CHP ve İYİ Parti için matem günü: İzmir'de 3 HDPKK'lı başkan tutuklandı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınan HDP İzmir İl Başkanı Vedat Çınar Altan, İl Başkan Yardımcısı Berna Çelik ve Buca İlçe Başkanı Nihat Türk tutuklandı. Öte yandan 14 Mayıs'taki genel seçimler öncesinde HDPKK'lı yönetici Berna Çelik ile CHP’li Murat Bakan ve İYİ Partili Ümit Özlale’nin aynı toplantıda boy gösterdiği ortaya çıkmıştı.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 23:13 Güncelleme 10 Ekim 2023, 10:31
CHP ve İYİ Parti için matem günü: İzmir’de 3 HDPKK’lı başkan tutuklandı

İÇİNDEKİLER

HDP İzmir İl Başkanı Vedat Çınar Altan, İl Başkan Yardımcısı Berna Çelik ve Buca İlçe Başkanı Nihat Türk'ün İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, Bayraklı ilçesindeki İzmir Adliyesine götürüldü.

İZMİR HDP İL EŞ BAŞKANI TUTUKLANDI
HDP İzmir İl Başkanı Altan, İl Başkan Yardımcısı Çelik ve Buca İlçe Başkanı Türk, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Şüphelilerin ikametlerinde, HDP İl ve İlçe Başkanlıklarında yapılan aramalarda, teröristbaşı Abudullah Öcalan'a ait posterler, terör örgütü mensuplarına ait fotoğraflar, yasaklaması ve toplatması bulunan terör örgütü propagandası içeren çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale ele geçirildi.

Vedat Çınar Altan, Berna Çelik ve Nihat Türk, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen "Kahramanlar Operasyonu" kapsamında 6 Ekim'de İzmir'de gözaltına alınmıştı.

HDP'Lİ YÖNETİCİ CHP VE İYİ PARTİLİ VEKİL İLE BİRLİKTE
Tutuklanan HDPKK'lı yönetici Berna Çelik'in CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile birlikte katıldığı toplantının fotoğraflarına ulaşıldı.

Bakan ile Çelik'in 14 Mayıs'taki genel seçimler öncesinde 26 Mart'ta genç seçmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen 'Gençliğin Yüzleri İzmir Siyasal Formu'nda HDP'nin gençliğe ilişkin politikalarını paylaştığı toplantıya katıldığı ortaya çıktı.

Toplantıda İyi Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale'nin de katıldığı fotoğraf karesine yansıdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN