Atilla Dorsay'dan canlı yayında terör propagandası! Hakim katili Yılmaz Güney'e övgüler yağdırdı: "Adamı mahkum mu edelim?"

Bebek katili PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a methiyeler dizen TELE 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın da katıldığı programda Sinema Eleştirmeni Atilla Dorsay skandal sözlerle terör propagandasına imza attı. Dorsay, "Var mı bir Kürdistan? Yok. Bırakalım da kursunlar.” diyerek bölücülere destek verdi. 1974 yılında bir hakimi öldüren Yılmaz Güney'e övgüler yağdıran Dorsay, "Hakimi öldürdü diye adamı mahkum mu edelim?" ifadeleriyle olayı meşrulaştırdı. Dorsay'ın bölücü ifadelerine sosyal medyadan tepki yağdı.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2023, 01:33 Güncelleme 28 Kasım 2023, 08:09
Atilla Dorsay’dan canlı yayında terör propagandası! Hakim katili Yılmaz Güney’e övgüler yağdırdı: Adamı mahkum mu edelim?

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a övgüler yağdıran Merdan Yanardağ'ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı CHP fondaşı TELE 1 kanalında bu sefer de sözde Kürdistan kuruldu.


DORSAY'DAN CANLI YAYINDA TERÖR PROPAGANDASI
Canlı yayına konuk olan Sinema Eleştirmeni Atilla Dorsay skandal sözlerle terör propagandasına imza attı, hakim katili Yılmaz Güney'e övgüler yağdırdı.


BIRAKALIM DEVLET KURSUNLAR
Terörün siyasi ayağı HEDEP ve PKK'nın sözcülülüğüne soyunan Dorsay, "Bugün Kürtler, dünya üzerinden kendi devleti olmayan tek ırk. Var mı Kürdistan? Yok, bırakalım da kursunlar." dedi.

HAKİM ÖLDÜRMÜŞ YILMAZ GÜNEY'E GÜZELLEME
İnsanların aklıyla alay edercesine katil savunulucuğu yapan Dorsay, "Yılmaz Güney bir hakimi öldürdü diye adamı mahkum mu edelim?" ifadelerini kullandı.

Canlı yayında terör seviciliğe imza atan Dorsay, şu ifadeleri kullandı:

Yılmaz Güney'in hayatı 3K üzerine kuruluydu. Birincisi Komünizm. Bunun benim için hiçbir zararı yok. Komunizm solculuğun belki zirvesi ama sonuç olarak paylaşma denen kutsal ilkeye dönük bir ideolojidir.

İkincisi Kürt olması. Kürtleri hiçbir zaman küçük görmedim. Çünkü bugün kürtler dünya üzerinde bile kendi vatanı, kendi devleti olmayan tek ırk. Var mı bir Kürdistan, yok. Kurdurtsunlar kardeşim niye yapılmıyor

Üçüncüsü katildi. Hakimi öldürdü. Ne yapalım? Kötü diye bu adamı mahkum mu edelim! Onun yaptığı çok güzel işler var.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
Dorsay'ın canlı yayında yaptığı terör propagandasına sosyal medyadan tepki yağdı. İşte o tepkiler:

"Atilla Dorsay, Yılmaz Güney bir katil, hakimi öldürdü diye adamı mahkum mu edelim? diyor. Diğerleri de destekliyor. Lisansı iptal edilip derhal TELE 1 kapatılsın."


"Adamlar canlı yayında açık açık bölücülük yapıyor, umarım RTÜK devreye girer."

"Bakın şu hadsizlere. Atill Dorsay: Yılmaz Güney bir hakimi öldürdü diye adamı mahkum mı edelim?"

"Atilla Dorsay: "Yılmaz Güney bir hakimi öldürdü diye adamı mahkum mu edelim?" Olur mu canım.. Bir hakimi öldürdü diye adam mahkum mu edilir. Ulan siz bizim aklımızla alay mı ediyorsunuz.. Şunları söylerken hiç mi utanmıyorsunuz. Ya daha programda neler söylediler, çıldırırsınız.

-Yılmaz Güney'in Sefa Mutlu'yu öldürmesine "helal olsun" demeler..
-Yılmaz Güney hiçbir kadına şiddet uygulamamış.
-Kürdistan kurulsa ne olurmuş
-Karısını boğan Althusser için "Karısı da galiba çekilmez bir kadındı." diyip gülüşmeler"

"Atilla Dorsay, fetvayı verdi. (Ünlü bir yazar(!) iseniz adam öldürseniz de mahkum edilmemelisiniz.) "Yılmaz Güney bir hakimi öldürdü. Peki ne yapalım, bu adamı mahkum mu edelim? Onun yaptığı o kadar muhteşem şeyler var ki. Tek bir cinayet işledi onu da bugünkü cinayetler gibi değil."

CHP FONDAŞININ TERÖR SEVİCİLİĞİ
Milli değerlere aykırı yayın yapan CHP'nin fonladığı TELE 1 televizyonundaki bir programda terör örgütü PKK-KCK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamaları nedeniyle tutuklanan sözde gazeteci Merdan Yanardağ hakkında "basın yoluyla suçu ve suçluyu övme" ile "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteminde bulunulmuştu.

BEBEK KATİLİNE ÖVGÜ YAĞDIRMIŞTI
PKK elebaşı Öcalan'ı güzelleyen Yanardağ şu skandal ifadeleri kullanmıştı:

"İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz."

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün bir televizyon programında CHP yandaşı gazeteci Merdan Yanardağ'ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatılmıştı.

Bir televizyon kanalındaki programda PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü elebaşı ile ilgili güzelleme yapması nedeniyle Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatılmıştı.


HAPİS CEZASI ALMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün bir televizyon programında gazeteci Merdan Yanardağ'ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatmıştı. Mahkeme, Yanardağ'ın Abdullah Öcalan'ın siyasetini övdüğüne dair sözleri olduğu gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

YANARDAĞ'DAN TAHLİYE KARARI SONRASI TERÖR SEVİCİLERİNE DESTEK VERMİŞTİ
Merdan Yanardağ'dan tahliye edilmesinin ardından bir skandala daha imza atmıştı.

Bebek katili terörist elebaşı Öcalan'a güzellemesi yapan Yanardağ, terör sevicilerine özgürlük çağrısında bulundu. Yanardağ: "Dostlarıma kavuştuğum için mutluyum ama Can Atalay içeride, Osman Kavala içeride, Tayfun Kahraman içeride. İçeride çok sayıda suçsuz arkadaşımız var." ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN