YRP'nin İstanbul adayı Mehmet Altınöz'ün usulsüz işleri! Muvazaalı olarak mal kaçırdı: İşçinin hakkını ödemezse yalısı elinden gidebilir

"AK Parti'ye kaybettirme" siyaseti izleyen Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul adayı Mehmet Altınöz'ün usulsüz işleri gün yüzüne çıktı. Altınöz’ün, şirketinde çalışan işçilerin ücretlerini ödemediği için mahkemelik olduğu takip eden süreçte muvazaalı olarak mal kaçırdığı ve Yargıtay’ın da bunun tespiti için kararı bozduğu öğrenildi. YRP'nin İstanbul adayının işçilere olan 32 milyon TL'lik borcunu ödememesi takdirde Beykoz Kanlıca’da üzerine kayıtlı olan yalının satılacağı ve yalı satışından gelecek paranın işçilere verileceği bildirildi.

Giriş Tarihi 29 Mart 2024, 18:56 Güncelleme 29 Mart 2024, 19:38
YRP’nin İstanbul adayı Mehmet Altınöz’ün usulsüz işleri! Muvazaalı olarak mal kaçırdı: İşçinin hakkını ödemezse yalısı elinden gidebilir

İÇİNDEKİLER

Milli Görüş çizgisinde ilerleme iddiasında bulunan Yeniden Refah Partisi'nin "AK Parti'ye İstanbul'u kaybettirme" çizgisinde yürüttüğü siyaset mütedeyyin seçmeni oldukça huzursuz ediyor.

"Hangi Milli Görüşçü CHP'ye kazandırmayı zafer sayar?" sorusu önem kazanırken Fatih Erbakan'a peşi sıra 'yanlıştan dön' çağrıları yapıldı.

YRP'nin izlediği 'bir bölen' siyaset CHP tarafından da koşulsuz destekleniyor. Partinin seçim kampanyasını Ekrem İmamoğlu'nun finanse ettiği söylenirken, kampanyayı İBB İletişim Koordinatörlüğü'nden Burcu Akarçeşme'nin yürüttüğü öne sürüldü. Partinin kurucularından Mahmud Altunsoy ise CHP teşkilatının YRP için çalışmasını "Parti, merhum Erbakan'ın çizgisinden uzaklaştı" diyerek yorumladı.




Bu tartışmalar sürerken Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul adayı Mehmet Altınöz ile ilgili çarpıcı bir gerçek gün yüzüne çıktı.

Mehmet Altınöz'ün sahibi olduğu Öztay Tekstil Konfeksiyon Sanayi Pazarlama Anonim Şirketi iflas etti. Kadıköy İflas Müdürlüğü, 2009/6 sayılı dosya üzerinden tasfiye işlemlerinin yapıldığına hükmetti. Şirkette çalışan 716 kişinin 32 milyon 577 bin 491 lira alacağı olduğu, dava konusu taşınmazın (Beykoz Kanlıca'daki yalı) muvazaalı olarak devredildiği gerekçesiyle dava açıldı.



Taşınmazın tapu kaydına tedbir konuldu. Dava konusu parselin tapu kaydının iptal edilerek Öztay Tekstil Konfeksiyon Sanayi Pazarlama Anonim Şirketi'ne karar verildi.

Mehmet Altınöz, yargı kararıyla Özbay Tekstil şirketinde çalışan işçilerin ücretlerini ödemek zorunda. Mehmet Altınöz, işçilerin ücretini ödemediği takdirde Kanlıca'daki yalı satılacak. Yalı satışından gelecek para işçilere verilecek.



DAVANIN GEÇMİŞİ
Saadet Partisi Genel Başkanlığı görevini yürütürken 27 Şubat 2011'de hayatını kaybeden eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Üsküdar Kanlıca'da yalı satın almıştı. Yalı, Özbay Tekstil adına tescil edildi. Özbay Tekstil mali sıkıntıya girdiği süreçte şirketin zarar görmemesi için Necmettin Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz, Kanlıca'daki yalıyı kendi üzerine aldı.

Özbay Tekstil iflas edince işçiler harekete geçti ve alacaklarının tahsili için tasarrufun iptali davası açtı. Mehmet Altınöz, yerel mahkemede ve istinafta davayı kazandı ancak Yargıtay Necmettin Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz'ün Kanlıca'daki yalıyı kendi üzerine almasında muvazaa olup olmadığının araştırılması için kararı bozdu.



Kanlıca'daki yalının Necmettin Erbakan tarafından alındığı, yalının Erbakan'ın ikisi kız, biri oğlan üç çocuğunun hakkı olduğu ifade edildi. Mehmet Altınöz'ün, şirket iflas edince Özbay Tekstil şirketinde çalışan işçilerin ücretini ödemediği ve Kanlıca'daki yalı üzerinden mal kaçırdığı ifade ediliyor.