Başkan Erdoğan net konuştu: Ateşe körükle gitmenin faydası yok

Başkan Erdoğan, Filistin meselesinin uluslararası hukuka göre çözülmesi gerektiğini söyledi. “Ateşe körükle gitmenin hiç kimseye bir faydası olmaz” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2023 Güncelleme 09 Ekim 2023, 07:01
Başkan Erdoğan net konuştu: Ateşe körükle gitmenin faydası yok

İÇİNDEKİLER

- Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yeşilköy'deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin açılış töreninde önemli mesajlar verdi:
- Bugün bölgemizdeki sorunların temelinde Filistin meselesi bulunuyor. Mesele çözülmedikçe bölge barışa hasret kalacaktır.

- İki devletli çözümün muhafazası önemlidir. 67 sınırları temelinde başkenti Kudüs olan Filistin devleti ertelenemez ihtiyaçtır.
- Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Temennimiz Filistin meselesinin uluslararası hukuka göre çözülerek bölgenin barışa kavuşmasıdır.
- Ateşe körükle gitmenin kimseye bir faydası olmaz. Türkiye gerilimin düşmesi için elinden geleni yapmaya hazırdır



Erdoğan Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin açılışında, "Türkiye farklı kültürleri asırlar boyunca barış içinde yaşatmış örnek birikime sahiptir" dedi.

ÇATIŞMALARIN DURMASI iÇiN ELiMiZDEN GELENi YAPARIZ
Başkan Erdoğan, "Bağımsız başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi artık ertelenemez bir ihtiyaçtır. Türkiye, gerilimin düşürülmesi için elinden geleni yapmaya hazırdır." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN