Cumhur İttifakı adayı İdris Nebi Hatipoğlu tek tek ortaya döktü! CHP'li belediyeden kentsel dönüşüm rekoru! 25 yılda yalnızca 24 daire dönüştürdüler

Marmara Bölgesi Türkiye'de deprem riski en yüksek olan bölgelerden birisi. Bu nedenle hükmet bölgede ve bölgeye yakın illerde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ancak bölgeye yakın kentlerden birisi olan CHP idaresindeki Eskişehir'de tablo oldukça kötü durumda. 5 dönemdir Yılmaz Büyükerşen'in başkanlık ettiği Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB)'nin 25 yılda yalnızca 3 binada toplam 24 daireyi dönüştürdüğü ortaya çıktı. Duruma ilişkin konuşan Cumhur İttifakı EBB Başkan adayı İdris Nebi Hatipoğlu; 25 yılda yalnızca 24 daire dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek; 5 bini dar gelirliler için olmak üzere 5 yılda 25 bin konut sözü verdi.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2024, 08:17 Güncelleme 17 Şubat 2024, 20:28
Cumhur İttifakı adayı İdris Nebi Hatipoğlu tek tek ortaya döktü! CHP’li belediyeden kentsel dönüşüm rekoru! 25 yılda yalnızca 24 daire dönüştürdüler

İÇİNDEKİLER

5 dönemdir Yılmaz Büyükerşen'in başkanlık ettiği CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 25 yılda yalnızca 3 binada toplam 24 daireyi dönüştürerek skandal bir rekora imza attı.Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'i bal mumu heykellerle donatırken 45 bin Eskişehirli'nin ise kentsel dönüşüm sırasında beklediği ortaya çıktı.

CHP'li Eskişehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen kentsel dönüşüm projesiCHP'li Eskişehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen kentsel dönüşüm projesi

O konutları gösteren Cumhur İttifakı EBB Başkan adayı İdris Nebi Hatipoğlu; Eskişehir için hazırladıkları projelerini tek tek anlattı.

ALTYAPI SORUNUNA İŞARET ETTİ
"Eskişehir'i 25 Yıllık Uykusundan Uyandıracağız" diyen Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İdris Nebi Hatipoğlu, Eskişehir'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine görev verilmesinin ardından hızlı bir çalışma içine girdiklerini belirtti. Kampanyalarının ciddi bir ilgi gördüğünü ifade eden Hatipoğlu, Eskişehir'de 25 yıldır hizmet almayan mahallelerin olduğunu ifade etti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 25 yıldır Eskişehir'i ayrımcılıkla yönettiğini kaydeden Hatipoğlu, "Biz seçildikten sonra parti rozetini kenara çıkaracağız ve her mahalleye eşit hizmet götüreceğiz." dedi. Eskişehir'de kanalizasyonu olmayan evler, işyerleri olduğunu kaydeden Hatipoğlu, "Yani vidanjör geliyor, çekiyor. Eskişehir'de bizim bu altyapıları bitirmemiz lazım" diye konuştu. Hatipoğlu, aynı şekilde köylerde de altyapı sorunlarının çözülmesi gerektiğine işaret etti.

Cumhur İttifakı EBB Başkan adayı İdris Nebi HatipoğluCumhur İttifakı EBB Başkan adayı İdris Nebi Hatipoğlu

"ESKİŞEHİR'DE SU PAHALI, ULAŞIM YETERSİZ"
Eskişehir'de birçok sorunun çözümü için projeler hazırladıklarını söyleyen Hatipoğlu, suyun pahalı ve kirli olduğunu, ulaşımın da yetersiz olduğunu belirtti. Seçildikten sonra 4 milyarlık arıtma yatırımı yapacaklarını ifade eden Hatipoğlu, "Suyun fiyatını %40 aşağı çekeceğiz" dedi.
"Tüm köylere şehirdeki otobüslerle seferler koyacağız. Asfalt olmayan, susuz ve otobüssüz köy kalmayacak" diyen Hatipoğlu Eskişehir'deki trafik sorununu nasıl çözeceklerini ise şöyle anlattı:

"TRAMVAYI YERALTINA ALACAĞIZ"
"Eskişehir'de öncelikle tramvayı yer altına alacağız. İkincisi en az 15 tane katlı kavşak yapmamız lazım. Yirmi beş yıldır bir tane katlı kavşak yapılmadı Eskişehir'de. Biz trafikte yapacağımız çalışmaları 3 Mart'ta lansmanımızda açıklayacağız. Böylece trafiği yüzde elli iyileştireceğiz. Yani yarım saatte gidiyorsan on beş dakikada gideceksin. Şimdi şehirde başladılar, diyorlar ki 'tramvayı yeraltı nasıl alacaksınız, bu imkansız, su var' Biz de diyoruz ki 'kardeşim biz İstanbul'da Anadolu yakasından, Avrupa yakasına denizin içinden geçiriyoruz ya. Ne suyundan bahsediyorsun? Marmaray'ı yapmışız. Ha biz Karadeniz'de yüz yirmi kilometre açıkta, dört, dört, beş metre yerin altında doğal gaz çıkarıyoruz. 'Tramvayı yer altından nasıl yapacaksın' diye soruyorlar. Evet biz tramvayı yer altına indireceğiz ve trafiği rahatlatacağız. On beş tane de katlı kavşak yapacağız. Şehrin içine trafik yoğunluğunu yüzde elli azaltacağız."


"25 YILDA 24 DAİRE KABUL EDİLEMEZ"
Eskişehir'in deprem riski taşıdığına dikkat çeken Hatipoğlu, kentsel dönüşüme önem vermenin şart olduğunu vurguladı. Hatay'da yaşanan hataların Eskişehir'de tekrarlanmaması gerektiğini belirten Hatipoğlu, "25 yılda sadece 24 daire yapılması kabul edilemez. Hedefimiz 5 yıl içinde 25 bin konutun dönüşümünü sağlayarak şehri depreme hazır hale getirmek" dedi. Hatipoğlu şöyle devam etti:

"Biz bu yirmi beş bin konutu hızlıca dönüşümünü sağlayacağız. Bir de bunların yaptığı en büyük hata yeşil alanları, birinci sınıf tarım alanlarının imara açıyorlar. Tarım alanlarımızın imara açılmasına biz tamamen karşıyız. Eskişehir'e de konut lazım. Biz ne yapacağız? Biz yıllardır imar bekleyen kenar mahallelerimizi, eski mahallelerimiz; yüz yıllık, yüz elli yıllık mahalleler, bunlarda hep iki kat, bir kat, üç kat imarlar var. Ve bunlara yeni imar planı verilmediği için de bunları gelip müteahhit dönüştürmüyor. Niye? Kurtarmıyor çünkü hesabı. Biz ne yapacağız? Bunlara beş kat imar vereceğiz. Ne olacak? Bu mahallelere hızlıca müteahhitler girecek. Adamın bir dairesi varsa ona bir daire daha verecek. Cebinden de üç para çıkmayacak. Dar gelirlerle ilgili beş yılda beş bin konut yapacağız. Nasıl yapacağız; Belediye şirketi üzerinden yapacağız ve bunlara uygun taksitlerle uygun fiyatlarla verecek. TOKİ gibi bugünün fiyatıyla bir buçuk milyon liraya vereceğiz seksen metrekare evi. Dar gelirli vatandaşlara çok iyi konut arazilerini belediye olarak biz geliştireceğiz. Ve sağlam konutlar yapacağız."

"CHP DEMEK ÇÖP DEMEK, ÇUKUR DEMEK"
Büyükerşen'in Eskişehir'i çöp çukuruna çevirdiğini söyleyen Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın da sözünü hatırlatarak, "CHP demek çöp demek, çukur demek." dedi.

Hatipoğlu, Yılmaz Büyükerşen'in Demokratik Sol Parti'den seçildiğini daha sonra da CHP'ye geçtiğini hatırlattı. DSP iktidarında iktidar gücünü arkasına almasına rağmen, Büyükerşen'in Eskişehir'e yaptığı yatırımların ise sınırlı olduğunu ve son yıllarda da etkin bir hizmet sunamadığını vurguladı. Hatipoğlu, gelecek dönemde Cumhur İttifakı'nın iktidarla uyumlu bir belediye olması halinde hızlı ve etkili yatırımlar yapabileceğini söyledi.

"ESKİŞEHİRSPOR KOLEJİ KURACAĞIZ"
Sabah'ta yer alan habere göre; Büyükerşen'in Eskişehirspor'a da 25 yıldır herhangi bir yardım yapmadığını söyleyen Hatipoğlu, Eskişehirspor'un 25 yıldır ihmal edildiğini ve küllerinden yeniden doğması için projeler hazırladıklarını söyledi. Eskişehirspor'u şirket haline getireceklerini ve Eskişehirspor Koleji kuracaklarını açıklayan Hatipoğlu, "Bu kolejde Türkiye'deki yetenekli çocukları yetiştireceğiz ve Eskişehirspor'u yeniden zirveye taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu, hükümet tarafından Eskişehir'e yapılan 34 bin kişilik stadyumun kulüpsüz kaldığını ve Büyükerşen'in stadyumla ilgili yalan söylediğini savundu. Hatipoğlu, "Biz stadyumun üstünü kapatacağız ve Eskişehir'e yakışır bir stadyuma sahip olacağız" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN