İstanbul'u fırtına ve sağanak vurdu! Yollar göle döndü trafik kilitlendi... Valilik acı haberi duyurdu! Bir kişi hayatını kaybetti

Yurdun dört bir yanında fırtına etkili olurken, CHP'li belediyeler iş bilmezlikleri ve ihmalkarlıklarıyla ön plana çıktı. İstanbul'da ağaçlar devrildi, dev dalgalar oluştu. Deniz ulaşımı kilitlendi, seferler iptal edildi. Gündüz saatlerinde etkisini artıran yağışlar nedeniyle Silivri'de dere taştı, çevresindeki ev ve yolları su bastı. Tuzla'da balıkçı tekneleri alabora oldu. Trafik yoğunluğu %90'a dayandı. İstanbul Valiliği, fırtınada düşen direk sonrası bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 29 Kasım 2023, 14:11 Güncelleme 29 Kasım 2023, 22:51
İstanbul’u fırtına ve sağanak vurdu! Yollar göle döndü trafik kilitlendi... Valilik acı haberi duyurdu! Bir kişi hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından bazı illerde şiddetli yağış, dolu ve fırtına etkili oldu. CHP'li belediyelerin iş bilmezliği ve ihmalkarlığı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Kapalı olan mazgal kapakları patladı. Dev dalgalar oluştu,dereler taştı, ağaçlar devrildi.


Sabah saatlerinde yağışların etkisini artırmasıyla İstanbul'da birçok olumsuz manzara göründü.

BEYKOZ'DA TOPRAK KAYMASI: 2 BİNA TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI
Beykoz Ortaçeşme Mahallesi Kosova Sokak'ta iddiaya göre, gün boyu devam eden sağanak yağmur sebebiyle toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri çevrede önlem alırken toprak kaymasının yaşandığı sokaktaki bir gecekondu ile 3 daireli bir bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

"ALTYAPIMIZ SIFIR"
Bayram Bozkurt, "İşten gelmiştim bir gürültü duydum. Baktığımda toprağın aşağıya geldiğini gördüm. Amcamın kızı içeride oturuyordu. Onu camdan çıkarttık. Canımıza bir şey olmadı ama şu an komşularımızda kalıyoruz" dedi.

Ortaçeşme Mahalle Muhtarı Nuri dik ise, "Beykoz terkedilmiş bir bölge, altyapımız sıfır. Yağmur suyu kanallarımız yok. Dün geceden beri yağan yağmur heyelana sebep oldu. Vatandaşlarımızı başka evlere tahliye ettik. Can kaybımız yok" diye konuştu

TOPLU TAŞIMA DURAK VE ARAÇLARINDA YOLCU YOĞUNLUĞU
Öte yandan, akşam saatlerinde mesainin bitmesiyle evlerine gitmeye çalışan yolcular tramvay, metro, otobüs ve metrobüs duraklarında yoğunluk oluşturdu.

Kent genelindeki bazı metrobüs, İETT ve tramvay aktarma istasyonlarının da bulunduğu Zincirlikuyu, Cevizlibağ ve Zeytinburnu'nda yoğunluk gözlendi.

Turnike bölgesinden metrobüse, metroya veya otobüs duraklarına ulaşmaya çalışan yolcular zor anlar yaşadı.


TRAFİK KİLİTLENDİ
İstanbul'da yağmurun etkisiyle toplu ulaşım aksarken trafik de kilitlendi.




KUVVETLİ YAĞIŞ SÜRÜYOR
Ölçümlere göre şu ana kadar metrekareye Sarıyer'de 76 milimetre, Şişli'de 71,2 milimetre, Beylikdüzü'nde 60,2 milimetre, Çatalca'da 59,9 milimetre, Güngören'de 59,8 milimetre, Arnavutköy'de 57,3 milimetre ve Beykoz'da 55,2 milimetre yağış düştü.

Arnavutköy Terkos Barajı bölgesi metrekareye 29,2 milimetre, Pendik Ömerli Barajı ise metrekareye 16 milimetre yağış aldı.



Küçükçekmece'de sokaklar göle döndü

Küçükçekmece'de sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. Halkalı'daki Yarımburgaz caddesinde araçlar ilerlemekte güçlük çekti.


Eyüpsultan'da istinat duvarı yıkıldı 3 gecekondu tahliye edildi

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, etkili olan sağanak yağmur ve fırtınada direk devrilmesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"28.11.2023 Salı Günü, İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanılarak, yağış ve fırtınaya bağlı oluşabilecek olumsuzluklara karşı SARI kodlu uyarı yapılmıştır. İstanbul, yapılan bu uyarıya paralel olarak 28.11.2023 Salı'yı, 29.11.2023 Çarşamba'ya bağlayan gece saatlerinde, fırtına ve yağışın etkisi altına girmiştir. 28.11.2023 Salı Günü, İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanılarak, yağış ve fırtınaya bağlı oluşabilecek olumsuzluklara karşı SARI kodlu uyarı yapılmıştır. İstanbul, yapılan bu uyarıya paralel olarak 28.11.2023 Salı'yı, 29.11.2023 Çarşamba'ya bağlayan gece saatlerinde, fırtına ve yağışın etkisi altına girmiştir.

Kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle İstanbul'da yaşanan olaylar 29.11.2023 saat 13.00 itibariyle şu şekilde sıralanmaktadır:

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen havalimanında seferler planlandığı şekilde devam etmektedir.

İDO 7, BUDO 5 olmak üzere toplam 17 sefer olumsuz hava koşulları sebebi ile iptal edilmiş, boğaz trafiği iki yönlü trafiğe kapatılmıştır.

Ekiplerimiz, İstanbul genelinde 9 su baskını, 27 çatı uçması, 43 ağaç devrilmesi, 1 toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve 2 direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya müdahale etmiştir.

Saat 01.07 de Bakırköy İlçesi Zeytinburnu sahilinde ''Kadriye Ana'' isimli yakıt yüklü gemi kıyıya yakın bölgede karaya oturmuş olup, gemi mürettebatı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edilmiştir. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır.

Saat 02.44 de Kağıthane ilçesi Emniyet evleri mahallesi Büyükdere caddesinde direk devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir.

Saat 10.42 de Eyüpsultan İlçesi Esentepe mahallesi Gaziosmanpaşa caddesi üzeri inşaat alanında meydana gelen toprak kayması sonucunda 3 adet gece kondu tedbir amaçlı boşaltılmış, evlerde yaşayan vatandaşlar otellere ve misafirhanelere yerleştirilmiştir."

SİLİVRİ'DE DERE TAŞTI
Silivri Semizkumlar mahallesinde kuvvetli yağış sonrası dere taştı. Dere yatağının çevresindeki ev ve yolları su bastı. Bölgede tahliye çalışması başlatıldı.

TRAFİK LEVHALARI DEVRİLDİ
Sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Tuzla'da balıkçı tekneleri alabora oldu. Beyoğlu Hasköy Caddesi'nde biriken yağmur suları nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Şişli'de ise fırtınanın da etkisiyle trafik levhası devrildi.

2 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ
İstanbul'da etkili olan fırtına Silivri'de bir iş yerinin çatısını uçurdu. Fırtınanın etkisi ile yükselen dalgalar, sahil şeridine taştı.

Silivri'de fırtınanın etkisi ile Cumhuriyet Mahallesi D-100 Karayolu'nun kenarında bulunan iş yerinin çatısı uçtu. Bu sırada seyir halinde olan 2 araç zarar gördü. Olayda şans eseri yaralanan olmadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı uyarıların ardından, kent genelinde fırtına etkisini sürdürüyor. Kartal Dragos sahilinde olumsuz hava koşullarının etkisi ile 1 tekne battı. Batan tekne vinç yardımıyla denizden çıkarılırken, diğer teknelerin sahipleri ise teknelerini kurtarmak için takviye halatlar bağladı.

VATANDAŞLAR ZORLUK YAŞADI
İstanbul'da, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan fırtına ulaşımı ve hayatı olumsuz etkiledi.

Kent genelinde dün akşam saatlerinde etkisini arttıran fırtına nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü geçici askıya alınırken Şehir Hatları da ikinci bir duyuruya kadar seferlerin yapılamayacağını duyurdu.

Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar metrobüs, tramvay ve otobüs duraklarında yoğunluk oluşturdu.

Avrupa Yakası'nda da etkisini gösteren fırtına ve yağış nedeniyle Silivri Fenerköy Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi'nde dere taştı. Yeni Mahalle'de ise ana caddelerde su birikintileri oluştu.

İlçedeki bir akaryakıt istasyonunun çatısı D-100 kara yoluna uçarak 2 aracın üstüne devrildi.

Araçlarda hasar meydana gelirken kısa süreli trafiğe kapatılan yol, çatının kaldırılmasının ardından açıldı.

Beylikdüzü Gürpınar Sahili'nde lodos nedeniyle dalgalar kıyı şeridinde hasara yol açtı. Sahildeki kaldırım taşları yerinden sökülürken bazı aydınlatma direkleri de devrildi.

DIŞARI ÇIKMAYIN

Öte yandan yurdun dört bir yanında etkisini gösteren yağış nedeniyle Bolu Valiliği, 'kimse sokakta kalmasın' çağrısı yaptı.

Bolu'da soğuk havaların etkisini hissettirmeye başlamasıyla birlikte Bolu Valiliği tarafından 'Kimse Sokakta Kalmasın' sloganıyla yürütülen proje başlatıldı. Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan çağrıda, ihtiyaç sahibi, kimsesiz ve kalacak yeri olamayan vatandaşların valiliğe veya 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi istendi.

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İhtiyaç sahibi, kimsesiz ve kalacak yeri olamayan vatandaşlarımızdan lütfen bizi haberdar edin. Valiliğimizce kamu misafirhanelerinde ve otellerde misafir edelim" ifadelerine yer verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN