Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıkladı: Gazze için kritik adım! Türkiye dahil 7 ülke harekete geçti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gazze konusunda Türkiye olarak tek taraflı çabalardan ziyade bütün aktörleri harekete geçirmeye ilişkin bir çabanın içersinde olduklarını dile getirdi. 7 ülkenin Gazze için harekete geçtiğini belirten Bakan Fidan, "Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi. 7 ülke tarafında oluşturulan temas grubunda Türkiye, Endonezya, Nijerya, Ürdün, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan bulunuyor.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2023, 01:53 Güncelleme 21 Kasım 2023, 03:40
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıkladı: Gazze için kritik adım! Türkiye dahil 7 ülke harekete geçti

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bakanlığının 2024 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

7 ÜLKE GAZZE İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Bakan Fidan, Gazze konusunda Türkiye olarak tek taraflı çabalardan ziyade kolektif olarak bütün aktörleri harekete geçirmeye yönelik bir çabanın olduğunu belirten Bakan Fidan şu ifadeleri kullandı:

FAALİYETLERİNE BAŞLADI
"7 ülke olarak (Türkiye, Endonezya, Nijerya, Ürdün, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan) bir temas grubu kuruldu biliyorsunuz. Türkiye de aralarında bu ülkelerin. Faaliyetlerine başladı.

Bugün Çin'deydi, yarın Moskova'da. Bugün burada olduğum için gidemedim. Yarın ve sonraki seyahatlerde biz de olacağız.

"NE GEREKİYORSA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Bununla beraber alınan kararlar var. İsrail zulmünün devam etmemesi, son bulması ve bölgede iki devletli çözümün hayata geçmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN