Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar | Farklı bir Erdoğan'la tanıştık

Başkan Erdoğan, Yunanistan dönüşü uçakta önemli açıklamalar yaptı. Atina ziyareti ise ülke basınında manşetlere çıktı. Ziyaretin ikili ilişkiler için yeni bir başlangıç olduğuna işaret eden gazeteler, iki liderin dostluk mesajlarına geniş yer verdi.

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık

Doğu Akdeniz'deki gerginlikler, Türkiye ve Yunanistan'ı etkiler. Hakkımızı çiğnetmeyiz.

Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık-1 SİNOP'TA inşa edilecek nükleer santralimizden Yunanistan'a da imkan tanıyabiliriz.

Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık-2 İSRAİL, devlet terörü estiriyor. Netanyahu, soykırımcılara ibret olacak bir ceza almalı.

Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık-3 MIÇOTAKIS'E 'Sizi Filistin'in yanında görmek isterdik' dedim. En yiğit Sanchez çıktı.

Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık-4 BIDEN ile görüşme gündemimizde yok. Gazze'deki tavırları malum! Ararsa konuşuruz.

Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık-2


TA NE A
Altı anahtar kelime var: Huzur, Ege, Azınlık, Lavrion, Kıbrıs, Lozan.

TOBHMA
Farklı bir Erdoğan'la tanıştık. Kilometre taşları tamamlandı.

Ege'nin sakin sularını kilitliyorlar.

Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık-3


VER F-16'YI AL İSVEÇ'İ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı:
Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık-4 Sayın Miçotakis'le iyi komşuluk hakkında, Atina Bildirgesi'ni imzaladım. Mesela bizim Sinop'ta inşa edilecek nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan'a da imkan tanıyabiliriz. Doğu Akdeniz'de kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi, haklarımızı da kimseye çiğnetmeyiz. Yunanistan ile bardağın dolu tarafına bakıyoruz.
Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık-5 BM Genel Sekreteri Guterres küresel sistemin alarm düğmesine basmıştır. Miçotakis'e "Sizi Filistin'in yanında görmek isterdik" dedim.
Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık-6 İspanya Başbakanı Sanchez, Batı ülkeleri içerisinde en yiğidi çıktı. İspanya, Sanchez ile "Filistin'in Avrupa Birliği tarafından tanınması için teklifimi yapacağım" diyecek kadar yiğit çıktı. Onun için ben kendisini alkışlıyorum.
Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık-7 ABD Başkanı Biden ile görüşme gündemimizde değil. Gazze konusundaki tavırları hepinizin malumu. Sayın Fidan, Washington'a gitti. Yedili temas grubu ABD'den sonra Kanada'ya geçecek. Kanada Türkiye olarak kendilerinden almayı talep ettiğimiz İHASİHA kameraları meselesinde tutturmuş "İsveç'te İsveç"...
Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık-8 ABD de aynı şeyi söylüyor. Senin kongren varsa, benim de parlamentom var. Sen F-16 meselesinde adım atacağım diyorsun. F-16, Kongre'nden geçmeden benim de böyle bir adımı atmam mümkün değil.

15 ARALIK SONRASI
Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan'la tanıştık-9 2019yerel seçiminde biz Cumhur İttifakı başlığıyla bir adım atmadık. Ancak bu seçimde durum çok daha farklı. Sayın Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız.

Başkan Erdoğan'ın tarihi Atina ziyareti dünyada manşet olurken, dönüş yolunda önemli açıklamalar yaptı: Yunanistan'la bardağın dolu tarafına bakıyoruz. Filistin konusunda Avrupa'nın en yiğidi Pedro Sanchez. F-16 konusunda Amerikan Kongre'si adım atarsa, Meclis de İsveç'in NATO üyeliği konusunda adım atar."

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler