Paralel İttifak girişiminin görüntüsü sızdı! DEVA Partisi'nden Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki... CHP'den ilk açıklama

14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrasında muhalefet çil yavrusu gibi dağıldı. Skandalların ardı arkası kesilmedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi yaptığı kirli pazarlıkları seçim sonrasında da devam ettirmeyi sürdürdü. Kılıçdaroğlu 6 partinin il ve ilçe yöneticileri ile gizli görüşme yaptı. Takvim.com.tr'nin "Paralel ittifak girişimi" diyerek gündeme getirdiği görüşmelere ilişkin görüntüler sosyal medyaya düşünce ortalık karıştı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, "Yazık. Yakışmadı Kemal Bey." sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Yeni bir '39 vekil vakası' hazırlığının yapıldığından kaygılıyız. Değişim şarttır" dedi.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2023, 05:09 Güncelleme 25 Ekim 2023, 11:53
Paralel İttifak girişiminin görüntüsü sızdı! DEVA Partisi’nden Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki... CHP’den ilk açıklama

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından büyük bir hezimete uğrayan 8'li koalisyonun ortakları adeta birbirlerine girdi. Türk siyasi tarihi açısından yıllarca unutulmayacak skandallar ve manzaralara imza atıldı.



KİRLİ PAZARLIKLARIN ADAMI: KILIÇDAROĞLU
Seçimler öncesinde "Neye mal olursa olsun kazanmalıyım" diyerek birbirinden ilginç, gizli ve kirli ittifaklara yelken açan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce HDP'yi yanına aldı.

Sonrasında DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'ye milletvekili dağıtan Kılıçdaroğlu, bu partilerden 40 vekilin CHP listesinden Meclis'e girmesini de sağladı.

Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği seçimlerde ittifak ortaklarına vekillik dağıtması ise CHP'lilerden büyük tepki gördü.



İTTİFAK ORTAKLARINDAN HABERSİZ PROTOKOLLER
Üstelik Kılıçdaroğlu'nun 14 ve 28 Mayıs seçimleri arasındaki süreçte Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokol de hala hafızalarda. Bu gizli protokolden kendi partilileri ve ittifak ortaklarının haberdar olmadığı ortaya çıkmış ve bir başka skandal daha gözler önüne serilmişti.

HUYLU HUYUNDAN SEÇİMDEN SONRA DA VAZGEÇMEDİ
Öte yandan büyük bir skandal daha açığa çıktı.

Gizli pazarlıkları seçim sürecinden sonra da devam ettiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun ittifak ortaklarındaki il ve ilçe başkanları ile gizli görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi.

PARALEL İTTİFAK GİRİŞİMİ
Takvim.com.tr'nin "Paralel ittifak girişii" manşete ile dikkat çektiği görüşmelere ilişkin görüntüler sızdı.

Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partili il ve ilçe yöneticileri ile yaptığı görüşmede Kılıçdaroğlu'nun ilçe başkanlarına bazı vaatlerde bulunduğu sonrasında ise DEVA Partili bu isimlerin istifa kararı aldığı iddia edildi.

BAY KEMAL'İN GİZLİ GÖRÜŞMESİ SONRASI DEVA'YA İSTİFA ŞOKU
İşte bu yaşanan skandallar silsilesi iki ittifak ortağını iyice birbirine düşürdü.

Gizli görüşmeyle İstanbul'daki 10'dan fazla İlçe başkanının DEVA Partisi'nden istifa etmesine neden olan Kılıçdaroğlu'na DEVA Partisi'nden sert tepki geldi.



YAZIK! YAKIŞMADI KEMAL BEY
Birçok DEVA Partili sosyal medya üzerinden "Kılıçdaroğlu'na güvenmemeliydik, sırtımızdan hançerledi" yorumları yaptı. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin de Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Şahin, partisindeki ilçe başkanlarınının istifa etmesi yönünde gizli görüşmeler gerçekleştiren Kılıçdaroğlu hakkında sosyal medyadan açıklamada bulundu. Şahin "Yazık! Yakışmadı Kemal Bey" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun görüştüğü DEVA Partili bazı ilçe başkanlarının CHP'ye katılması karşılığında DEVA Partisi Esenyurt ilçe başkanı Halis Kahriman'a belediye başkanlığı verileceği iddia edildi.

Ayrıca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partili bazı ilçe başkanlarıyla yaptığı gizli görüşmenin, DEVA Partisi Esenyurt ilçe başkanı Halis Kahriman'a ait Mert Holding ofisinde gerçekleştiği ortaya çıktı.



YENİ BİR 39 VEKİL VAKASI DAHA
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken DEVA Partisi ilçe başkanlarıyla gizli ittifak fiskosu yapan Kılıçdaroğlu'na CHP içerisinden de tepki geldi.

"Yeni bir '39 vekil vakası' hazırlığının yapıldığından kaygılıyız" diyen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Sağın ıskartaya çıkmış, siyasi yaşamını tüketmiş aktörlerine partimizin önemli koltukları ikram edilerek sağdan oy alamayacağımızın onlarca örneğini yaşayarak gördük. Yerel seçim öncesinde Deva partili ilçe başkanlarının partimize devşirilmesinin arka planında siyasal/ideolojik bir yakınlaşma olduğunu düşünmek için hiç bir nedenimiz yok" sözleriyle Kılıçdaroğlu'na yüklendi.



KILIÇDAROĞLU'NA 'BIRAK GİT' ÇAĞRISI... "DEĞİŞİM ŞARTTIR"
CHP'li Emir, Kılıçdaroğlu'nun CHP koltuğunu derhal bırakması gerektiğini belirterek, "Partimiz bir evvel kendi ilkelerine ve değerlerine dönmek zorundadır. Değişim şarttır" dedi.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN