Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Cezayir dönüşü Netanyahu'ya sert tepki: Pılını pırtısını toplayıp gidecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dünya haklarının artık Gazze'deki İsrail zulmüne sessiz kalmadığını vurguladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2023 Güncelleme 23 Kasım 2023, 07:03
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Cezayir dönüşü Netanyahu’ya sert tepki: Pılını pırtısını toplayıp gidecek

İÇİNDEKİLER

Dünya haklarının artık Gazze'deki İsrail zulmüne sessiz kalmadığını vurgulayan Başkan Erdoğan şu açıklamayı yaptı: Gazze'deki işgal, toplumların vicdanlarını harekete geçirdi. Almanya'da, İngiltere'de, ABD'de, Fransa'da maşeri vicdanlar sokaklara indi. İsrail'in caddeleri bile hareketlendi. '
Herkes Netanyahu'ya "Artık git" der hale geldi. Bazı yabancı ülke yetkilileri bize "Bundan kurtulmalıyız" dedi. İnşallah çok kısa bir zamanda pılısını pırtısını toparlayıp, çekilecek.



GAZZE FİLİSTİN TOPRAĞI OLARAK KALACAK
Başkan Erdoğan, "Herkes şunu bilmeli. Gazze bir Filistin toprağıdır. Öyle de kalacaktır. İsrail'in işgali adeta bir kapkaç olayıydı. Ama artık devran böyle dönmüyor" dedi.

"VALİZİNİ TOPLA NETANYAHU"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir dönüşü uçakta önemli açıklamalar yaptı:
Her şeyden önce herkes bir defa şunu bilmeli, Gazze bir Filistin toprağıdır. Filistin toprağı olarak inşallah kalacaktır.
Gazze'de gerçekleşen işgal, bazı ülkelerin yönetimlerini sessizliğe gömse de toplumların vicdanlarını harekete geçirdi.

Berlin'de yürüyüşler oldu. İngiltere'de ABD Beyaz Saray'ın önünde, Fransa'da, Latin Amerika'da neler olduğunu görüyorsunuz.
Artık maşeri vicdan harekete geçti ve bununla birlikte İsrail'in sokakları bile hareketlendi. Herkes Netanyahu'ya "artık git" der hale geldi.
Bazı yabancı ülke yetkilileri bize "bundan kurtulmalıyız" diyor. Netanyahu pılını pırtısını toparlayıp, buradan çekilecek.
Zaten mahkemelik bir durumu da var. Belki de oradan kurtulmak için böyle bir adımı atmış da olabilir. Fakat hangi yönde adım atarsa atsın, kurtulamayacak.

YETER ARTIK!
Başkan Erdoğan, şu anda Gazze'deki katliamlar karşısında insanlığın feryat ettiğini söyledi. "Zamanında Bosna'da, Kosova'da yaşanan katliamlar görmezden gelindi. Irak'ta, Suriye'de yine utanç verici sessizlik hakimdi. Bu kez öyle olmadı. Ülkelerin yönetimleri yine bildiğiniz gibi. Halklar "yeter bunca zulüm" diyor. Sokaklardan yükselen ses bir vicdani haykırıştır" dedi.

Başkan Erdoğan, "Bazı yabancı ülke yetkilileri bize 'Bundan kurtulmalıyız' diyor. Netanyahu pılını pırtısını toplayıp gidecek" açıklamasını yaptı

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN