Başkan Erdoğan'dan Davutoğlu ve Babacan'a 'One minute' salvosu: Davos'ta 'yandık' dediler, biz değil siz yandınız CHP koltuğuna sığındınız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin üzerinden riyakar bir siyaset yürüten Gelecek Partisi Gernel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a sert tepki gösterdi. Davos'ta yaptığı 'One minute' çıkısını hatırlatan Erdoğan, Davutoğlu ve Babacan'ın bu çıkış sonrası "İşte şimdi yandık…" yorumunu yaptığını dile getirdi. "Biz dimdik ayaktayız" diyen Erdoğan, Davutoğlu ve Babacan'a ithafen "Siz yandınız, siz hiçbir şeye yar olmadınız. Olmayacaksınız da… Yani CHP'nin koltuğuna sığınmak size hiçbir şey katmayacak" dedi.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2023, 13:02 Güncelleme 25 Ekim 2023, 13:18
Başkan Erdoğan’dan Davutoğlu ve Babacan’a ’One minute’ salvosu: Davos’ta ’yandık’ dediler, biz değil siz yandınız CHP koltuğuna sığındınız

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ABD ve Batı'nın kesintisiz desteğini alıp Gazze'de sistematik bir soykırım süreci yürüten İsrail'e çok sert tepki gösteren Erdoğan, "İsrail, 7 Ekim'den beri Gazze'deki masum insanlara karşı, tarihin en kanlı, en iğrenç, en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı.



Gazze'de şehit olan Filistinlilerin yarısından fazlasının çocuk olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin neredeyse yarısı çocuklardan, kalan yarısı da onların anneleri ve aile büyüklerinden oluşuyor. Tek başına bu tablo bile, amacın kendini savunma değil, taammüden insanlık suçu işlemeye yönelik bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir" dedi.



"EY İSRAİL BATI'NIN SANA BORCU ÇOK AMA TÜRKİYE'NİN SANA BORCU YOK"
Erdoğan, "Tüm Batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Buradan sesleniyorum; Ey İsrail sen bir örgüt olabilirsin, bu Batı'nın sana borcu çok. Ama Türkiye'nin sana borcu yok" şeklinde konuştu.

İSRAİL ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ
Başkan Erdoğan, İsrail'e yapacağı ziyareti de iptal ettiğini duyurdu;

"Ben hayatımda bir kere bu Netenyahu denilen adamın eline sıktım. Nerede? Kendi evimizde, Türkevi'nde İyi niyetimiz vardı ama iyi niyetimizi suiistimal etti. İsrail'e gitme projemiz vardı iptal, gitmeyeceğiz"



DAVUTOĞLU VE BABACAN'IN DAVOS'TAKİ 'ONE MİNUTE' RİYAKARLIĞI!
Erdoğan'ın gündeminde Filistin üzerinden riyakar bir siyaset yürüten Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan da vardı.

Davos'ta yaptığı 'One minute' çıkısını hatırlatan Erdoğan, Davutoğlu ve Babacan'ın bu çıkış sonrası "İşte şimdi yandık…" yorumunu yaptığını dile getirdi.

Şu ifadeleri kullandı;

Ben bunu Davos'ta o zamanki başbakanlarına söylemiştim. Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz demiştim. Zira babasının böğrüne sığınmış o çocuğu nasıl kurşunladıklarını biliyoruz. Ve o günden bu yana Davos'a bir daha gitmedim.

"BİZ DİMDİK AYAKTAYIZ"
O gün benimle beraber olan iki arkadaş, bir tanesi de bugün yine bir siyasi partinin başında, bir diğeri de bir diğer siyasi partinin başında onlar da arkamdan geliyorlar. Onların arkasında da yine bizim arkadaşlar. Ne diyorlar biliyor musun? İşte şimdi yandık… Ben öyle dedim ya, işte şimdi yanmışız. Yandık mı? Biz dimdik ayaktayız dimdik ayakta.



DAVUTOĞLU VE BABACAN'A: "SİZ YANDINIZ, CHP KOLTUĞUNA SIĞINDINIZ..."
Siz yandınız, siz hiçbir şeye yar olmadınız. Olmayacaksınız da… Yani CHP'nin koltuğuna sığınmak size hiçbir şey katmayacak. Biz ise bu yolda evvel Allah dimdik yürüyoruz.


TEK VİDEODA FİLİSTİN İÇİN NELER YAPILDI
Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin Filistin için attığı adımları gösteren bir video da izletti.

Söz konusu videoda Erdoğan'ın "One minute" çıkışından BM'de Filistinli mazlumların haklı davasını haykırdığı konuşmaya kadar birçok önemli detay yer aldı.



TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN