Son dakika: Soykırımcı İsrail'e destek veren Antalyasporlu Sagiv Jehezkel sınır dışı edildi

Antalyaspor - Trabzonspor maçında ev sahibi ekibin İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in attığı golden sonra yaşadığı sevinç büyük tepkilere neden oldu. İsrail asıllı Jehezkel bileğine 7 Ekim 2023 gününü ve davut yıldızı yazdığı görüldü. Soykırıma destek veren futbolcunun yaptığı hareket büyük tepki çekerken Antalyaspor, katil İsrail propagandası yapan Jehezkel'i kadro dışı bıraktı. Gözaltına alınan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gazze'de yapılan soykırıma destek veren futbolcu ifadesinde kıvırırken; saat 17.15 itibarıyla Türkiye'den ayrıldı. Başakşehir forması giyen İsrailli Eden Karzev'in de işgalci İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırıma destek paylaşımı yaptığı ortaya çıktı. İsrail destekli paylaşım sonrası ifadesi alınan Karzev, serbest bırakıldı.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2024, 19:16 Güncelleme 18 Ocak 2024, 17:40
Son dakika: Soykırımcı İsrail’e destek veren Antalyasporlu Sagiv Jehezkel sınır dışı edildi

İÇİNDEKİLER

Antalyaspor-Trabzonspor maçında ev sahibi ekibin İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in attığı golden sonra yaşadığı sevinç tepki çekti.



28 yaşındaki futbolcu attığı golden sonra el bileğindeki yazıyı kameralara gösterdi.



Yazıda 7 Ekim 2023 gününe (İsrail'in Gazze'yi işgal etmek için başlattığı operasyonların başladığı tarih) dikkat çekilmesi ve davut yıldızının bulunması, sosyal medyada tepki çekti.



Futbolseverler, Jehezkel'in çocukların öldürüldüğü savaşta İsrail'e destek mesajı gönderdiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.



ANTALYASPOR SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Soykırımcı İsrail'in katliamlarına destek sevinci veren İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in gol sevincini sosyal medya hesabından paylaştı.

Kulüp gelen tepkiler sonrası paylaşımı silmek zorunda kaldı.



İLK SKANDALI DEĞİL

Jehezkel, ülkemizde Filistin için yapılan saygı duruşu kararına da uymamış ve 1 hafta boyunca geçici olarak kadro dışı kalmıştı.



KADRO DIŞI BIRAKILDI

Antalyaspor Kulübü, Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareketten dolayı İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel'i kadro dışı bıraktı. Yapılan açıklamada, "Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68'inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel'in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir." denildi.

SÖZLEŞMESİ DE FESİH EDİLECEK

Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Evren Alkan, Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmesi için kulüp avukatlarının çalıştığını bildirdi.

İsrailli futbolcunun kendilerinden habersiz şekilde böyle bir hareket yaptığını ifade eden Alkan, Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasının yanı sıra en kısa sürede de sözleşmesinin fesih edileceğini kaydetti.



ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, golden sonra İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze'de soykırım yaparak insanlık suçu işleyerek İsrail'in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan Jehezkel, savcılık sorgusunun ardından salıverildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınan İsrailli futbolcunun, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Jehezkel, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Jehezkel, savcılıktaki sorgusundan sonra serbest bırakıldı.

Dün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareketi nedeniyle Jehezkel hakkında adli soruşturma başlatılmış, Antalyaspor Kulübü tarafından da kadro dışı bırakılmıştı.

Sagiv Jehezkel, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan gözaltına alınmıştı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Jehezkel, tercüman aracılığıyla ifade verdi. Jehezkel'in ifadesinde, "Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı" dediği öğrenildi.

SINIR DIŞI EDİLDİ: TÜRKİYE FİLİSTİN HALKININ YANINDADIR
Öte yandan soykırım destekçisi Jehezkel sınır dışı edildi.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır. Bir kez daha belirtmek isterim ki; Türkiye her zaman tüm mazlumların ve Filistin halkının yanındadır" açıklamasında bulundu.

OMUZLARDA TAŞINDI
Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı golün ardından soykırımcı İsrail'e destek veren Sagiv Jehezkel isimli siyonist futbolcu sınır dışı edildi. Bataklığına postalanan futbolun çukur siması, fanatik Yahudilerce çiçeklerle karşılandı, omuzlarda taşındı.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, özel uçakla ülkesine dönecek. Antalyaspor Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Alkan Evren, yaptığı açıklamada, maç sonrası yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bıraktıkları Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmesi için hukuki sürecin devam ettiğini söyledi.

Evren, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınıp, savcılıktaki sorgusundan sonra salıverilen Jehezkel'in akşam saatlerinde özel uçakla ülkesine postalandı.

BANDAJI NASIL HAZIRLADI?

Maçın 68. dakikasında attığı gol sonrasında fotoğrafçılara sol bileğindeki bandajı gösterip poz veren İsrailli futbolcu Jehezkel, yaptığı provokasyonu maç öncesinde soyunma odasında hazırladığı ortaya çıktı.

Soyunma odasında "100 Days 07.10" ve Davut Yıldızı amblemini kendi el yazısıyla yazan futbolcunun, yanında kimse yokken hazırlık yaptığı, futbolcu arkadaşları ve teknik heyetten kimseye de yazıyı göstermeden sahaya çıktığı öğrenildi.

BİLEĞİNDE SAKATLIK OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde avukatı ve tercümanla birlikte ifadesi alınan Jehezkel, İsrail Devletinin vatandaşı olduğunu, sahaya çıkmadan önce sol bileğindeki sakatlıktan dolayı bulunan beyaz bandaj sardığını öne sürdü.

Bandaja soyunma odasında kendi el yazısıyla fotoğrafçılara gösterdiği yazıları yazdığını belirten Jehezkel "Bunu yazdığımda herhangi bir takım arkadaşım, teknik heyetten kimse ya da Antalyaspor yöneticilerinin hiçbirinin yazıdan haberi olmadı. Soyunma odasında kendi kararımla yazdım. Maçın 68. dakikasında golü attıktan sonra saha kenarındaki fotoğraf çeken kişilere sol bileğimdeki bandaja yazdığım yazıyı gösterdim" dedi.

BİR SİYONİT DAHA!

Öte yandan Başakşehir forması giyen İsrailli Eden Karzev'in de işgalci İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırıma destek paylaşımı yaptığı ortaya çıktı.

İFADESİ ALINDI
Paylaşım sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Karzev'i gözaltına aldı. Karzev'in ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.


BAŞAKŞEHİR'DEN KARZEV AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili Başakşehir Kulübünden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Kişisel sosyal medya hesabından, ülkemizin hassasiyetlerine ters düşen paylaşım yaparak, kulüp disiplin talimatlarını ihlal eden Eden Karzev hakkında kulübümüzce disiplin soruşturması başlatılmış olup, bu hususta oyuncunun yazılı savunması talep edilmiştir." ifadelerine yer verildi.



TFF'DEN AÇIKLAMA: DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Trendyol Süper Lig'de bugün oynanan Bitexen Antalyaspor - Trabzonspor maçında futbolcu Segiv Jehezkel'in hiçbir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır.

İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın.





BAŞAKŞEHİR, ANTALYASPOR, JEHEZKEL VE KARZEV PFDK'YA SEVK EDİLDİ
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, Başakşehir, Antalyaspor, İsrailli futbolcular Sagiv Jehezkel ve Eden Karzev'in ideolojik propaganda nedeniyle PFDK'ye sevk edildiğini duyurdu.

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ'nün futbolcusu tarafından 14.01.2024 tarihinde sosyal medya hesabından (instagram) yapılan paylaşımda yer alan " ideolojik propaganda" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 42. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

EDEN KARZEV'in (Rams Başakşehir Futbol Kulübü Futbolcusu) 14.01.2024 tarihinde sosyal medya hesabından (instagram) yapmış olduğu paylaşımında yer alan " ideolojik propagandası" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 42. maddesi uyarınca 15.01.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

BITEXEN ANTALYASPOR Kulübü'nün 14.01.2024 tarihinde oynanan BITEXEN ANTALYASPOR-TRABZONSPOR A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasındaki futbolcusunun " ideolojik propagandası" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 42. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

BITEXEN ANTALYASPOR Kulübü futbolcusu SAGIV SHALOM JEHEZKEL 'in aynı müsabakadaki " ideolojik propagandası" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 42. maddesi uyarınca 15.01.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!
Skandal olay sonrası sosyal medyada tepkilerin ardı arkası kesilmedi. İşte X platformunda ilk sıraya yerleşen olaya gelen tepkilerden bazıları...

"Sagiv Jehezkel adlı siyonist ülkemizden gitmelidir... ülkemizde siyonist istemiyoruz!"

"Sagiv Jehezkel denilen Siyonist terörist Gazze soykırımının yüzüncü gününde Türkiye'de Antalyaspor forması altında İsrail'in propagandasını yaptı. Bu kabul edilemez..!"

"Sagiv Jehezkel adlı siyonist P** bu topraklarda sana yaşam artık haramhemen defolup Netanyahu kasabının yanına git"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN