul yağmaladılar" dedi.

Giriş Tarihi 30 Mart 2024, 14:24 Güncelleme 30 Mart 2024, 18:50
Başkan Erdoğan’dan Arnavutköy Mitinginde İstanbul çağrısı: Fatih’in emanetine sahip çıkın

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'un Arnavutköy ve Güngören ilçelerinde miting gerçekleştirdi.

Erdoğan, partisinin Arnavutköy'deki 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlediği mitingde, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Arnavutköy Belediye Başkan adayı Mustafa Candaroğlu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile halkı selamladı.

Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Erdoğan, vatandaşlarla beraber olmaktan, hasret gidermekten memnuniyet duyduğunu ve bu güzel bahar gününde kendilerini bir araya getiren Allah'a hamdettiğini söyledi.

Son 10 gününe girilen ramazan ayını tebrik eden ve bu mübarek günlerin, ülke, millet ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, yaklaşık 6 aydır İsrail'in zulmü altında hayatta kalma mücadelesi veren Gazzelilere ve Filistinlilere dua ettiklerini belirtti.

Başkan Erdoğan, "Bizler, ailelerimizle, sevdiklerimizle, dostlarımızla birlikte oruçlarımızı huzurla açarken, bombaların yanı sıra açlık ve susuzlukla da katledilmek istenen Gazzeli mazlumların Allah yardımcısı olsun diyoruz." diye konuştu.

"ŞU ANKİ BAŞKANA SORUN, ARNAVUTKÖY'ÜN NEREDE OLDUĞUNU BİLMEZ"
Erdoğan, kendi kültürlerinde, halka teşekkür etmeyenin Hakk'a da şükür etmeyeceğini, bu vesileyle Arnavutköy'e teşekkür borcunu ödemek istediğini ve 14-28 Mayıs seçimlerinde Arnavutköy'ün İstanbul'da kendilerine en güçlü desteği veren ilçelerin arasında olduğunu kaydetti.

Erdoğan, "Milletvekilliğinde yüzde 60,4, cumhurbaşkanlığında yüzde 63,7 gibi rekor oranlarda Cumhur İttifakını destekleyen siz Arnavutköylü kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Siz bizi bahtiyar ettiniz, bizi gururlandırdınız, bize sahip çıktınız. Rabb'im de sizlerin yüzünü güldürsün, her birinizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Bu oy oranlarının sadece aralarındaki muhabbetin göstergesi olmadığını belirten Erdoğan, aynı zamanda bu teveccühün çok ağır bir sorumluluk anlamına geldiğini, bugüne kadar kendilerine olan itimadı asla boşa çıkarmadıklarını, bundan sonra da vatandaşların güvenine layık olmaya çalışacaklarını anlattı.

Arnavutköy'ün kendisi için yaklaşık 30 yılı bulan geçmişe sahip bir ilçe olduğunu anımsatan Erdoğan, "Şimdi hani bazı adaylar var ya, İstanbul'un şu andaki büyükşehir belediye başkanına sorun, Arnavutköy'ün nerede olduğunu bilmez." dedi.

Başkan Erdoğan, 30 yıllık geçmişe, eski Arnavutköy Belediye Başkanı Bahtiyar Sağlam'ın döneminden başlayan bir geçmişe sahip olduklarını ve böyle çalıştıklarını dile getirerek, alana girerken emniyete katılımı sordurduğunu ve 35 bin kişinin mitinge katıldığı cevabı aldığını aktardı.

Bu akşam kampanyanın bittiğini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yarın oylarımızı kullanacağız. Sandığa gümbür gümbür giderken inşallah Arnavutköy'ü gerçek belediyeciliğe, Murat Kurum kardeşime ve aynı zamanda Arnavutköy Belediye Başkan adayımız Candaroğlu'na teslim ediyor muyuz? Öyleyse ana kademe çok çalışacağız, fazla bir şey kalmadı. Kadın kollarımız çok çalışacak, gençler çok çalışacağız. Yarın da sandıklara sahip çıkacağız. Bu sefer yerel yöneticilerimizi belirlerken Cumhurbaşkanınız olarak ben yanınızdayım. Bakanlar olarak tüm kabine yanınızda. Yerel yönetimde yanımızda olduğu zaman Arnavutköy hizmetten geri kalır mı? Bugüne kadar nasıl kalmadıysak, bundan sonra da kalmayacak. İlçemize ve şehrimize kim aşkla hizmet edecekse tercihimizi onlardan yana kullanalım. Yoksa, cürmü kadar yer yakacak olanların Arnavutköy'e bir hizmeti olabilir mi? Bu gerçek belediyeciliği iktidar yaparsak Allah'ın izniyle Arnavutköy her tür hizmeti alacaktır."

"ŞEHRİMİZE YENİDEN 'GERÇEK BELEDİYECİLİK' DÖNEMİNİ ANLATACAĞIZ"
İstanbul Havalimanı'nı yaptıklarını, buranın dünyanın sayılı havalimanlarından biri olduğunu söyleyen Erdoğan, kalabalığa "Yaparsa?" diye seslenince mitinge katılanlar da "AK Parti yapar" yanıtını verdi.

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni kendilerinin yaptığını anımsatan Erdoğan, "Yahu şu andaki belediye başkanı oranın yolunu yapmadı, yolunu. Bunu da yine Ulaştırma Bakanlığı olarak biz yaptık." dedi.

Arnavutköy'ün rekor kırarak İstanbul'a örnek olacağına inandığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi buradan soruyorum. Hazır mıyız? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar ana kademe, kadın kolları, gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hanımlar var mıyız? Gençler var mıyız? Arnavutköy'le birlikte tüm İstanbul haritasını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Büyükşehir'de Murat Kurum diyor muyuz? Arnavuktöy'de Mustafa Candaroğlu diyor muyuz? Rabb'im sizlerden razı olsun. Sizlerden, buradan eve gittiğinde elinize telefonu alıp; eşi, dostu, arkadaşı tek tek aramanızı istiyorum. Bu kardeşlerimize bizlerin selamını iletmenizi özellikle istirham ediyorum. Ardından 31 Mart'ın önemini anlatacağız. Bizim gibi bu dostlarımızın da mutlaka sandığa gitmesini sağlayacağız. İddiasız, projesiz, hizmetsiz ve vizyonsuz adaylara oy vererek, oylarını heba etmemeleri gerektiğini izah edeceğiz. İstanbul'un, CHP'nin algı belediyeciliğiyle bir 5 yıl daha kaybetmeye artık takatinin kalmadığını örnekleriyle anlatacağız. İstanbul'u muradına kavuşturarak, şehrimizde yeniden 'Gerçek Belediyecilik' dönemini anlatacağız."

Erdoğan, Murat Kurum'un kabinede bakan arkadaşı olduğunu ve öyle çalıştıklarını, şimdi ise bakanlıktan alıp İstanbul'a belediye başkan adayı gösterdiklerini anlatarak, "Niye? Bu işi biz biliriz. 5 yıl İstanbul'a belediye başkanlığı yaptım mı? Yaptım. Ve bu Arnavutköy'ü belli bir seviyeye Allah'ın izniyle bu kardeşiniz getirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlerin bunu bilemeyebileceğini belirten Başkan Erdoğan, "Bu adımları biz attık. Dolayısıyla belediyecilik nedir bunu biz biliriz. Şimdi de buraya bir bakan arkadaşımızı, şehircilik, bir inşaat mühendisi bakan arkadaşımı İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı olarak gönderdik. İşi bileni, laf değil, işi bileni göndereceksiniz dedim. Ve inanıyorum ki yarın akşam Murat kardeşimi tercih ettiğiniz anda, pazartesi gününden itibaren İstanbul bir başka yöne açılacak. Sizlerden Fatih'in emaneti bu aziz şehre sahip çıkmanızı bekliyorum. 31 Mart seçimlerinin Arnavutköy'le birlikte tüm İstanbul'umuz için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

Erdoğan, partisinin Arnavutköy'deki 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, kimi insanın iş yaptığını kimisinin de sadece laf üstüne laf koyduğunu söyledi.

"Kimileri de kayak yapmaya İsviçre'ye gider. İstanbul'u sel alır, her taraf rezillik ama İstanbul'un belediye başkanı meydanda yok. Kimi insan eser üretir, kimisi de sadece polemik peşinde koşar." ifadelerini kullanan Erdoğan, Ziya Paşa'nın "Eşek ölür, kalır semeri. İnsan ölür, kalır eseri." sözünü aktardı.

Başkan Erdoğan, "Sanki Ziya Paşa bunlar için bunu söylemiş. Biz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan itibaren, son 30 yıldır hep icraatlarımızla konuştuk. Beceriksizliğini bahanelerle örtmeye çalışanlardan değil, milletine hizmet edebilmek için engelleri aşanlardan olduk. Ama Kastamonu'da sel afeti oldu, Murat Kurum çizmeleriyle beraber oradaydı. Deprem oldu, 11 vilayet... Murat Kurum çizmeleriyle beraber deprem bölgesindeydi. Antalya'da deprem oldu oradaydı. Kastamonu'da felaket... Murat Kurum kardeşim oradaydı. Peki bunlar neredeydi? Ara da bul, bulamazsınız." diye konuştu.

"ARNAVUTKÖY'DEN HAVALİMANINA 8 DAKİKADA GİDEBİLİYORSUNUZ"
Erdoğan, 81 vilayetin tamamına mühürlerini vurmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün, eser ve hizmet siyasetimizin sembolleri İstanbul'la birlikte Arnavutköy'ün de dört bir yanında yükseliyor. Bolluca Millet Bahçemizin yapımında sona geldik. Karaburun Millet Bahçemizin de projelendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde, canlı bağlantıyla, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metromuzun açılışını yaptık. Uzunluğu 14 kilometre olan 4 istasyonlu bu hat sayesinde, artık Arnavutköy'den havalimanına 8 dakikada gidebiliyorsunuz."

Başkan Erdoğan'ın "Yaparsa" demesi üzerine, miting alanındakiler, "AK Parti yapar." dedi.

Arnavutköy-Gayrettepe arasındaki ulaşımı da 41 dakikaya düşürdüklerini anlatan Erdoğan, "Projenin Halkalı istikametindeki etabını da inşallah bir yıl içinde devreye almayı hedefliyoruz. Böylece, toplam 69 kilometrelik mesafesiyle Türkiye'nin en uzun raylı sistem ring hattını tamamlamış olacağız. Bir kez daha metro hattımızın hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesini yaptı.

Başkan Erdoğan, yaklaşık 100 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Arnavutköy Küçük Sanayi Sitesi'nin yapımına başladıklarını dile getirerek, "İstanbul Havalimanımızın sadece Avrupa'nın değil, dünyanın en iyi havaalanlarından biri olduğunu görüyoruz. Muhalefetin 'Buraya uçak inmez.' dediği, bunun için engellemeye çalıştıkları, akla hayale gelmedik iftiralar attığı havalimanımız, ülkemizin gururu haline geldi. Şimdi, Murat kardeşimizin dışındaki adaylara baktığınız zaman bunlar kiminle yarış ediyor? Kardeşlerim, Murat kardeşim burada seçimi kazandığı zaman kim kazanacak, Arnavutköy kazanacak. Tüm Arnavutköylüler kazanacak. Çünkü biz, Cumhurbaşkanı olarak, tüm kabine üyelerimle bizler sizin hizmetinizde olacağız." diye konuştu.

"HİÇBİR TEKLİF GETİRMEDEN, ORTAYA HİÇBİR ALTERNATİF SUNMADAN SADECE İNSAFSIZCA ELEŞTİRDİLER. "
İstanbul Havalimanı'nın ocak ayında günlük ortalama 1308 uçuşla "Avrupa'nın en işlek havalimanı" seçildiğini aktaran Erdoğan, havalimanının açılmasıyla birlikte Arnavutköy'ün başta turizm olmak üzere birçok alanda gelişmeye ve yatırım çekmeye başladığını bildirdi.

Erdoğan, benzer başarının diğer örneklerde olduğu gibi aynen yayıldığını vurgulayarak, "Hatırlayınız, Kuzey Marmara Otoyolu'na, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, Marmaray'a, Avrasya Tüneli'ne, şehir hastanelerimize demediklerini bırakmadılar. 'İsraf' dediler, 'Ne gerek var.' dediler. Hiçbir teklif getirmeden, ortaya hiçbir alternatif sunmadan sadece insafsızca eleştirdiler. Hatta bugün Avrupa Yakası'nın sağlık merkezi olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanemizin birkaç kilometrelik yolunu bile yapmadılar. Peki, sonuçta ne oldu? Gereksiz dedikleri hastane, açılışından bu yana geçen 4 yıllık sürede, tam 16,5 milyon insana hizmet verdi." bilgisini aktardı.

"Şunu çok net görebiliyoruz, şayet biz muhalefetin takoz siyasetine boyun eğip geri adım atsaydık ne bu yatırımlar hayata geçerdi ne de vatandaş hizmet alırdı." diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul trafiği bugünkünden çok daha vahim olurdu. Kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşım çok daha zorlaşırdı. Arnavutköy, istihdam ve turizm noktasından gelişemezdi. Yani, ülkemize, şehrimize ve ilçemize katkı sağlayan yatırımların hiçbiri gerçekleşmezdi. Biz, muhalefete rağmen kararlı davrandık, sabrettik, mücadele ettik ve hamdolsun tüm bu eserleri ve daha nicelerini sizlerin hizmetine sunduk. Bunların haricinde daha pek çok yatırımı, projeyi, hizmeti İstanbul'umuza kazandırmanın sevincini yaşadık."

"İSTANBUL İÇİN 85 MİLYONUN TAMAMI İÇİN KOŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı şehirleri için gerçek belediyecilik" başlıklı videoyu da katılımcılarla birlikte izledi.

İstanbul'daki susuzluğa çözüm bulmak için Istrancalar'dan kente su getirildiğine ilişkin görüntünün gösterildiği esnada Erdoğan, "İstanbul'a suyu nereden getirdik biliyor musunuz? Kafkas Dağları'ndan, Istranca Dağları'ndan ve 104 kilometre mesafeden getirdik. Bunlar İstanbul'u suyun olduğu zamanda susuz bıraktılar." ifadesini kullandı.

Erdoğan, video devam ederken, "Marmaray'ı yaptık mı, Avrasya Tüneli'ni yaptık mı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık mı?" diyerek, "Yaparsa AK Parti yapar." cümlesini katılımcılarla tekrarladı.

Videoda, İstanbul'da geçen yıllarda meydana gelen kar yağışında yolda kalan vatandaşların "4 saattir yoldayız. İstanbul Belediyesi nerede? Yazık, günah." eleştirilerinin görüldüğü sırada Erdoğan, "Tatilde." ifadesini kullandı.

Başkan Erdoğan, hayata geçirdikleri projelerin yer aldığı videonun sona ermesinin ardından konuşmasına şöyle devam etti:

"İnşallah, bunlara 31 Mart'tan sonra yenilerini ekleyeceğiz. Unutmayın, 'Aşkınan çalışan yorulmaz.' diyerek, sizin için, İstanbul için 85 milyonun tamamı için koşturmaya devam edeceğiz. Biz sizi seviyoruz, biz sizlere aşığız. Bu sonradan gelenler var ya, bunların benim Arnavutköylü kardeşimle bir dertleri yok ama bizim derdimiz var. Çünkü biz Arnavutköy'ün geçmişini çok iyi biliriz. Bunların böyle bir derdi yok. İnşallah, yarın akşam sizden gelecek müjdeyi Ankara'da takip edeceğim. Arnavutköy'ü takip edeceğiz."

Buradan Güngören'e geçeceklerini aktaran Erdoğan, orada yine kardeşleriyle beraber olacaklarını dile getirdi.

"DÜNYAMIZIN ÇOK ZOR GÜNLERE GEBE OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"
Erdoğan, "Türkiye olarak, etrafı ateş çemberiyle çevrili çok zorlu bir coğrafyadayız. Karadeniz'in hemen öte tarafındaki kanlı savaş 2 yılını tamamladı, 3'üncü yılına girdi. Komşumuz Suriye, 13 yıldan fazladır istikrara, barışa, huzura kavuşamadı. Gazze'de masum sivillere yönelik soykırımı hepimiz içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Moskova'da düzenlenen vahşi terör saldırısı durumun hala ne kadar kritik olduğunu hepimize gösterdi. Kısa sürede suların durulmayacağını, dünyamızın çok zor günlere gebe olduğunu görüyoruz. Hükümet olarak, Cumhurbaşkanınız olarak, biz sizlere efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Murat kardeşim, aynen o da benim gibi sizin hizmetkarınız olacaktır." diye konuştu.

"Sandıkları patlatmaya var mıyız? Buna hazır mıyız?" sorusunu yönelttiği katılımcılardan "evet" yanıtını alan Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, buradaki gibi kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız." sözlerini alandaki vatandaşlarla tekrarladı.

Erdoğan, hep birlikte yarın akşama kadar kararlı bir şekilde, durmadan, usanmadan bütün dostlara ulaşıp bir ahitleşme yapmakta fayda olduğunu düşündüğünü belirtti.

"Büyükşehir'de hep beraber Murat Kurum diyor muyuz? Aynı şekilde, Mustafa kardeşimizi de Arnavutköy'e seçiyor muyuz?" sorusunu yönelten Erdoğan'a, katılımcılar, "evet" cevabını verdi.

Erdoğan, bunun üzerine, "Cumhurbaşkanınız olarak, biliniz ki Cumhurbaşkanınız da her an sizin yanınızda." ifadesini kullandı.

Mitingde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, AK Parti Arnavutköy Belediye Başkan adayı Mustafa Candaroğlu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler miting öncesi ve sonrası vatandaşları selamladı.

GÜNGÖREN MİTİNGİ
Başkan Erdoğan daha sonra partisinin Güngören Güneştepe Millet Bahçesi'nde düzenlediği mitingde konuştu.

Erdoğan, Güngören'in 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde yüzde 52, Cumhurbaşkanlığında ise yüzde 54 oranıyla destek verdiğini anımsatarak, şükranlarını sundu.

Güngören'in tercihini, 30 yılı aşkın süredir hep eser ve hizmet siyasetinden yana kullandığını belirten Erdoğan, inşallah yarınki seçimlerde de rekor bir oyla, ilçenin tercihinin yine AK Parti, yine Cumhur İttifakı'ndan olacağını dile getirdi.

Erdoğan'ın "Buna hazır mıyız?", "Yarın akşama kadar bu çalışmalarımızı sürdürüyor muyuz?" sorularını alandakiler, "Evet" diyerek cevapladı.

Güngören'in, geçmişinin bir insan ömrünü bulan bir ilçe olduğunu kaydeden Erdoğan, "Buna rağmen Güngören, doğusundaki sanayi tesisleri ve batısındaki yerleşim yerleriyle, İstanbul'un önemli merkezleri arasına girmeyi başardı. Güngören, yaşadığı hızlı ve kontrolsüz büyümenin mirası olan depreme dayanaksız ve düşük standartlı konut stokunu dönüştürmeye başladı. İnşallah Murat Kurum kardeşimizin Büyükşehir'de vereceği destekle, bu süreç daha da hızlanacak." diye konuştu.

"ELAZIĞ'DA YAŞANAN 4,7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ŞİDDETLİ SARSINTI BİZE BUNU BİR KEZ DAHA HATIRLATTI"
Erdoğan, bilim adamlarının sürekli uyardığı depremin kapılarını çalmadan, tüm ilçeleriyle İstanbul'u depreme daha hazır hale getireceklerini vurgulayarak, "Sadece belediyemiz değil, tabii ki bizlerde merkezi yönetim olarak her zaman İstanbul'umuzun yanında olmaya devam edeceğiz. Daha bir sene önce asrın felaketinde 53 binden fazla canımızı toprağa vermiş bir ülke olarak, deprem tehdidini yok sayamayız. Dün gece Elazığ'da yaşanan 4,7 büyüklüğündeki şiddetli sarsıntı bize bunu bir kez daha hatırlattı. Elazığ'a buradan tekrar geçmiş olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Deprem konusuna, siyaset üstü bir mesele olarak bakmaları gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"'Yarısı Bizden' kampanyasına yenilerini ekleyerek, İstanbul'umuzun daha güvenli, daha dirençli hale gelmesini sağlayacağız. İstanbul, ihmali, gevşekliği, umursamazlığı kaldıramaz. Son 5 yılda bu hakikati bir kez daha gördük. Bu şehrin hazine değerinde 5 senesi, sadece kendi ihtiraslarının peşinden giden bir zihniyetin elinde heba oldu. Halbuki bu şehr-i İstanbul'un ihtiyacı tatil değil, delege avı peşinde koşmak değil, başka sıfatlar için ülkeyi dolaşmak hiç değil. İstanbul, 'ikinci iş', 'ek iş', 'yarı zamanlı iş' olarak yönetilebilecek bir şehir değil. Vaktinizin, enerjinizin, benliğinizin tamamını İstanbul'a adayacaksınız ki, binlerce yıllık geçmişinden süzülüp gelen ruhuna bir parça nüfuz etmiş olasınız. İstanbul'a atlama taşı değil, ömrünüzün nihayetine kadar dizinin dibinden ayrılmayacağınız bir sevgili gözüyle bakacaksınız. Kader sizin yolunuzu nereye çıkartır, o ayrı mesele... Ama siz İstanbul'a böyle bakmak, İstanbul'u böyle kucaklamak, İstanbul'a kendinizi böyle adamak mecburiyetindesiniz. Aksi takdirde bu şehir kırılır, küser, ritmi düşer, heyecanı azalır."

Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların haftalardır ortaya saçılan para sayma görüntülerini konuşmasına rağmen CHP tarafından maşeri vicdanı tatmin edecek bir açıklama yapılmadığını belirterek, "Cep telefonuyla banka uygulamasına girip 30 saniyede yapabilecekleri basit bir işlem için neden 6-7 kişinin saatlerce uğraştığını açıklamıyorlar. Demek ki ortada izahı mümkün olmayan ilişkiler, işler, ödemeler var." dedi.

Başkan Erdoğan, partisinin Güngören'deki Güneştepe Millet Bahçesi'nde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, İstanbul'un, depreme hazırlığının geciktirilmesi sebebiyle şu andaki yönetime kırgın, trafiğin durma noktasına gelmesiyle de küskün olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Gün geçmiyor ki otobüsler yanmasın, hep bunları yaşadık. İstanbul, vizyonu, ufku beslenemediği için solgun. İstanbul, son 5 yılda kaderine terk edildiği için mahzun. İstanbul, içinde yaşayanların başka yere gitmeye adeta can attığı bir yere dönüşüyor. Biz, İstanbul'u içine düştüğü bu çöküşten kurtarıp yeniden dinamizmine kavuşturmaya talibiz." ifadesini kullandı.

Hükümet olarak yaptıkları yatırımları ikmal edecek adımların, Büyükşehir'in beceriksiz ve ufuksuz yönetimi tarafından yönetilemediğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çünkü şehrin kaynaklarını sizler için harcamak yerine bavul bavul yağmalayıp, başka ihtirasların finansmanında kullanıyorlar. Bavul bavul dolarlar, bavul bavul avrolar, bütün bunlarla beraber seçime hazırlanıyor. Haftalardır vatandaş ortaya saçılan görüntüleri konuşuyor; CHP tarafında, Büyükşehir yönetiminde bir Allah'ın kulu çıkıp da tutarlı, belgeli, maşeri vicdanı tatmin edecek bir açıklama yapmıyor, yapamıyor. Cep telefonuyla banka uygulamasına girip 30 saniyede yapabilecekleri basit bir işlem için neden 6-7 kişinin saatlerce uğraştığını açıklamıyorlar. Demek ki ortada izahı mümkün olmayan ilişkiler, işler, ödemeler var. Ne diyelim? İstanbul'u bu hale düşürenler utansın."

Başkan Erdoğan, bir şehrin, asıl meselelerini konuşmayı ve tartışmayı bırakıp, bu tür konularla meşgul olmaya başlamışsa vaktin yaklaştığına dikkati çekerek, "Biz bunu İstanbul'da 1989-1994 döneminde yaşadık. Beceriksizliğe, yalana, talana, yolsuzluğa batan İstanbul'u yeniden yatırım, eser, hizmet gündemine döndürmek için çok çalıştık. İnşallah yarın, İstanbul yine böyle bir değişimi sandıkta gerçekleştirecektir." diye konuştu.

Erdoğan, katılımcılara, "Bunun için Güngören'den öyle bir ses verin ki iki tarafta da duymayan kalmasın. Hazır mıyız Güngören? Yüz ölçümü küçük, yüreği kocaman Güngören. 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hanımlar var mıyız? Gençler var mıyız? Güngören'le birlikte İstanbul haritasının tamamını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Büyükşehir'de Murat Kurum diyor muyuz? Güngören'de Bünyamin Demir diyor muyuz?" sorularını yöneltti. Mitinge katılanların "Evet" cevabı üzerine Erdoğan, "Rabbim hepinizden razı olsun." dedi.

"HİÇ KİMSENİN ŞEHİRLERİNİN 5 YILININ ÇALINMASINA RIZA GÖSTERMEYECEĞİNE İNANIYORUZ"

Milletin iradesini sandık vasıtasıyla ortaya koyduğu her seçimin siyasi partiler için bir sınama olduğunu kaydeden Erdoğan, çok partili siyasi hayata geçildiğinden beri milletin her seçimde bu sınamayı vererek sandığa ve iradesine sahip çıktığını vurguladı.

Başkan Erdoğan, "Darbeler de yaşasak, vesayetin tuzaklarıyla da uğraşsak, nice siyasi, sosyal, ekonomik krizle de yüzleşsek, yolun sonu hep milli irade meydanına çıkmıştır. Ülkemizin son 21 yıldır yaşadığı güven ve istikrar ikliminde gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarının sağladığı kazanımları en iyi sizler biliyorsunuz." diye konuştu.

Bu dönemin güllük gülistanlık geçmediğini dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Farklı görünümlerle karşımıza çıkan nice tuzak ve saldırıyla boğuştuk. Milletimizin desteği sayesinde, hamdolsun hepsinin de üstesinden geldik. Geçtiğimiz mayıs seçimlerinde ülkede oluşturdukları havayı hatırlıyorsunuz değil mi? İstanbul'a, Ankara'ya karşı sorumlu olanların, işlerini güçlerini bırakıp, aylar boyunca cumhurbaşkanı yardımcılığı oynadığı günleri yaşadık. Altılı Masa'da olanlar neye çalışıyorlardı? 'Cumhurbaşkanı olacağız.' Ne oldu? Hiçbiri seçilebildi mi? Şu anda hepsi parlamentonun dışında. 17'nci seçim zaferimizi biz yaşamış olduk. Şimdi belediyelerde yine benzeri bir hava estirmenin peşindeler. Milletimizin sandıktan çıkan iradesine elbette saygılıyız, saygılı olacağız. Ama hiç kimsenin de şehirlerinin 5 yılının daha çalınmasına rıza göstermeyeceğine inanıyoruz. Biliyorsunuz, geçtiğimiz mahalli idareler seçiminde verdikleri sözlerin çoğunu sonradan hatırlamaz oldular. Sayıp döktükleri rakamların da yarısı yanlış, yarısı yalan. Sosyal medyaya, televizyon reklamlarına bakarsanız, İstanbul'u yeni baştan inşa etmişler sanırsınız."

Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimini eleştiren Erdoğan, "Bu şehirde yaşayan herkes biliyor ki yapılan kayda değer hiçbir iş olmadığı gibi, devraldıkları düzeni işletmeyi bile becerememişlerdir. Şayet seçim yabancı ajansların göz boyayan kampanyalarıyla kazanılsaydı, geçmişten beri bu ülkede iktidardan hiç düşmeyecekler vardı." değerlendirmesinde bulundu.

Seçimin, ortaya konulan eser ve hizmetlerle milletin gönlündeki yerin ne kadar inşa edildiğiyle ilgili olduğuna değinen Başkan Erdoğan, "Bu seçimlerde de İstanbul'un karşısına iki kulvarda çıktık. Bir, 1994'ten beri Büyükşehir Belediyesinde, 2003'ten beri Hükümette gerçekleştirdiğimiz hizmetlerdir. İki, önümüzdeki dönemde İstanbul'a depremden ulaşıma, sosyal belediyecilikten çevreye kazandıracağımız projelerdir." dedi.

"TAM YOL İLERİ.' DİYOR. BU DİREKSİYONU DA KAYBETTİ GALİBA"
Başkan Erdoğan, şehre kazandırdıkları hizmetleri anlatan "Türkiye Yüzyılı şehirleri için gerçek belediyecilik" başlıklı videoyu da katılımcılarla birlikte izledi.

Geçmişte vatandaşların çöpten ve susuzluktan şikayetlerini dile getirdikleri görüntülerin gösterildiği sırada Erdoğan, "İşte CHP zihniyeti bu; çöp, çukur, çamur." dedi.

Erdoğan, İBB Başkanlığı döneminde, İstanbul'daki susuzluğa çözüm bulmak için kente su getirdiklerine yönelik görüntünün izlenildiği esnada, "Bu su nereden geldi biliyor musunuz? Istranca Dağları'ndan. 104 kilometre." diye konuştu.

Videoda doğal gazın yaygınlaştırıldığı bilgisi verildiğinde Erdoğan, "Belediye başkanlığımda 50 bin evde doğal gaz vardı. Görevden ayrıldığımda 1 milyon 250 bine doğal gazı çıkardık." ifadesini kullandı.

Başkan Erdoğan, kente ulaşım ağıyla ilgili yapılan yatırımların izlenildiği sırada, "Marmaray'ı yaptık mı? Avrasya Tüneli'ni yaptık mı? Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık mı? Birinci havalimanını yaptık mı?" diyerek, "Yaparsa AK Parti yapar." sözünü katılımcılarla tekrarladı.

Videoda, son yıllarda trafik ve toplu ulaşımla ilgili yaşanan sorunlardan bahsedilirken bir üst geçitte asılı olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Tam Yol İleri" yazılı afişine işaret eden Erdoğan, "'Tam yol ileri.' diyor. Bu direksiyonu da kaybetti galiba. Tam yol geri." eleştirisinde bulundu.

"SANA, BİR DAHA DÖNMEMEK ÜZERE BENİM MİLLETİM TATİL İZNİNİ VERECEK"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, video bittikten sonra "Yeniden İstanbul" sözlerini katılımcılarla tekrarlayarak, şöyle devam etti:

"Bizim yaptıklarımızda, yapacaklarımızda yalan yok, hilaf yok, göz boyama yok, kandırmaca yok. Hepsi de ya zaten ortada olan ya da programı, projesi, planı hazırlanmış olan... Bize göre en tehlikeli insan, gözünüzün içine bakarak yalan söyleyebilen, bunu da büyük bir iştiyakla yapandır. İşte bunlar, İstanbul'u sel alıyor, İstanbul'un belediye başkanı İsviçre'de, tatilde. 'Benim de tatil yapma hakkım yok mu?' diyor. Var. Sana, bir daha dönmemek üzere benim milletim tatil iznini verecek."

Alandakilere, "Buna hazır mıyız?" diye soran Başkan Erdoğan, "Evet." yanıtını aldı.

MİTİNGDEN NOTLAR

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, AK Parti Güngören İlçe Başkanı Devran Yalçınkaya ve Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum da mitingde konuşma yaptı.

Konuşmasının ardından Erdoğan, beraberindekilerle sahnede vatandaşları selamladı.

Başkan Erdoğan, bu sırada, miting alanındaki bir binaya asılan, "Ne sen bizi bırakabilirsin ne de biz seni, seninle ölümüne sözleşmedik mi?" pankartını okuyarak, "Eyvallah. Allah yar, yardımcımız olsun. Ben sizleri Allah için seviyorum. Sizin de bu şekilde sevdiğinize inanıyorum. Yarın akşam Güngören'den inşallah müjdeleri bekliyoruz. Durmak yok." dedi.

Erdoğan, miting alanındaki vatandaşlarla, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, buradaki gibi kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız." sözlerini tekrarladı.

Platforma çıkan çocuklarla fotoğraf çektiren Başkan Erdoğan, onlara harçlık dağıttı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN