Meral Akşener'den İsrail'i aklama çabası! Filistin’i savunanlara 'samimiyetsiz' dedi! Eski mesajları tutarsızlığını gözler önüne serdi

Soykırımcı İsrail, katliama devam ediyor. Sivilleri hedef alan kalleş saldırılar aralıksız sürerken Gazze'ye her saniye bir bomba düşüyor. Batılı liderler bu katliam karşısında başını kuma gömdü. Yalnızca dünyada değil Türk siyasetçilerden de zulüm karşısında sessizliğini koruyanlar oldu.O isimlerden birisi de İYİ Parti lideri Meral Akşener'di. Akşener, soykırım karşısında bugün sessizliğini İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nda bozarak, katliama tepki gösterenleri hedef aldı.Öte yandan Meral Akşener'in geçmiş dönemde Hamas'a verdiği destek mesajları da siyasi tutarsızlığının aynası oldu.İşte detaylar...

Giriş Tarihi 25 Ekim 2023, 15:05 Güncelleme 25 Ekim 2023, 15:37
Meral Akşener’den İsrail’i aklama çabası! Filistin’i savunanlara ’samimiyetsiz’ dedi! Eski mesajları tutarsızlığını gözler önüne serdi

İÇİNDEKİLER

İsrail'in soykırım ablukasına aldığı Gazze Şeridi'nde yaşanan dramın boyutu her geçen gün artıyor.

Yüzbinlerce kişinin kendi topraklarında mülteci konumuna düştüğü Gazze'de, insanlar ölümün kıyısında dünyanın en büyük soykırımına tanıklık ediyorlar.

Katil İsrail devleti 7 Ekim'de Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'nu bahane ederek sivil, çocuk demeden bebekleri bile terörist ilan etti.

19 günden bu yana 12 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı belirlendi. Bu rakam, bir atom bombası ile eş değerdi. Dünya, bu katliam karşısında başını kuma gömdü. Yalnızca dünyada değil Türk siyasetçilerden de zulüm karşısında sessizliğini koruyanlar oldu.

O isimlerden birisi de İYİ Parti lideri Meral Akşener'di.

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya tepki göstermek yerine hedef yanıltmayı ve insalık dışı katliama karşı taraf kalmayı tercih etti. Filistin'e destek verenleri 'Samimiyetsizlikle' suçlayan Meral Akşener, İsrail yanlısı ifadeler kullanarak Hamas'ın da çocukları öldürdüğünü ifade etti.

Daha önce ABD basınının 'Hamas çocuklarının kafasını kesti' dediği ancak daha sonra yalan çıkan bu haberleri görmezden geldi.

Sivil halka 12 bin ton bomba yağdıran İsrail yerine Hamas'ı hedef gösterdi. "Eğer gerçekten samimiyseniz Netanyahu'ya gösterdiğiniz tavrı kadın ve çocuk demeden acımasızca öldüren Hamas'a da gösterilmelidir" dedi.

Akşener şunları söyledi;

İsrail Gazze'yi adeta bir atış talimi alanına çevirdi. Çocuklar Netanyahu'nun elinde katledildi. Bir çatışma ancak bu kadar onursuz, bu kadar şerefsiz olabilir.
Gerçekler tüm çıplaklığıyla konuşulmalıdır. O gerçek de Netanyahu bir savaş suçlusudur, bir çocuk katilidir.
Hamas'ın terör saldırılarında binden fazlası sivil olmak üzere, 1400 İsrail vatandaşı, hayatını kaybetmişti. İsrail'in karşı saldırılarında ise dört binden fazla sivil Filistinli, hayatını kaybetti.
Sivilleri, çocukları öldüren Netanyahu terörüyle, müzik festivalinde gençleri tarayan, Hamas terörü, aynı şeydir. Ve sıfatına bakılmadan, hak ettiği gibi, bir katil gibi, bir terörist gibi muamele görmelidir.
Eğer gerçekten samimiyseniz Netanyahu'ya gösterdiğiniz tavrı kadın ve çocuk demeden acımasızca öldüren Hamas'a da gösterilmelidir.

Öte yandan Hamas'a tavır alın diyen Meral Akşener'in geçmiş dönemde Hamas'a verdiği destek mesajları gündem oldu. Mesajlarla birlikte Akşner'in tutarsız siyaseti bir kez daha gözler önüne serildi.

Akşener'in sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda şu ifadeler yer alıyordu:

"Hamas ve Mescid'i Aksayı İsrail masalarında bıraktılar"

"And olsun ki; Gazze'de, Herat'ta, Yemen'de, ne kadar mazlum varsa çığlıkları biz olacağız!Şart olsun k zalimlere korku, mazlumlara umut olacağız! Milletimiz yeniden gülsün diye, huzurlu olsun diye, nefesimiz kesilene kadar çalışacağız!

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ
Meral Akşener'in İsrail'i destekleyen sözlerine sosyal medyadan tepki gecikmedi:

Bu ne saçmalıyor? Hamas sivillere zarar vermiyor rehinelere nasıl iyi davrandığı zaten ortada
Utangaç İsrail yanlısı böyle olunur.

Hamas'ın saldığı rehineler, giderken misafirperliklerinden dolayı teşekkür ettiler, Meral Hanım…



Her şey oluyorlar bir tek Müslümanlar'a yakınlık duyamıyorlar.

Meral Akşener safını belli etti!

Meral Akşener de maskesini düşürdü. Artık açıkça düşman safındadır!

Geçtiğimiz günlerde de İyi Parti'den Balıkesir Milletvekili olan Çömez, sosyal medya hesabından ırkçı bir paylaşım yaparak, derdinin millet ve hizmet olmadığını bir kez daha göstermişti.

Çömez, Gazze'ye yardım için gönderilen ve masum çocukların ve sivil vatandaşların imdadına yetişecek olan 20 kişilik uzman hekim üzerinden hükümeti hedef alarak kirli siyasete soyundu.

Sağlık Bakanlığının yardım uçağı paylaşımını alıntı yaparak, kendi sosyal medya hesabından paylaşan İP'li Çömez, tüm dünyanın gözleri önünde işlenen insanlık suçlarına gözlerini kapattı ve Türkiye'nin bölgeye yolladığı yardım uçak üzerinden ırkçı paylaşımda bulundu. Çömez, paylaşımında, Türkiye'de görev yapan Suriyeli doktorları hedef alarak, "Diplomaları var mı yok mu belli değil, güvenlik soruşturmaları yapılmamış, hani şu ana dilleri Arapça olanlar var ya onlardan bahsediyorum. O uçakta bunlardan da var mı?" diyerek ırkçılık içeren skandal bir paylaşım yapmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN