Eski Pentagon danışmanı Douglas Macgregor'dan itiraf: Amerikan özel kuvvetleri Gazze'de paramparça oldu

İsrail'in Gazze'de Filistinli müslümanlara uyguladığı soykırım devam ederken ABD Savunma Bakanlığı'nın eski danışmanı Emekli Albay Douglas Macgregor'dan itiraf gibi sözler geldi. ABD ve İsrail özel kuvvetlerinden oluşan bir birliğin keşif yapmak ve rehineleri kurtarmanın yollarını bulmak için Gazze'ye girdiğini belirten Douglas Macgregor, "Ancak paramparça oldular ağır kayıplar verdiler." dedi. Gregor Gazze'ye karadan girişin çok tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2023, 14:40 Güncelleme 25 Ekim 2023, 16:22
Eski Pentagon danışmanı Douglas Macgregor’dan itiraf: Amerikan özel kuvvetleri Gazze’de paramparça oldu

İÇİNDEKİLER

Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonunun ardından işgal altındaki Gazze'de katliama başlayan İşgalci İsrail Filistin'de soykırım suçu işliyor.

Gazze'de elektiriği suyu ve gıdayı kesen İşgalci İsrail fosfor bombası kullanarak camileri, okullları hastaneleri hedef alarak 2 binden fazla çocuğu katletti.

ABD VE BATI İŞGALCİ İSRAİL'E DESTEK VERİYOR!
İşgalci İsrail'e en güçlü destek ABD'den geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken "Bir Yahudi olarak buradayım" ifadeleriyle Netanyahu'ya sarılıken ABD Başkanı Biden da Gazze'de vurulan hastaneyi İsrail'in vurmadığını iddia ederek "Desteğimiz devam edecek" dedi.

GAZZE'YE KARADAN GİRMEYİ DENEDİLER
Her fırsatta Gazze'ye karadan girip katliam yapacaklarını vurgulayan İsrail, Hamas'ın yer altı tünelleri karşısında bunu başaramadı. Geçtiğimiz günlerde bir rehine kurtarma operasyonuna girişen İsrail'İn bu girişiminin başarısız olduğu ABD'li askeri analist tarafından itiraf edildi.

ABD'Lİ İSİMDEN İTİRAF: DENEDİLER PARAMPARÇA OLDULAR
ABD Savunma Bakanlığı'nın eski danışmanı Emekli Albay Douglas Macgregor, ABD ve İsrail özel kuvvetlerinden oluşan bir birliğin keşif yapmak ve rehineleri kurtarmanın yollarını bulmak için Gazze'ye girdiğini belirterek "Ancak paramparça oldular ağır kayıplar verdiler." dedi.

Macgregor şunları söyledi:

"Şu anda özel kuvvetlere 2.000 denizciye ve belki de özel kuvvet ve özel harekat kuvvetlerine güveniyoruz. Son 24 saatte gördüğümüz gibi bu pek de büyük bir etki yaratmayacak.

Özel harekat güçlerimizden bazıları ve İsrail özel harekat kuvvetleri rehinleri serbest bırakmayı planlamak amacıyla keşif yapmak üzere Gazze'ye girdi ve anladığım kadarıyla paramparça oldular ağır kayıplar verdiler. Sanırım bu noktaya doğru gidiyoruz. Bunun hiçbir şekilde İsrail için bir kazanç olarak görmüyorum. Ve kesinlikle bizim için son derece tehlikeli."

TÜRKİYE SÖZLERİ DİKKAT ÇEKMİŞTİ
Öte yandan Macgregor geçtiğimiz günlerde Türkiye ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar yapmıştı.

Macgregor, "Türklerin dışarıda kalabileceğinden oldukça şüpheliyim. Türkler Sünni Müslümanlardır. Onlar Sünni Müslümanların fiili liderleridir. Bölgenin en büyük silahlı kuvvetlerine sahipler. İsrail'e çok yakınlar."

"KIYAMETE GİDEN ÇOK TEHLİKELİ BİR YOLDAYIZ"
Macgregor sözlerinin devamında şunları söylemişti:

"Bu yolda ilerlersek İsrail'e ne yapacağız? Ve öyle görünüyor ki, daha çok Dışişleri Bakanı Blinken'ı dinliyoruz. O, müzakereye ve ara buluculuğa yer olmadığını söyleyen, giderek daha çok başkomutanımıza benzeyen biri. Hamas'ın yok edilmesi gerekiyor. Gazze'ye girmeliyiz. Eğer öyleyse, sanırım kıyamete giden çok tehlikeli bir yoldayız."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN