Son dakika: Başkan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli görüştü! Gündem Gazze...

Son dakika... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. 45 dakika süren görüşme sona erdi. İki liderin ana gündem maddesinin İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırım olduğu öğrenildi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme sonrası paylaşılan fotoğraflarda önemli bir detay dikkatlerden kaçmadı.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2023, 13:43 Güncelleme 24 Ekim 2023, 16:18
Son dakika: Başkan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli görüştü! Gündem Gazze...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

GÜNDEM GAZZE
45 dakika süren görüşme sona erdi. İki liderin ana gündem maddesinin İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırım olduğu öğrenildi.


DİKKAT ÇEKEN BELGELER
Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme sonrası paylaşılan fotoğraflarda önemli bir detay dikkatlerden kaçmadı. Başkan Erdoğan ve Bahçeli'nin tokalaştığı sırada kabul salonunda bulunan ve Osmanlıca olduğu anlaşılan belgelerin Kudüs ile ilgili olabileceği değerlendiriliyor.

BAHÇELİ'NİN GAZZE ÇIKIŞI: İSRAİL'E 24 SAAT MÜHLET
Görüşme MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin İsrail'e karşı yaptığı "24 saat" çıkışının ardından gerçekleşecek olan ilk temas olarak dikkat çekiyor.

MHP lideri Bahçeli bugün TBMM'de yaptığı açıklamada bu meseleyi tekrar gündeme getirti ve "Devletim isterse Gazze için yola revan olurum" ifadelerini kullandı.

Milli Mücadele kahramanlarının askeri, siyasi ve diplomatik mücadelelerinin merkezinde Misak-ı Milli'nin zamanlar üstü hükümlerinin bulunduğuna dikkati çeken Bahçeli, Misak-ı Milli'nin ihlal edilemez bir egemenlik beyanı olduğunu ve zaman aşımına tabi olmadığını ifade etti.

"ECDADIMIZIN MİRASI"
MHP Genel Başkanı Bahçeli, vatanı korumanın, devleti müdafaa etmenin ve milli varlığı savunmanın, Anadolu topraklarına saplanıp kalarak yapılamayacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer böyle olursa kademe kademe vatanımızı kaybederiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu şuur ve siyasetle ülkemize yönelmiş tehditleri kaynağında bertaraf etmek için muazzam bir mücadelenin içindedir ve kesinlikle yalnız değildir. Kudüs güvende değilse, Gazze güvende değilse, Halep güvende değilse, Kerkük güvende değilse, soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz güvende değilse, altını çizerek belirtiyorum ki Ankara'nın güvenliğinden hiçbir akıl ve vicdan sahibi bahsedemeyecektir."

Bugün Gazze'de yaşanan felaketlerin bir insanlık suçu olduğunu belirten Bahçeli, "Kadim devlet aklımız ve irademizle devrede olmazsak, siyasi ve diplomatik temaslarımızı askeri caydırıcılıkla desteklemezsek, günü geldiğinde Gazze'deki dramların bir benzerine, Allah muhafaza ama Anadolu'da da mahkum olmamız kaçınılmazdır. Bu düşüncemin muhatapları zeka özürlüsü iş birlikçiler değildir. Bu düşüncemin muhatapları iç ihanet ve işgal cephesinde birleşen ciğeri beş para etmez soysuzlar hiç değildir." ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 21 Ekim 2023 akşamı sosyal medyadan yaptığı paylaşımın, milletine, devletine, insanlık onuruna ve gelecek nesillere duyduğu tartışılmaz sorumluluğun tanımı ve tavzihi olduğunu dile getirerek, o günden bugüne destek mesajları kadar haksız eleştirileri de takip ettiğini anlattı.

Paylaşımını aktaran Bahçeli, "Gazze'yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır." sözlerine yer verdiğini de hatırlattı.

Bazılarının şahsına yönelik "Önden siz buyurun." şeklinde alaycı bir üslupla karalama kampanyasına alet olduklarını belirten Bahçeli, "Hiç merak buyurmasınlar, bizim anlayış ve anılarımızda kimin arkadan geleceğine bakmadan önden gider şehit ön kuzular. Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze'deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevzisine girmek için yola revan olmazsam namerdim." şeklinde konuştu.

Bahçeli, yöneltilen bazı eleştirileri aktararak, şunları kaydetti:

"Bu ifade sahiplerinin hepsi birden vicdanen ve kalben yanmış ve küle dönmüş bir avuç çapulcudur. Gazze'deki toplu katliamı ve soykırıma varan İsrail şiddetini idrak etmek için Filistinli olmaya gerek yoktur, birilerinin iddia ettiği gibi Arap olmaya gerek yoktur, hatta Müslüman olmaya da gerek yoktur; sadece insan olmak, insani değerleri savunmak kafidir. Hastaneler bombalanıyor, okullar, camiler, kiliseler vuruluyor. Ey vicdansız dünya, çocuklar Kelimeişehadet getirerek can veriyor. Ey suskun insanlık, hayatta kalan Filistinli çocuklar, sırayla kefenlenmiş cansız bedenler arasında anne ve babalarını ağlayarak arıyor ve araştırıyor. Mazlumların ahı yüreklerimizi yakıyor."

"ZULÜM KARŞISINDA TARAFSIZLIK NAMUSSUZLUKTUR"
MHP lideri Bahçeli, Gazzelilerin Sina Yarımadası'na, Batı Şeria'da yaşayanların da Ürdün'e sürülmesi için hazırlık yapıldığını ifade ederek, "Bugün Filistin, yarın tüm bölge ve nihayet Türkiye'nin kuşatılması amaçlanıyor. Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur. Biz çok şükür namussuz değiliz, tarafız, haklının, masumun, insan onurunun, tarih ve inanç bağlarımız olan kardeşlerimizin tarafıyız. 24 saat dolmuştur. Türkiye Cumhuriyeti insanlık nam ve hesabına, barış ve çözüm iklimini yeşertmek, garantörlük mekanizmasını kurmak adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır." değerlendirmelerinde bulundu.

Geri adım atmayacaklarını vurgulayan Bahçeli, "24 saati Amerika'nın saatiyle özdeşleştirip 'Neredeydin 24 saat?' diye soran Amerikan uşakları. Biden saat kaçta dinlenme ofisine gitti?" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BM etkisizdir. BM Genel Sekreteri Refah Sınır Kapısı'nda boy göstermekten başka bir şey yapamamıştır. İslam İşbirliği Teşkilatından umut yoktur. Gazze için Kahire Barış Zirvesi'nden bir sonuç çıkmamıştır. İslam ülkeleri atıl ve aciz şekilde Gazze'nin bombalanmasını izlemektedir. O halde Gazze'yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir. Ya kalıcı barış ortamı sağlanarak iki devletli çözüm için taraflar masaya oturur ya da Gazze'nin imhasına Türkiye Cumhuriyeti her ihtimali dikkate alarak tepkisini üst düzeyde, en seri ve sert şekilde gösterir. Bizim tavrımız, tutumumuz ve duruşumuz budur. Gazze'ye gitmek gerekirse de hiç kimse meraklanmasın, Mescid-i Aksa'nın manevi ihtişamıyla, Allah'ın inayetiyle aranılan ve beklenilen her yerde şafak sökmeden olmasını da gayet iyi biliriz."

Devlet Bahçeli, çocuklar, bebekler ve kadınların ölmemesi; zalimlerin mahvolması; huzur, barış ve istikrarın derhal ve ön şartsız çatışma bölgesine hakim olması temennisinde de bulundu.