Son dakika: Türkiye'den soykırımcı İsrail'e çok sert 'Refah' tepkisi! BM'ye 'adım atın' çağrısı

Dışişleri Bakanlığı, yerinden edilen Filistinlilerin barındığı Refah'a saldıran terör devleti İsrail'e çok sert tepki gösterdi. BM Güvenlik Konseyi'ne "Gerekli adımları atın" çağrısında bulunan Bakanlık, "Refah kentine yönelik artan saldırılarından çok büyük endişe duyuyoruz" açıklamasını yaptı.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2024, 13:25 Güncelleme 12 Şubat 2024, 13:40
Son dakika: Türkiye’den soykırımcı İsrail’e çok sert ’Refah’ tepkisi! BM’ye ’adım atın’ çağrısı

İÇİNDEKİLER

Terör devleti İsrail Refah'a yönelik saldırı planını devreye soktu. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde, Refah'taki hastane yetkilileri, İsrail'in, Refah kentine düzenlediği saldırılarında 100'den fazla kişinin öldürüldüğünü, yaralanan yüzlerce kişinin hastanelere ulaştığını belirtti.

Filistin Kızılayı da İsrail saldırılarının Refah şehir merkezinde yoğunlaştığını ve saldırılarda sivillerin evlerinin de hedef alındığını duyurdu.

Soykırımcı İsrail, Refah' saldırdı

Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms ise hastanenin çok tehlikeli durumdaki yaralılarla dolu olduğunu, yeterli ilaç ve serum bulunmadığını ifade etti.

ÖZELLİKLE YERİNDEN EDİLENLER VE CAMİLER HEDEF ALINDI
Yerel kaynaklar, savaş uçaklarının, yoğun topçu atışı ve savaş gemilerinin denizden yoğun ateşiyle eş zamanlı olarak yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini, özellikle yerinden edilmiş kişilerin barındığı çok sayıda evi ve camiyi hedef aldığını kaydetti.



İSRAİL'E TEPKİ! BM'YE "ADIM ATIN İZLEMEYİN" ÇAĞRISI
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Refah'a saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İsrail'in, Gazze'de bugüne kadar gerçekleştirdiği yıkım ve katliamların ardından, Refah kentine yönelik artan saldırılarından çok büyük endişe duyuyoruz.

BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, uluslararası toplumu İsrail'i durdurmak için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN