CHP Yeni Genel Başkanı kim oldu? CHP 38. kurultayı başkanlık seçim sonucu; Hangi aday kaç oy aldı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayı bugün gerçekleşti. Bu kapsamda 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı genel başkan seçimi sürecinde sonuçları ve hangi adayın kaç oy aldığını merak ediliyor. CHP'de başkanlık seçimi salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura kaldı. CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasındaki büyük hesaplaşmayı tavşan aday Özgür Özel kazandı. Kemal Kılıçdaroğlu 13 yılın ardından CHP Genel Başkanlık koltuğunu kaybetti.

Giriş Tarihi 05 Kasım 2023, 02:33 Güncelleme 05 Kasım 2023, 02:59
CHP Yeni Genel Başkanı kim oldu? CHP 38. kurultayı başkanlık seçim sonucu; Hangi aday kaç oy aldı?

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayı bugün gerçekleşti. Bu kapsamda 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı genel başkan seçimi sürecinde sonuçları ve hangi adayın kaç oy aldığını merak ediliyor. Genel başkanlık için Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu aday oldu. Peki, CHP Genel Başkanı açıklandı mı, kim oldu? CHP 38. kurultayı başkanlık seçim sonuçları, hangi aday kaç oy aldı? İşte detaylar...

CHP GENEL BAŞKANI KİM OLDU?

13 yıldır Genel Başkanlık görevinde yer alan Kemal Kılıçdaroğlu kaybetti. Özgür Özel, CHP'nin yeni Genel Başkanı oldu.

KURULTAY PROGRAMI

CHP'nin 4-5 Kasım tarihinde yapılacak kurultayında ilk gün genel başkan seçimi, ikinci gün ise PM ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi yapılacak. CHP'de genel başkanlığa aday olabilmek için delegelerin yüzde 5'inin imzası gerekiyor.

ÖZGÜR ÖZEL KAZANDI
CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasındaki büyük hesaplaşmayı tavşan aday 812 oy ile Özgür Özel kazandı. 532 oy ile Kemal Kılıçdaroğlu 13 yılın ardından CHP Genel Başkanlık koltuğunu kaybetti.