Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar | Farklı bir Erdoğan'la tanıştık

Başkan Erdoğan, Yunanistan dönüşü uçakta önemli açıklamalar yaptı. Atina ziyareti ise ülke basınında manşetlere çıktı. Ziyaretin ikili ilişkiler için yeni bir başlangıç olduğuna işaret eden gazeteler, iki liderin dostluk mesajlarına geniş yer verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2023 Güncelleme 09 Aralık 2023, 07:01
Komşu’da bayram! Türkçe manşet attılar |  Farklı bir Erdoğan’la tanıştık

İÇİNDEKİLER

Doğu Akdeniz'deki gerginlikler, Türkiye ve Yunanistan'ı etkiler. Hakkımızı çiğnetmeyiz.

SİNOP'TA inşa edilecek nükleer santralimizden Yunanistan'a da imkan tanıyabiliriz.

İSRAİL, devlet terörü estiriyor. Netanyahu, soykırımcılara ibret olacak bir ceza almalı.

MIÇOTAKIS'E 'Sizi Filistin'in yanında görmek isterdik' dedim. En yiğit Sanchez çıktı.

BIDEN ile görüşme gündemimizde yok. Gazze'deki tavırları malum! Ararsa konuşuruz.




TA NE A
Altı anahtar kelime var: Huzur, Ege, Azınlık, Lavrion, Kıbrıs, Lozan.

TOBHMA
Farklı bir Erdoğan'la tanıştık. Kilometre taşları tamamlandı.

Ege'nin sakin sularını kilitliyorlar.


VER F-16'YI AL İSVEÇ'İ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı:
Sayın Miçotakis'le iyi komşuluk hakkında, Atina Bildirgesi'ni imzaladım. Mesela bizim Sinop'ta inşa edilecek nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan'a da imkan tanıyabiliriz. Doğu Akdeniz'de kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi, haklarımızı da kimseye çiğnetmeyiz. Yunanistan ile bardağın dolu tarafına bakıyoruz.
BM Genel Sekreteri Guterres küresel sistemin alarm düğmesine basmıştır. Miçotakis'e "Sizi Filistin'in yanında görmek isterdik" dedim.
İspanya Başbakanı Sanchez, Batı ülkeleri içerisinde en yiğidi çıktı. İspanya, Sanchez ile "Filistin'in Avrupa Birliği tarafından tanınması için teklifimi yapacağım" diyecek kadar yiğit çıktı. Onun için ben kendisini alkışlıyorum.
ABD Başkanı Biden ile görüşme gündemimizde değil. Gazze konusundaki tavırları hepinizin malumu. Sayın Fidan, Washington'a gitti. Yedili temas grubu ABD'den sonra Kanada'ya geçecek. Kanada Türkiye olarak kendilerinden almayı talep ettiğimiz İHASİHA kameraları meselesinde tutturmuş "İsveç'te İsveç"...
ABD de aynı şeyi söylüyor. Senin kongren varsa, benim de parlamentom var. Sen F-16 meselesinde adım atacağım diyorsun. F-16, Kongre'nden geçmeden benim de böyle bir adımı atmam mümkün değil.

15 ARALIK SONRASI
2019 yerel seçiminde biz Cumhur İttifakı başlığıyla bir adım atmadık. Ancak bu seçimde durum çok daha farklı. Sayın Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız.

Başkan Erdoğan'ın tarihi Atina ziyareti dünyada manşet olurken, dönüş yolunda önemli açıklamalar yaptı: Yunanistan'la bardağın dolu tarafına bakıyoruz. Filistin konusunda Avrupa'nın en yiğidi Pedro Sanchez. F-16 konusunda Amerikan Kongre'si adım atarsa, Meclis de İsveç'in NATO üyeliği konusunda adım atar."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN