Suriye'de sıcak saatler: SİHA'lar PKK'nın kalbine bomba yağdırdı

Hainlerin Suriye Kamışlı’daki silah ve mühimmat depoları, yerle bir edildi. Operasyonda, örgütün yönetici kadroları da hedef alındı. Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) Suriye'nin kuzeyine yeni hava harekatı gerçekleştirildiğini bildirdi. Harekatta 30 terör hedefi imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2023 Güncelleme 06 Ekim 2023, 06:58
Suriye’de sıcak saatler: SİHA’lar PKK’nın kalbine bomba yağdırdı

İÇİNDEKİLER

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG'nin İçişleri Bakanlığı'na yönelik terör saldırısının bu ülkede planlandığının ve eyleme katılan alçakların bu bölgeden Türkiye'ye geçtiğinin belirlenmesinin ardından Suriye'deki cephanelerine ve yönetici kadrolarına yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda PKK/ YPG'nin silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binalar imha edildi. Operasyonların hedefe ulaşılıncaya kadar sürdürüleceği öğrenildi.



TSK: 30 HEDEF İMHA EDİLDİ
MİT'in ardından Suriye'ye bir operasyon da TSK düzenledi. Hava harekatında, terör örgütüne ait, cephanelik, sığınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edildi. Öte yandan Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde PKK/ YPG terör örgütü, TSK üssüne roketatar saldırısı gerçekleştirdi. 5 polis ile 3 asker yaralandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN