ABD’li milyarder Elon Musk 'doğrunun yanında olacağım” dedi sözünü yedi! İsrail’e gitti: Netanyahu’ya destek verdi

ABD’li milyarder Elon Musk, “Para kaybetsem de ölene kadar doğrunun yanında olacağım” dedi. Ama sözünü yedi. İsrail’e gitti. Netanyahu’ya destek verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2023 Güncelleme 28 Kasım 2023, 07:02
ABD’li milyarder Elon Musk ’doğrunun yanında olacağım” dedi sözünü yedi!  İsrail’e gitti: Netanyahu’ya destek verdi

İÇİNDEKİLER

İsrail, Hamas'ın "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Gazze'yi yakıp yıktı. Dünya sessiz kaldı. Gözlerin çevrildiği ABD'li milyarder Elon Musk da "Tarafsız" olduğu mesajını paylaştı. Ancak sözünde durmadı. Önceki gün İsrail'e gidip soykırımcı Başbakan Binyamin Netanyahu'ya desteğini açıkladı. Bir de Starlink konusunda anlaşmaya vardığı hatırlatıldı.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Tel Aviv'in onayı olmadan Musk'ın sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink ile Gazze'de uydu interneti sağlanmayacağını hatırlattı. "Elon Musk, İletişim Bakanlığımız ile önemli bir ön anlaşmaya vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Sonuç olarak Starlink uydu internet sistemi, İletişim Bakanlığı'nın onayı olmadan Gazze'de çalıştırılamaz" ifadelerini kullandı.

ATEŞKES 2 GÜN DAHA UZATILDI
Katar Dışişleri Bakanlığı, Gazze'deki "insani aranın" 2 gün daha uzatılması için İsrail ve Hamas'ın mutabakata vardığını açıkladı. Kararın ardından Hamas, İsrail'in serbest bırakacağı 3 kadın ve 30 gencin isimlerinin olduğu listenin ellerine ulaştığı bilgisini paylaştı. Hamas ile İsrail arasındaki 4 günlük "insani ara" geçtiğimiz cuma günü saat 08.00'de yürürlüğe girmişti.

MUSK, 'TARAFSIZLIK SÖZÜNÜ' ÇABUK UNUTTU
ABD'li milyarder Elon Musk, tarafsızlığından vazgeçti. İsrail'e giderek Netanyahu'ya destek verdiğini gösterdi.

ASKER FİRARDA
İsrail ordusunda, kriz başladı. Netanyahu, cephede başarısız olan bir taburu, tamamen dağıttı. İki komutanı da görevden aldı. Onlarca askerin Gazze'ye savaşmaya gitmek istemedikleri anlaşıldı. Bu yüzden birçok askerin tutuklandığı iddiası ortaya atıldı. Bazı askerlerin de "Kuşatma altındaki bir bölgeye girdik ve sürekli bizim tarafımıza RPG roketleri atıldı" diyerek ölmek istemediklerini anlattıkları vurgulandı.

NOTLAR:
Beyaz Saray, ateşkesin 2 gün daha uzatılması kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
Hamas'ın eline 10'u çocuk 180 kişinin hala esir olduğu bildirildi.
İsrail medyası, serbest bırakılan rehinelerin Gazze'de hiçbir kötü muameleye maruz kalmadığını açıkladı.
Filistinli mahkum Al-Jabali: İsrail üzerimize gaz sıkıyor, bizi taciz ediyorlardı.
Gazze'de İsrail'in alıkoyduğu 10 doktordan haber alınamıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN