İmamoğlu 'yolu'nu buldu! Başakşehir Şehir Hastanesi'ne 'bütçe yok' ama Koç ailesinin golf sahasına belediye imkanları seferber

CHP'li Ekrem İmamoğlu, İstanbul için değil birtakım 'seçkinler' için çalışıyor... Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yolunu “bütçe yok” bahanesiyle yapmayan İmamoğlu, Koç ailesinin Riva’daki golf sahasına yetki alanının dışında özel yol yaparak asfalt döktü. Bahse konu olan yola "16 milyon için çalışıyoruz" ifadelerinin yer aldığı İBB logoları basıldı. Hastane yolunu yapmaktan aciz olan İmamoğlu'nun yakın ilişkili olduğu Koç ailesi için tüm belediye imkanları seferber etmesi büyük tepki çekti.

Giriş Tarihi 29 Mart 2024, 17:46 Güncelleme 30 Mart 2024, 14:27
İmamoğlu ’yolu’nu buldu! Başakşehir Şehir Hastanesi’ne ’bütçe yok’ ama Koç ailesinin golf sahasına belediye imkanları seferber

İÇİNDEKİLER

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019'dan bu yana 'engelleniyoruz' algısına sığınarak hizmet yerine algı ve PR belediyeciliğini benimsedi.

Durum öyle bir vaziyet aldı ki; İmamoğlu şahsi çıkar ve siyasi ikballeri doğrultusunda İBB koltuğunu bir kariyer planlaması olarak gördü. 28 Mayıs öncesi Cumhurbaşkanlığına 28 Mayıs'taki hezimet sonrası da CHP koltuğuna talip oldu. Ancak umduğunu bulamayınca İstanbul tekrar aklına geldi, rotayı İBB'ye kırdı. İmamoğlu kariyer planlaması yaparken megakent adeta kaderine terk edildi.



HASTANE İÇİN YOL YAPMAYAN İMAMOĞLU KOÇ AİLESİNİN GOLF SAHASINA YOL YAPTI
İstanbul'a hizmet etmeyi zul bulan İmamoğlu, 2020 yılında Türkiye'nin 3. büyük ve İstanbul'un en büyük hastanesi olarak inşa edilen Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yolunu 'bütçe yok' bahanesiyle yapmadı.

İmamoğlu'nun İstanbulluyu hizmetsizliğe mahkum eden bu tutumu sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı harekete geçti, Başkan Erdoğan'ın talimatıyla hastanenin yolu yapıldı.



4 yıl önce Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yolunu yapmayan İmamoğlu'nun Koç ailesine özel yol yaptığı ortaya çıktı.

CHP'li İBB yönetiminin yetki alanında olmayan Beykoz Riva'daki Koç ailesinin golf sahasına giden 2 km'lik toprak yola asfalt döktü. Bahse konu olan yola "16 milyon için çalışıyoruz" ifadelerinin yer aldığı İBB logoları basıldı.



Bu durum "İmamoğlu 16 milyon için değil, ağababaları için çalışıyor" yorumlarını da beraberinde getirdi.




Hatırlanacağı üzere Ekrem İmamoğlu ve Koç ailesi yakın ilişkilere sahip. İmamoğlu Koç'un özel jetinden inmiyordu.