SON DAKİKA | Başkan Erdoğan basketbol maçına çağırdı! Yunanistan Başbakanı Miçotakis İstanbul'a geliyor

Son dakika... Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, iş dünyası delegasyonu ile İstanbul'da temaslarda bulunacak. Ziyaretin Şubat ayında gerçekleşeceği belirtildi. A Haber muhabiri Manolis Kostidis Atina’dan konu ile ilgili detayları aktardı. Başkan Erdoğan'ın Miçotakis'i basketbol maçına çağırdığını belirten Kostidis, "Ergin Ataman büyükelçiliğe geldi. Başkan Erdoğan'ın onunla konuşması oldu. Şunu söyledi kendisine ben Miçotakis'e bunu teklif ettim sen de bu organizasyona katıl ama sen benim takımımda oyna diye bir teklifte bulunmuş." dedi.

Giriş Tarihi 07 Aralık 2023, 22:09 Güncelleme 08 Aralık 2023, 10:52
SON DAKİKA | Başkan Erdoğan basketbol maçına çağırdı! Yunanistan Başbakanı Miçotakis İstanbul’a geliyor

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıl aradan sonra gittiği Yunanistan'da temaslarda bulundu.

Atina Elefterios Venizelos Havalimanı'na inişinin ardından Yunanistan Cumhurbaşkanlığı'na hareket eden Başkan Erdoğan, burada Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu tarafından karşılandı.

Görüşmenin ardından ziyaretçi defterini imzalayan Erdoğan, yürüyerek Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşeceği Başbakanlığa geçti. Miçotakis, Başkan Erdoğan'ı Başbakanlık binasında karşıladı. İki lider tokalaşarak basına poz verdikten sonra ikili görüşmeye geçti, ardından basın toplantısı düzenlendi.

MİÇOTAKİS TÜRKİYE'YE GELİYOR
Başkan Erdoğan'nın Atina seferinin ardından Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in iş dünyası delegasyonu ile İstanbul'da temaslarda bulunacağı bildirildi. Ziyaretin Şubat ayında gerçekleşmesi bekleniyor. İlk görüşme İstanbul'da olacak. Yerel seçimlerden sonra bahar aylarında ise Miçotakis'in Ankara'ya resmi ziyarette bulunması planlanıyor.

BAŞKAN ERDOĞAN BASKETBOL MAÇINA ÇAĞIRMIŞTI
A Haber muhabiri Manolis Kostidis Atina'dan detayları aktardı. Kostidis, "Erdoğan, Miçotakis'i Ankara'ya basketbol maçına çağırdı." dedi.

İşte Kostidis'in açıklamaları:

Çok olumlu bir hava var. Yunan medyasında 100 yıl boyunca Türkiye ile Yunanistan arasında böyle bir bildirge imzalanmadı gibi yorumlar yapılmakta. İki ülke liderinin böyle bir bildirgeye imza atıyor olmazı olumlu karşılandı Yunanistan'da.

Başkan Erdoğan, Miçotakis'i basket maçına çağırdı Ankara'ya. 'Ziyaret ettiğin zaman gel beraber basket maçı oynayalım' dedi.

Ergin Ataman büyükelçiliğe geldi. Başkan Erdoğan'ın onunla konuşması oldu. Şunu söyledi kendisine ben Miçotakis'e bunu teklif ettim sen de bu organizasyona katıl ama sen benim takımımda oyna diye bir teklifte bulunmuş.



2 Şubat tarihinde İstanbul'da bir iş insanları forumu yapılacakmış oraya da davet etti Başkan Erdoğan, Miçotakis'i. Muhtemelen gelirim diye bir vaatte bulunmuş gelme niyeti var. Ardından da Nisan ayında Ankara'ya gelme niyeti var.


Panathinaikos Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir araya geldiği Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Türk-Yunan dostluğu, spordaki rekabet ve basketbolun gelişimi üzerine konuştuklarını söyledi.

Ataman, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı için geldiği Yunanistan'da Atina Büyükelçiliği'ni ziyaret eden Başkan Erdoğan ile buluştu.

Deneyimli başantrenör, buluşmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir süre sohbet ettik. Türk-Yunan dostluğu, spordaki rekabet ve Türk basketbolunun gelişimi üzerine çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisiyle bir araya gelmekten mutlu oldum." ifadelerini kullandı.

Ataman, sosyal medyada yer alan ve buluşmada Başkan Erdoğan'a "Panathinaikos'a yeniden Fenerbahçe'yi yenebilsin diye geldim" ifadesini kullandığı iddialarını yalanlayarak, "Tamamen yalan. Hayal ürünü. Böyle haberlere itibar edilmemeli. Cumhurbaşkanımız ile Türk-Yunan dostluğu ve basketbol üzerine konuştuk." diye görüş belirtti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN