Ankara Pursaklar ilçe belediye başkan adayları kim oldu? 2024 AK Parti- MHP Cumhur İttifakı ilçe belediye başkan adayları

Türkiye'de 31 Mart 2024 yerel seçim tarihi yaklaşırken, siyasi partilerin Pursaklar ilçe belediye başkan adayları merak konusu oldu. Bu önemli dönemde, Ankara ilinde AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'nin ilçe belediye başkan adayları vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki AK Parti- MHP Cumhur İttifakı Pursaklar ilçe belediye başkan adayı kim oldu? İşte Ankara Ak Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ilçe belediye başkan adayları listesi...

Giriş Tarihi 24 Ocak 2024, 13:32 Güncelleme 24 Ocak 2024, 13:33
Ankara Pursaklar ilçe belediye başkan adayları kim oldu? 2024 AK Parti- MHP Cumhur İttifakı ilçe belediye başkan adayları

İÇİNDEKİLER

Her beş yılda bir düzenlenen yerel seçimlerde oy kullanma işlemi, okullarda kurulan sandıklarda gerçekleşiyor. Ankara'da ise partilerin aday belirleme süreci devam ediyor. Peki, AK Parti'nin Pursaklar ilçe belediye başkan adayları kim oldu? Ankara'da CHP ve İYİ Parti'nin ilçe belediye başkan adayları listesi nasıl şekillendi? İşte detaylar...

PURSAKLAR İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KİM OLDU?

AK Parti Ankara Pursaklar Belediye Başkan adayı Ertuğrul Çetin olarak açıklandı.

ERTUĞRUL ÇETİN KİMDİR?

1975'te Ankara Solfasol'da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Ankara'da tamamlayan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesinden ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. 2000-2004 yılları arasında kendi dershanesinin Kurucu Müdürlüğünü yaptı. 2004 yılında Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2009-2014 yılları arasında AK Parti'den İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. İl Genel Meclisi Divan Üyeliği ve AK Parti Grup Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu süreç zarfında Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı ve Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcılığında bulundu.

2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti Pursaklar Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığını yürüten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Pursaklar Belediye Meclis Üyesi seçildi. Pursaklar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı ve Daimi Başkan Vekilliği yaptı. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'in çok sayıda kurumda yönetim kurulu üyeliği bulunmaktadır.

1999-2003 yılları arasında Mazlum-Der Genel Sekreterliği de yapan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'in olimpik branş olan Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Üniversitesi Mezunları Derneği üyeliği devam etmektedir. Gençliğinde 9 yıl yüzme antrenörlüğü yapan Ertuğrul Çetin, 15 Yıl Pursaklar Belediye Spor Yöneticiliği görevlerinde de bulunmuştur.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

2024 YEREL SEÇİM TAKVİMİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kararı'na göre seçim takviminin başlangıç tarihi 1 Ocak 2024 olarak belirlendi. Seçim takvimine göre; seçime katılacak siyasi partiler, 2 Ocak günü YSK tarafından ilan edilecek. Siyasi partilerin oy pusulasındaki yeri 27 Ocak tarihinde YSK tarafından yapılacak kurayla belli olacak.

Siyasi partiler, il ve ilçe belediyeleri başkan adayları ile belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyelikleri listelerini (bağımsız aday olacak kişiler de başvurularını) 20 Şubat saat 17.00'ye kadar teslim edecek. Seçim propagandası ve yasakları 21 Mart tarihinde başlayacak. Ayrıca seçim propagandasının sonu 30 Mart saat 18.00, seçim yasaklarının sonu ise 31 Mart saat 23.59 olarak belirlendi.