Umut kapısı Türkiye! Hamas Taylandlı esirlerin Başkan Erdoğan sayesinde serbest bırakıldığını söyledi

Tayland’ın yanı sıra Arjantin ve Tanzanya da Türkiye’ye mesaj gönderdi. Rehinelerin kurtarılması için yardım istedi. Hamas, Taylandlı esirlerin Başkan Erdoğan'ın hayata geçirdiği diplomatik temas sonucu bırakıldığını bildirdi. Erdoğan'a Hamas'ın elindeki yakınları için mektup gönderen ailelerin talebi üzerine MİT'in görüşmelerinin sürdüğü bildirildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2023 Güncelleme 28 Kasım 2023, 07:02
Umut kapısı Türkiye! Hamas Taylandlı esirlerin Başkan Erdoğan sayesinde serbest bırakıldığını söyledi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Hamas savaşında diplomasi trafiğine hız verdi. Rehinelerin kurtarılmasında etkisini gösterdi. Arabuluculukta marka haline gelen Ankara'dan vatandaşları esir tutulan ülkeler yardım istedi.

Hamas, elindeki 22 Tayland'lı esirden 17'sini serbest bırakıp ülkelerine gönderdi. Şimdi de 22 Arjantinli 2 Tanzanyalı rehinenin serbest bırakılması için Türkiye yine devreye girdi. HAMAS, Taylandlı esirlerin Başkan Erdoğan'ın hayata geçirdiği diplomatik temas sonucu bırakıldığını bildirdi. Erdoğan'a Hamas'ın elindeki yakınları için mektup gönderen ailelerin talebi üzerine MİT'in görüşmelerinin sürdüğü bildirildi.

KALICI BARIŞ DİPLOMASİSİ
Başkan Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile görüştü. Erdoğan İspanya hükümetinin İsrail'in Filistinliler'e yönelik gayrimeşru saldırılarına karşı sergilediği duruşun ve Filistin'in tanınmasına yönelik açıklamalarının kıymetli olduğunu ifade etti. Görüşmede, kalıcı ateşkes ile kalıcı barış ele alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN