CHP'li Barış Yarkadaş'ın lüks restoranda iftar yalanı elinde patladı! Türkiye Bankalar Birliği: "Tüm hususlar iftiradır"

CHP yandaşı Barış Yarkadaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bankaların genel müdürleriyle bir araya geldiği iftar üzerinden ekonomi yönetimini hedef aldı. Şimşek ve müdürlerin İstanbul'un en lüks restoranında iftar yaptığı iftirasını ortaya atan Yarkadaş'ın yalanı elinde patladı. Türkiye Bankalar Birliğinden yapılan açıklamada iftarın İstanbul Finans Merkezi’ndeki Ziraat Bankası’nın genel müdürlüğünde yapıldığı belirtilirken, "Sayın Barış Yarkadaş’ın bu yemeğin lüks bir restoranda yapıldığı iddiası, kasıtlı ve kötü niyetli bir çarpıtmadır. Sayın Bakanının iftara katılan bankacılara “faiz artırma talimatı” verdiği yönündeki iddia da kesinlikle doğru değildir. Haberde konu edilen tüm hususlar iftiradır." denildi.

Giriş Tarihi 18 Mart 2024, 16:17 Güncelleme 18 Mart 2024, 18:02
CHP’li Barış Yarkadaş’ın lüks restoranda iftar yalanı elinde patladı! Türkiye Bankalar Birliği: Tüm hususlar iftiradır

İÇİNDEKİLER

CHP yandaşı Barış Yarkadaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bankaların genel müdürleriyle lüks bir restoranda iftar davetinde bir araya geldiği iftirasını attı.


İFTAR ÜZERİNDEN İFTİRA

17 Mart tarihli köşe yazısında, kamudaki tasarruf tedbirleri üzerinden hükümeti ve Bakan Şimşek'i hedef alan Yarkadaş şu ifadelere yer verdi:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankaların genel müdürleriyle İstanbul'un en lüks restoranı olan Mandarin Oriental Bosphorus'ta buluşmuş. Mandarin olarak da bilinen bu işletmede iftar yemekleri kişi başına 4345 TL…

Evet, yanlış okumadınız… Hiçbir gazete ve ajansın nerede olduğunu yazmadığı iftar yemeğinin nerede yenildiğinin peşine düşünce karşıma bu tablo çıktı…

Kişi başı 4345 TL ödenen bir mekanda bankacılarla iftar yemeği yiyen Şimşek'in emekliye 10 bin TL'nin üzerinde bir maaşı hak görmemesi ilginç bir tezat olarak önümüzde duruyor.

Emekli bir çift o gece yolunu şaşırıp ''Ortaköy'de şöyle deniz kenarında bir iftar açalım'' deyip yanlışlıkla Mandarin'e girse mazallah maaşını bırakıp çıkar…

"KAMUDA TASARRUF'' MU DEDİNİZ…

Ben bu iftar yemeğinin ayrıntılarını öğrendikten sonra, ''kamuda tasarruf'' vs gibi sözlerin ne denli anlamsız olduğuna bir kez daha kanaat getirdim.

Yemeğin ev sahibinin kim olduğu ya da yemek ücretlerini kimin ödediği bilmiyoruz. Maliye Bakanlığı ödediyse bu önemli bir sorun… Yok eğer bankacılar ödediyse bu da ayrı bir sorun…

Ancak kim öderse ödesin, Maliye Bakanı böyle bir ekonomik ortamda kişi başı 4345 TL ödenen bir mekanda yemeğe gitmemelidir…

"Peki bu yemekte ne konuşulmuş?" diye soranlarınız vardır kuşkusuz... Onların merakını da gidereyim…

FAİZ TALİMATI

Şimşek yemekte banka genel müdürlerine "Faizleri yüzde 62.5 yapın'' demiş.

Bankalar faizleri ertesi gün yüzde 62 oranına çektiler. 4345 TL'lik iftar yemeğinden sonra içeride konuşulanları daha fazla yazmaya elim gitmedi doğrusu…

TBB AÇIKLADI: TÜM HUSUSLAR İFTİRADIR

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TBB Yönetim Kurulu'nun 12 Mart'ta bir araya geldiği iftar yemeğinin lüks bir restoranda yapıldığı ve Bakan Şimşek'in iftara katılan bankacılara "faiz artırma talimatı" verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

HABERDE KONU EDİLEN TÜM HUSUSLAR İFTİRADIR

TBB'den yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu'nun 12 Mart'ta mütevazi bir iftar yemeğinde bir araya geldiği belirtildi.

İftar yemeğinin İstanbul Finans Merkezi'ndeki Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nde yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan görüşmede ekonomideki ve bankacılık sektöründeki güncel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunulmuştur. Sayın Barış Yarkadaş'ın bu yemeğin lüks bir restoranda yapıldığı iddiası, kasıtlı ve kötü niyetli bir çarpıtmadır. Sayın Bakan'ın iftara katılan bankacılara 'faiz artırma talimatı' verdiği yönündeki iddia da kesinlikle doğru değildir. Haberde konu edilen tüm hususlar iftiradır. Türkiye Bankalar Birliği adının siyasete alet edilmemesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, ilgili tüm kesimlerden beklenmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bankacılara faiz artırma talimatı verdiği" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Merkezden yapılan açıklamada, "'Bakan Mehmet Şimşek, bankacılarla lüks bir restoranda yemek yedi. Bankacılara faiz artırma talimatı verdi' iddiası doğru değildir." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, Şimşek ile Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulunun, 12 Mart 2024'te iftar yemeğinde bir araya geldiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"İftar programı, iddia edildiği gibi lüks bir restoranda değil, İstanbul Finans Merkezi'ndeki Ziraat Bankasının Genel Müdürlüğünde yapılmıştır. Yapılan görüşmede, ekonomideki ve bankacılık sektöründeki güncel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunulmuştur. Türkiye Bankalar Birliği, yaptığı kamuoyu duyurusuyla Bakan Şimşek'in iftara katılan bankacılara 'faiz artırma talimatı' verdiği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanlamıştır."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN