CHP'li belediye Atatürk'e benzemeyen heykel dikti! Tepkiler çığ gibi...

Vatandaşa hizmet anlayışı sadece heykel yapmaktan ibaret olan CHP'de yeni bir skandal daha yaşandı. CHP'li Çanakkale Belediyesi tarafından Kahramanlar Parkı'na Cumhuriyetin 100. yılına özel konulan heykelin, Mustafa Kemal Atatürk'e benzemeyişi eleştiri aldı. Vatandaşlar, Atatürk'e benzemeyen heykel için tepki gösterdi. Heykellerin fiyatının 50 bin ile 70 bin arasında değiştiği ortaya çıkarken, Heykeltraş Ethem Muhtaroğlu kendini, "Beni de yakından çekseler bende kendime benzemem. Uzaktan bakacaksın ki anlaşılır olacak. Eserlerimin arkasındayım." sözleriyle savunması pes dedirtti. Öte yandan heykel Atatürk'e benzemediği gerekçesi ile sabah saatlerinde belediye ekiplerince kaldırıldı.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2023, 18:49 Güncelleme 09 Ekim 2023, 08:19
CHP’li belediye Atatürk’e benzemeyen heykel dikti! Tepkiler çığ gibi...

İÇİNDEKİLER

Vatandaşa hizmet anlayışı sadece heykel yapmaktan ibaret olan CHP'de yeni bir skandal daha yaşandı.

HEYKEL DİKMEYE BAŞLADILAR
Türkiye yerel seçimlere doğru ilerlerken, CHP'li belediyeler "heykel" hizmetlerine hız kattı. Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında, CHP'li belediyeler daha çok heykel dikmeye başladı.



SON HEYKEL VAKASI ÇANAKKALE'DEN GELDİ
Gündeme gelen son heykel vakası Çanakkale'den geldi. Çanakkale Belediyesi de 60. Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet'in 100. yaşına özel Kahramanlar Parkı'na yerleştirilmek üzere 7 heykel için heykeltraş Ethem Muhtaroğlu ile el sıkıştı.

ATATÜRK'E BENZEMEYEN HEYKEL TEPKİ ÇEKTİ
Kahramanlar Parkı'nda bulunan heykelin, Mustafa Kemal Atatürk'e benzemediği görüldü. Atatürk'ü andırmayan ve yeterince gerçekçi olmadığı düşünülen heykel için vatandaşlar tepki gösterdi.

TANESİ 50 BİN İLE 70 BİN TL ARASINDA
Heykeltraş Muhtaroğlu, tanesi 50 bin ile 70 bin lira arasında değişen ve Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstü başta olmak üzere Çanakkale Savaşları'nda savaşan ve şehit düşen Mehmetçiklerin anısına yapılan asker büstünün yanı sıra Ezineli Yahya Çavuş, Mehmet Akif Ersoy, Hafız Hamdi Dumrul, Selma Rıza Hanım, Tophaneli Hakkı Bey ve Cevat Çobanlı'nın büstlerini ekibiyle kısa sürede hazırlayarak parka yerleştirdi.

ÜLGÜR GÖKHAN AÇTI
Çanakkale Kahramanları Parkı açılışı 13 Ağustos 2023 Pazar günü gerçekleştirildi.

Barış Kordonunda düzenlenen açılışa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, Belediyen Meclis Üyeleri ve kentliler katıldı.

"ÇANAKKALE SAVAŞI KAHRAMANLARIMIZI ANMAK İÇİN BU ALANI DÜZENLEDİK"

Park açılışında konuşan Başkan Gökhan; "Bu parkımızı Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümüne atfen yaptık ve Troia Festivalimizin etkinlikleri kapsamında da açılışını gerçekleştiriyoruz. Güzel bir meydanda Çanakkale Savaşı kahramanlarımızı anmak için bu alanı düzenledik" dedi.



ATATÜRK OLDUĞUNA İNANAMADILAR
Ancak parkı gezen ve heykelleri inceleyen birçok vatandaş, heykellerin Mustafa Kemal Atatürk'e ve diğer kahramanlara benzememesi nedeniyle tepki gösterdi. Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren bazı vatandaşlar, heykellerin kaldırılmasını isteyerek kahramanlara büyük saygısızlık yapıldığını öne sürdüler.

PES DEDİRTEN SAVUNMA: "YAKINDAN ÇEKİLİNCE BEN BİLE KENDİME BENZEMİYORUM"
Fotoğrafların çok yakından çekildiği için benzemediğini öne süren heykeltraş Ethem Muhtaroğlu ise kendini savundu. Muhtaroğlu, "Beni de yakından çekseler bende kendime benzemem. Uzaktan bakacaksın ki anlaşılır olacak. Eserlerimin arkasındayım." dedi.

MHP İL BAŞKANI YILDIRIM'DAN TEPKİ: "KESİNLİKLE GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR"
MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım ise, "Yeni Kordon'da Belediye nin yapmaya çalıştığı Çanakkale Kahramanları Alanındaki eserler kesinlikle gözden geçirilmelidir. Kahramanlarımızın düşünülerek, bir alan oluşturulması elbette kıymetlidir. Fakat oluşturulacak alanın Kahramanlarımıza yakışır nitelikte ve güzellikte olması şarttır. Sergilenmek istenen eserlerin tarihimize nam salmış kıymetli büyüklerimize benzemedikleri açıktır. Belediyenin vakit kaybetmeden, can sıkıcı bu hususun düzeltilmesi için adımlar atması beklentimizdir." şeklinde konuştu.

HEYKEL KALDIRILDI
Heykel Atatürk'e benzemediği gerekçesi ile sabah saatlerinde belediye ekiplerince kaldırıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN