Son dakika: Ankara'da FETÖ operasyonu! Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na sızan 16 şüpheliye gözaltı kararı

Son dakika haberleri... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Kara Kuvvetleri Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasına ilişkin iltisakı ve irtibatı olduğu anlaşılan 16 şüphelinin eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2023, 09:23 Güncelleme 28 Kasım 2023, 10:12
Son dakika: Ankara’da FETÖ operasyonu! Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na sızan 16 şüpheliye gözaltı kararı

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ), Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki "mahrem hizmetler" yapılanmasına ilişkin 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı içerisindeki "mahrem hizmetler" olarak adlandırılan yapılanmasına ilişkin soruşturmada, bazı kişilerin örgütün mahrem yapılanmasıyla iltisak ve irtibatlı oldukları belirlendi. Bu kişilerin, Ankara genelinde çeşitli semtlerdeki büfe, bakkal, market gibi umuma açık iş yerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanarak sivil imamlarla iletişim sağladıkları ve haberleştikleri tespit edildi.

Bu kapsamda, 1'i mahrem imam, 1'i görevde, 8'i daha önce ihraç veya emekli edilmiş, 6'sı ilişiği kesilmiş askeri personel olmak üzere 16 şüphelinin gözaltına alınmalarına karar verildi.

Şüphelilerin yakalanmasına ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince devam ediliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN