Hatay'da seçimi kaybedeceğini anlayan CHP'li Lütfü Savaş'tan mağduriyet tiyatrosu! Sahneden itildi fondaş itiraf etti: Psikiyatrik tedavi görüyor

Son dakika haberi! Samandağ'da seçim çalışmalarını yürüten CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medya hesabından canlı yayın açtığı sırada kendisine yaklaşan bir kişi tarafından platformdan itildi. Bugün iftar saatine yakın zamanlarda gerçekleşen olayın ardından CHP fondaşı Halk TV, Savaş'ı platformdan iten kişinin psikiyatrik tedavi gördüğünü duyurdu. Sosyal medyadan yorum yapan vatandaşlar olayın bir kurgu ve tiyatro olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 22 Mart 2024, 21:00 Güncelleme 23 Mart 2024, 00:08
Hatay’da seçimi kaybedeceğini anlayan CHP’li Lütfü Savaş’tan mağduriyet tiyatrosu! Sahneden itildi fondaş itiraf etti: Psikiyatrik tedavi görüyor

İÇİNDEKİLER

Hatay'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından vatandaşların tepki gösterdiği CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, partisi tarafından yeniden aday gösterilmişti.

Bugün Samandağ'da seçim çalışmalarını yürüten Savaş, sosyal medya hesabından canlı yayın açtığı sırada kendisine yaklaşan bir kişi tarafından platformdan itildi.

Olay sonrası Savaş'a herhangi bir başka bir müdahalede bulunmayan vatandaş, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

HATAY VALİLİĞİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI
"Bugün saat 18.30 sıralarında Samandağ ilçemizin Yaylıca Mahallesinde halka hitaben konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Lütfü Savaş'a yönelik bireysel saldırı girişiminde bulunulmuştur.
Konuyla ilgili olarak güvenlik güçlerimizce yapılan incelemelerde;
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş'ı sahneden itmek suretiyle saldırı girişiminde bulunan Samandağ 1985 doğumlu (A.G) adlı şahsın; akli dengesinin yerinde olmadığı (Bipolar Bozukluk) ve ailesi tarafından tedavi sürecinin tamamlandığı gerekçesiyle kısa bir süre önce hastaneden çıkarıldığı tespit edilmiştir.
Söz konusu saldırı girişimi, güvenlik güçleri ve vatandaşlarımızın müdahalesiyle engellenmiş olup, güvenlik birimlerimize herhangi bir şikayet başvurusunda bulunulmuştur.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Yaşananların ardından CHP fondaşı Halk TV'de yer alan haberde Savaş'ı platformdan iten kişinin psikiyatrik tedavi gördüğü, saldırı girişiminin herhangi bir husumet ya da siyasi görüşten kaynaklı yaşanmadığı ifade edildi. Savaş, olayın ardından konuşmasına kaldığı yerden devam etti.


CHP'NİN EN ÇOK OY ALDIĞI İLÇELERDEN
Konuyla ilgili sosyal medyadan yorum yapan vatandaşlar olayın bir kurgu ve tiyatro olduğunu belirtti. Olayın CHP'nin Hatay'da en çok oy aldığı ilçelerden Samandağ'ında gerçekleşmesi ise kurgu iddialarını güçlendirdi.


İşte sosyal medyadan gelen tepkiler:

Samandağ da olması manidar.

Kesin kendi adamlarıdır, mağduru oynamak için.

Belliki kurgu senaryo böyle saldırımı olur. Aklı sıra kendini acındıracak rezil herif.

Mağduriyet loading...

Mağduru oynarlar şimdi.

Abi oyun bu adam neden yumruk vurmadı ve yakın da adamlar hazır kıta savaşı tuttu Hatay da seçimi kaybediyor kendini madur göstermek için bu