Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez kürsüde fenalaştı yere yığıldı! Bakan Koca açıkladı: "Durumu son derece ciddi"

Son dakika haberi! Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez kürsüde fenalaşarak yere düştü sağlık görevlileri genel kurula girdi. Bitmez, hastaneye kaldırıldı. Milletvekili Bitmez'in sağlık durumuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kalp akciğer pompasıyla tedavi süreci devam ediyor. Durumu son derece ciddi." dedi. TBMM Genel Kurulu, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in, bugünkü bütçe görüşmelerinde konuşma yaparken fenalaşması ve hastaneye kaldırılması nedeniyle çalışmalarını yarıda kesti.

Giriş Tarihi 12 Aralık 2023, 13:24 Güncelleme 12 Aralık 2023, 18:38
Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez kürsüde fenalaştı yere yığıldı! Bakan Koca açıkladı: Durumu son derece ciddi

İÇİNDEKİLER

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam eden bütçe görüşmelerinde konuşma yaptığı sırada kürsüde baygınlık geçirdi.

Bitmez'e ilk müdahale TBMM Genel Kurulu'nda yapıldı.

10 dakika kalp masajı yapılan Bitmez, Genel Kurul'dan sedye ile çıkartılıp, ambulansla hastaneye götürüldü.

Bitmez'in kürsüde yaptığı konuşmada katil İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırımla ilgili AK Parti sıralarına dönerek skandal ifadeler kullandığı görüldü.

AK Parti vekillerine parmak sallayarak "Siz İsrail'in suç ortağısınız. Elinizde Filistinlilerin kanı var" diyen Bitmez, mazlum coğrafyanın her daim yanında yer alan Başkan Erdoğan ve partisine iftiralarla saldırdı.

Bitmez, "Tarihin azabından kurtulsanız Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız" dedikten sonra yere yığıldı.

Bitmez'in yardımına ilk koşan yine AK Parti sıralarından vekiller oldu.

ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE HASTANEDE YANINDAYIZ

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri esnasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in tedavisi devam ediyor. Doktorlarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Bizler de milletvekili arkadaşlarımızla birlikte hastanede yanındayız. Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyorum. Hepimizin duaları Sayın Vekilimizin bir an önce sağlığına kavuşması için…" dedi.



SON DERECE CİDDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu'nda fenalaşarak Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in sağlık durumuna ilişkin, "Şu an hastamız kalp akciğer pompası ile hayati fonksiyonlarını devam ettiriyor. Durumu son derece kritik ve ciddi." dedi.

Bitmez'in sağlık durumuna ilişkin bilgi almak için hastaneye gelen Koca, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bitmez'in kalbinin durduğunu, Meclis'te tekrar canlandırmak için çalışma yapıldığını bildiren Koca, şunları kaydetti:

"20 dakikalık zaman diliminde Bilkent Şehir Hastanemize nakli sağlandı. Bu canlandırma devam edildi ve 20 dakika kadar sonra, hastaneye geldikten sonra anjiyosu planlandı. Yapılan anjiyo ile iki ana damarının tam tıkalı olduğu görüldü. Devamında yapılan müdahale sonrası sonuç alınamayınca kalp akciğer pompasına bağlandı. Şu an hastamız, kendilerini de ziyaret ettim, kalp akciğer pompası ile hayati fonksiyonlarını devam ettiriyor. Durumu son derece kritik ve ciddi. Arkadaşlarımız, bütün ekipler bir arada yakın takip ediyorlar."



TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Genel Kurul'da fenalaşan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in sağlık durumunun ciddi olduğunu belirterek, "İnşallah yapılan bu tıbbi müdahalelere olumlu cevap verir, en kısa süre içerisinde sağlığına kavuşarak tekrar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, aramıza döner." dedi.

Bitmez'in sağlık durumuna ilişkin bilgi almak için Bilkent Şehir Hastanesi'ne gelen Kurtulmuş, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Saadet Partisi Grup Başkanvekilleri Bülent Kaya ve İsa Mesih Şahin ile görüştü.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ve milletvekillerinin de yer aldığı görüşmenin ardından Kurtulmuş, Bitmez'in ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kurtulmuş, hastaneden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk müdahalesi doktor milletvekilleri ve Meclis'in hastanesindeki tıbbi ekiplerce yapılan Bitmez'in çok kısa sürede hastaneye getirildiğini söyledi.

Bitmez'in tedavisinin sürdüğünü anlatan Kurtulmuş, "Doktorlarından aldığımız bilgi durumun ciddi olduğu. Şifa sahibi Cenabıallah, Cenabıallah'tan şifa diliyoruz. İnşallah yapılan bu tıbbi müdahalelere olumlu cevap verir, en kısa süre içerisinde sağlığına kavuşarak tekrar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, aramıza döner." diye konuştu.

Kurtulmuş, Bitmez'in eşi ve kızıyla da görüştüğünü dile getirerek, "Ailesi de gayet metin bir şekilde, Cenabıallah'ın şifa sahibi olduğunun bilincinde buradaki yapılan tıbbi çalışmaları dikkatle izliyorlar. Hep beraber dua edeceğiz. Doktorlarımızın gayretleriyle ümit ediyoruz ki başarılı bir sonuç elde edilecek ve Hasan Bitmez Bey, inşallah yapılan tedavilere cevap vererek tekrar aramıza dönecek. Allah şifa versin. Saadet Partisi Grubu'na, ailesine, TBMM'ye ve bütün milletimize de geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyorum." şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu'nda fenalaşarak Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in sağlık durumuna ilişkin, "Doktorların ifadesine göre durumunun biraz kritik olduğuna yönelik bilgiler alıyoruz. İnşallah şifaya kavuşur, iyileşir ve tekrar aramıza döner." dedi.

Bitmez'in sağlık durumuna ilişkin bilgi almak için hastaneye gelen Tunç, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bitmez'in konuşmasını bitirdikten sonra rahatsızlandığını, ilk müdahalenin TBMM'deki doktor ve doktor milletvekillerince yapıldığını belirten Tunç, "Doktor milletvekillerimiz hemen 10 saniye içerisinde kendisine kalp masajı yapmaya çalıştılar. Meclisin sağlık ekipleri de hemen ulaştı. Tabii 20-25 dakika bu mücadele Mecliste devam ettikten sonra ambulansla Şehir Hastanesi'ne nakledildi. Şu anda acilde yoğun bir çaba gösteriliyor. Başhekimimiz de gerekli bilgileri hem yakınlarına hem milletvekillerimize aktardılar." diye konuştu.

Bakan Tunç, Bitmez'in durumunun kritik olduğunun aktarıldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Dua ediyoruz, bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyoruz ama doktorların ifadesine göre durumunun biraz kritik olduğuna yönelik bilgiler alıyoruz. İnşallah şifaya kavuşur, iyileşir ve tekrar aramıza döner. Bugün burada partisi ne olursa olsun bütün milletvekillerimiz kenetlenmiş durumda ve onun tekrar sağlığına kavuşması için dua ediyorlar. Tekrar Hasan Bitmez milletvekilimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız da yakından ilgileniyorlar, sürekli hastaneyle, başhekimle irtibat halindeler."

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de Hasan Bitmez'in sağlığına kavuşmasını diledi.

Olayın ilk anından itibaren Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'u bilgilendirdiklerini ve sürecin yakından takip edildiğini belirten Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başhekimimiz ve tedavi süreçlerini yakından takip eden hocalarımız bizlere detaylı bilgi verdiler. Hasan vekilimizin ailesi de burada. Özellikle ben ilk kriz anında Mecliste bulunan değerli doktor milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Hem iktidar, bizim arkadaşlarımız, özellikle Halit Bey, İstanbul Milletvekilimiz İshak Bey, Adıyaman, Uşak, Kocaeli Milletvekillerimiz, İYİ Parti'den milletvekili doktor arkadaşlarımız anında gerekli müdahaleyi Meclis Genel Kurulu'nda yaptılar. Meclisimizin ambulansıyla beraber en hızlı sürede getirildi. İnşallah bu müdahalelerin sonucunda Hasan Bitmez vekilimiz sağlığına kavuşur. Rabbimden şifa diliyorum. Sürecin hem AK Parti Grubu hem bakan arkadaşlarımız hem Meclis Başkanımız hem de Cumhurbaşkanımız nezdinde ilgiyle yakından takip edildiğini söyleyebilirim. Sağlık Bakanımız şu an sürekli irtibat halinde."

Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca da Bitmez'in ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

GENEL KURUL BİTMEZ'İN RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE BUGÜNKÜ BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNİ YARIDA KESTİ

TBMM Genel Kurulu, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in, bugünkü bütçe görüşmelerinde konuşma yaparken fenalaşması ve hastaneye kaldırılması nedeniyle çalışmalarını yarıda kesti. Bitmez'in kürsüde konuşurken fenalaşarak yere düşmesi ve ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılması nedeniyle birleşime dört kez ara verildi.

Dördüncü aranın ardından Genel Kurul'un bugünkü çalışmalarını sonlandırmasını öngören Danışma Kurulu kararı kabul edildi.

Kabul edilen öneri ile bugün Genel Kurul'da görüşülen 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin birinci tur görüşmelerinin kalan kısmının 21 Aralık Perşembe günkü birleşimde yapılması kararlaştırıldı.

Öneriye göre, 21 Aralık'tan sonraki görüşmeler birer gün ötelendi. Bu nedenle 24 Aralık Pazar günü bitmesi öngörülen bütçe görüşmeleri, 25 Aralık Pazartesi günü tamamlanacak.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Danışma Kurulu önerisinin kabul edilmesinden sonra yaptığı açıklamada, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, Bitmez'e anjiyo işlemi yapıldığını ifade etti.

Milletvekili arkadaşlarıyla hastaneye gittiklerini belirten Karaca, Bitmez'e geçmiş olsun temennisinde bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül, HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da çok üzgün olduklarını dile getirerek Saadet Partili Bitmez'e Allah'tan şifa dilediler.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sosyal medyada haklarında bazı eleştiriler olduğunu aktararak olay yaşandığı andan itibaren hiçbir parti ayrımı olmadan milletvekillerinin yardım için Bitmez'in yanına gittiğini söyledi.

Farklı partilerden doktor milletvekillerinin Bitmez'e yardım etmeye çalıştığını anlatan Zengin, "Sayın Hasan Bitmez bu olayı yaşarken buradaki herkes 'Bu, hepimizin başına gelebilir' dedi. Bazı arkadaşlarımız arkalarda olduğu için olayın ne olduğunu hemen anlayamamış olabilirler. Dışarıdan izleyenlerin, bir zalimlik içerisinde konuya yaklaştığını okuyorum, görüyorum. Bu o kadar insani bir şey ki hepimizin kalbine dokunan bir durum. Buradaki bütün kavgalarımız siyasi kavgalardır. Biz insan olarak birbirimizi seviyoruz, saygı duyuyoruz. Farklı partilerden dostluklarımız var, arkadaşlıklarımız var. Biz düğünlere gidiyoruz, cenazelerimizi paylaşıyoruz." diye konuştu.

Bitmez için bütün kalpleriyle dua ettiklerini söyleyen Zengin, "Bir milletvekili arkadaşımız şu an canıyla cebelleşiyor. Şu an siyaset yapma zamanı değil, şu an yapmamız gereken şey insani olarak kucaklaşmaktır. TBMM aynı zamanda bu birlikteliğin de gösterildiği yerdir." dedi.

Zengin, Bitmez'e ve Saadet Partisine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Meclis Başkanvekili Karaca, konuşmaların ardından birleşimi yarın saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN