Son dakika: MİT'ten nefes kesen operasyon! PKK'nın Avrupa kasası yakalandı! AB'den hibe alıp örgüt üyelerine dağıttı

Son dakika haberleri... Türkiye-Irak arasında köprü görevi yapan PKK’nın Avrupa kasası Engin B. MİT tarafından düzenlenen operasyonla yurt dışına kaçacağı sırada yakalandı. Avrupa Birliği Hibe Programıyla fonlanan PKK'yla bağlantılı Göç İzleme Merkezi'ne gelen paraların tutuklanan Engin B. aracılığıyla örgüt üyelerine aktarıldığı saptandı.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2023, 09:00 Güncelleme 24 Ekim 2023, 10:25
Son dakika: MİT’ten nefes kesen operasyon! PKK’nın Avrupa kasası yakalandı! AB’den hibe alıp örgüt üyelerine dağıttı

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK'nın Irak'ta bulunan yapılanmasının üst düzey yöneticileriyle sıkı ilişki içerisinde olan ve Türkiye-Irak arasındaki örgütsel malzeme aktarımını sağlayan örgüt üyesi yurt dışına kaçacağı sırada yakalandı.

MİT ve İstanbul emniyeti güçleri terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularıyla irtibat halinde bulunan bir örgüt üyesinin peşine düştü. Uzun zamandır aranan şüpheli Irak'a gideceği sırada havalimanında gözaltına alındı.

DEŞİFRE OLMAMAK İÇİN EYLEMLERE KATILMIYOR
Şüpheli hakkında Diyarbakır'da tanık koruma programına dâhil olan eski bir örgüt üyesinin ifadesine göre Engin B.'nin Diyarbakır'da örgüt adına faaliyetler yürüttüğü, PKK/KCK'nın konumlandırılması, güvenlik güçlerine deşifre olmayacak şekilde canlı posta kutuları aracılığıyla haberleşmelerini sağladığı anlatıldı.

Örgüt üyesinin ayrıca örgüte halk tarafından destek verilmesi için çalışma yürütüp, örgüte ait hiçbir eyleme deşifre olmamak için katılmadığı belirlendi.

AB'DEN GELEN PARALARI ÖRGÜT ÜYELERİNE DAĞITIYOR
Sabah'ta yer alan habere göre, yapılan istihbarı çalışmalarda ise PKK terör örgütüyle bağlantılı olan Göz İzleme Derneği'nin Avrupa Birliğinden yüksek meblağlar alarak Engin B., aracılığıyla örgütle ilişiği bulunan aileler, cezaevinde hükümlü bulunan örgüt üyelerine para aktarımı yapıldığı öğrenildi.

Emniyet güçleri şüpheli hakkında yaptığı araştırmalar neticesinde 5 ayrı soruşturmada hakkında işlem yapıldığını tespit etti.

TÜRKİYE-IRAK ARASI ÖRGÜTÜN KÖPRÜSÜ
Terör örgütü PKK'nın Irak'ta bulunan yapılanmasıyla arasının iyi olduğu ve Türkiye-Irak arasında örgütler arası iletişimin Engin B., üzerinden yapıldığı belirlenirken, örgüt üyesinin Irak bölgesinde eğitim aldığı ve bu eğitimi Türkiye'de örgüt üyeleriyle paylaştığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Irak'tan Türkiye'ye getirilecek her türlü örgütsel malzemenin temini için kullanılan Engin B., çıkarıldığı nöbetçi sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının olaya yönelik yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN